Niestety z nasion po ptakach urosłą taka przemysłowa i wyrwałam....
A ta maryśka to słoneczniczek wierzbolistny
Mogą przyjechać.......
Ale dla Ciebie Bogdzia mam fotki, które w czasie spotkania robił M... jakość beznadziejna, bo robione z daleka... ale jeżówki i kosmos jest oblegany teraz przez szczygły... krzaki aż sie trzęsą... w dodatku jedne buszują w nasionkach, a reszta siedzi na jodłach i czeka na swoja kolej... Jedne chyba młody tak sie darł, że aż echo niosło
A to cytuję M "kolejny odcinek odysei kosmicznej pod tytułem Szczygły w kosmosie "
To się nazywa wyczucie chwili
A tak serio to zaglądam tutaj bardzo często.
Aldonko czy możesz mi zidentyfikować tę roślinę, po otrzymaniu jej myślałam że to brunera ( podobne sercowate liście ) , ale teraz widzę że liście wyrastają z kłącza.
Ale z grzywką czy bez super było... tylko jak zwykle szkoda, że tak krótko..
Agatki uciekły jeszcze szybciej ... ale zapraszam zawsze i o każdej porze.... W końcu Podkarpacie też może stworzyć silna grupę Materiał mamy bardzo dobry
Dzięki za wszytko i do następnego razu
W podziękowaniu mój ostatni w tym roku kwiat lotosu..... wiedział kiedy zakwitnąć
Zamiast ładne dziewczyny fotografować .. to ja tylko sfotografowałam Kondzia... bo nie miał swojej grzywki zrobionej jak trzeba.. no po prostu foch z przytupem.
Bogdziu, dzięki za cudną różę, szkoda że nie mogłaś przesłać zapachu.
Nasionkami się podzielę, wszystkim chętym wyślę. Od jutra już zacznę zbierać, żeby było ich jak najwięcej.
Bogdziu.. a potem to nie było czasu na foto.. musiałam pilnować ogrodu
Patrz co się działo I pojechało.. nie wiem czy sie przyjmie, bo ziemia sucha i wykopać było trudno.. ale trzymam kciuki za serba.. by nie było, że nieszczerze dałam. Szanse marne.. ale zobaczymy i tak był do usunięcia. Teraz mam już miejsce gdzie przesadzę rh Elite .. bo mi tam gdzie rosną umierają.... muszę posadzić jak pozostałe.. przedłużę rabatę z rh