Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 22:05, 17 sty 2014

Rench napisał(a)
W tamtym roku posiałam ożankę i jakieś inne werbeny niż Danusiowe i jeszcze jakieś różowe dzwonki.
Wiatr mi wywiał opisy siewek i nie wiedziałam co sadzę
Ożankę dostałam chyba jako gratis,nawet nie wiedziałam jak wygląda
Posadziłam na pałę ,w tym roku się okaże co jest co .

Renatko, trudno Cię rozpoznać, znowu zmieniłaś avatarek

Myślę, że pochwalisz się co Ci wyrosło
viva 22:11, 17 sty 2014

Bogdziu, Aniu, Elu, dziękuję

Ja też należę do grona spragnionych kolorów o tej porze roku

Jeszcze rzut oka w tę część ogrodu.... widok po przejściu mostka i widok w stronę mostka

-

viva 22:18, 17 sty 2014

Wrócę jeszcze do rabaty pod brzozami. Znalazłam jeszcze takie czerwcowe zdjęcia.

-

i z sierpnia,

viva 22:29, 17 sty 2014

agatanowa napisał(a)
Viva, Angela i mi sie bardzo podoba. Lubię takie roże, jak z baci ogródka Muszę o niej sobie poczytac
A tak w ogóle, to bardzo piękne te dzisiejsze obrazki z ogródka. Aha, no i brzozy masz majestatyczne (zdjęcie na str. 241).

Aniu, Monteverde, tak to prawda: to niewatpliwy talent kompozycyjny.

Vivo, dużo stosujesz chemii w ogrodzie? Co stosujesz?

Tak, Angela wygląda jak z ogródka babci a jest silna i zdrowa. Kwitnie do późnej jesieni.

Na początku maj zawsze opryskuje świerki Conica przeciw przędziorkom, mszyce w razie dużej inwazji i w niewielkich stopniu róże przeciw grzybom. Nie lubię oprysków dlatego łatwiej przychodzi zaakceptować zdarzające się chore liście

Jeszcze raz Angela

viva 22:34, 17 sty 2014

monteverde napisał(a)
Ja wiem, że jesteś skromną osobą a co do ożanki to dużo miejsca zajmuje? chyba za duża na mój mały ogródek? mam trochę nasion penstenonów jak palmeri, strictus, eatonii to je wysieję

Aniu, ożanka jest jak najbardziej do Twojego ogródka. Trzyma zwarcie cały sezon rozetę liści przy ziemi i nad nimi są te kłoski. Nie zajmują dużo miejsca.
Penstemony to chyba już najwyższa pora siać, bo one wymagają stratyfikacji. Jak będziesz siała?
monteverde 22:37, 17 sty 2014

najpierw one są w piwnicy w zimnie, więc wezmę do domu ziemia do siewu i na parapet ale na balkonie, bo na ogrodzie śnieg, a najlepiej by bylo bezpośrednio teraz do ziemi szczególnie trojeść okółkową, bo też mam
viva 22:47, 17 sty 2014

Kondzio napisał(a)
Ojej zawału dostanę jak wkładasz więcej zdjeć mam nadzieje ze kiedys mi sie osiągnąć takie efekty poprosu bajka ja niestety jestem dopiero na początku tej drogi ogrodu romatycznego pełen róż bulin i zapachów ogrodu jak z bajki miedzy innymi jak twój bo tu taj na forum podobają mi sie kilka ogrodów

Kondziu, oczywiście, że uda Ci się stworzyć ogród Twoich marzeń. Naprawdę już zrobiłeś ogrom prac, ogród bardzo wypiękniał odkąd jesteś na forum. Za kilka lat będzie u Ciebie romantyczna bajka, jeżeli tak będziesz chciał. Mnie to zajęło dużo więcej czasu
Pięknie pachnąca róża Comte de Chambord

viva 00:09, 18 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ta ożanka to bylina, czy trzeba ją siać.
Też jestem za.. pokazywaniem teraz fotek.. brakuje nam kolorów... Twój ogród jest jak kolorowa bajka.. wiec co wieczór po kilka fotek chociaż wrzuć.. Wiosną uciekniesz do ogrodu i tyle znów będziemy widzieli

Aniu, już Ci odpowiedziałam a zapomniałam o gratulacjach. Doczytałam, że nie chcesz mieć natrzaskanych przy tej okazji sto dodatkowych stronek więc tutaj u siebie składam Ci gratulacje i życzenia abyś mogła jak najwięcej chwil spędzać ze swoim wnuczusiem
Mam nadzieję, że tu niebawem zajrzysz.
Dla Ciebie bukiecik ...... już niedługo będziesz takie dostawała od swojego wnuczka.

karolina_nowak 16:45, 19 sty 2014

mam ogromną prośbę o namiary na sklep wysyłkowy ze sprawdzonymi nasionami ciekawych bylin. ja u siebie nie mam dobrze zaopatrzonego sklepu. mam dużą działkę 80 arów do tej pory posadziłam parę drzew owocowych mam warzywnik oraz dość duży staw. żeby pozyskać duże ilości kwiatów wysiewam.
Bogdzia 17:02, 19 sty 2014

Zrobiłam sobie dziś spacer, po Twoim ogrodzie. 114 stronek i zabolały mnie oczy ale niedługo dokończę pozostałe strony. Doczytałam sie przy okazji że już trzeci raz zaczynam od początku zwiedzanie Twojego ogrodu, nikt się chyba nie zdziwi bo jest co oglądac. Niedługo znów pospaceruję po następnych stronach. Pozdrówka.