Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka wkoło Lubczyka :) 10:19, 16 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
A dzisiejsze popołudnie spędziliśmy w Rajskim ogrodzie Ani była też Bozenka super dziewczyny
Tutaj Ania i Bozenka z moim m i córką

Milena podziwia kwiatki u cioci

Ale kotek i tak był fajniejszy
No i z takimi zapasami roślin Ania puściła mnie do domu

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko i do następnego zobaczenia
suuuuperasko pozdrawiam ale będziesz szalała z łopatką
Kondziowy Ogród :) 10:16, 16 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Konradzie do ciebie motyle też przywitały kolorowo kwitnie i astry już też zachwycają a u mnie jeszcze spią super okazy joł pięknie ujołes- domek zalany astrowo-
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:56, 16 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Te z pierwszego plany..... to nie są pączkowe tylko zwykłe... nazywają się.. MIGNON

Te ciemniejsze to SVENJA.. też ładne

a te ciemniejsze to pączkowe??
CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 09:55, 16 wrz 2013

Do góry
od paru dni pada deszcz nawet nie ma kiedy skosić trawy i posadzić tulipany

tak więc wstawię zdjęcia jak jeszcze świeciło słonko
ogród trochę z romantycznej strony

powojnik Kardynał Wyszyński

Limelight

Mój 4 arowy azyl... 09:48, 16 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aksamitka drobnokwiatowa, w przyszłym roku posieję więcej

Kiedy ona zaczyna kwitnienie? Tak jak inne aksamitki?
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:44, 16 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc

Fajne zdjęcie, Aniu. Diamentowa różyczka. : )
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:41, 16 wrz 2013

Do góry
Ja też lubię zimę.
Ale taką

Jak jest mróz to zalewamy na placu zabaw duże lodowisko i jest zabawa. Nie ma kiedy zmarznąć.
ogrodoweimpresjejolki 09:36, 16 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj pochmurno i zimno brrrr - ma być max 14 stopni Na słoneczne widoczki nie ma co liczyć w najbliższe od, ale od czego archiwum

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:36, 16 wrz 2013

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:35, 16 wrz 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:33, 16 wrz 2013

Do góry
Jesienny poranek .....

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:17, 16 wrz 2013

Do góry
Proszę o podpowiedzi jak posadzić na tej rabacie piwonie.

Mam 5 szt. Coral Sunset

http://www.graefswinning.be/shop/product_info.php?products_id=19

Dokupiłam u Podstolca 5 szt. Early Glow

http://www.graefswinning.be/shop/product_info.php?products_id=79

Będą zatem 2 kolory - koralowy i jasno żółty przechodzący w kremowy. Ciężko ten drugi kolor opisać. Nie wiem czy dobór kolorów dobry, ale te misię podobały wśród tych do wyboru. Nie wiem jak je tu posadzić (bo niedługo przyjadą te Early Glow). Czy mieszac kolory, czy w jednej części posadzić tylko koralowe a w innej tylko kremowe?
Przypomnę układ:
1. całkiem po zewnętrznej stronie, te kulki to choina kanadyjska
2. pas zielony i H to miskanty i hortensje limelight
3. pas szary to docelowo plamy jeżówek (nie ma ich na planie), najchętniej pomarańczowych lub innych żarówek i trawy np. molinia, rozplenica, obiedka; zaznaczone w tym pasie są 3 zółte robinie frisia i niebieskie plamy kosaćca syb.

Piwonie pójdą do rzędu szarego, tylko jak - pojedynczo czy np. tu dwie tam jedna? No i te kolory, jak to rozłożyć. Chyba nie będą się z niczym gryzły podczas kwitnienia? Czy się mylę?
Ogród z lustrem 09:15, 16 wrz 2013

Do góry
pięknie, pięknie, pięknie - jednak to jest mój faworyt zimozielony na drugim miejscu
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:06, 16 wrz 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Ania, mnie Twój ogród powala na kolana. Chyba Ci krasnoludki pomagają, boś Ty jest kruszynka - a prace na miarę Herkulesa. Gdzieś wyczytałam, że nie lubisz zimowitów. Ja je uwielbiam, odkąd sadzę je w jałowcach. Nawet wiosenne liście stoją w nich na baczność. Dedykuję Ci zdjątko i ściskam z całych sił

Ja swoim wydzieliłam po kawałku rabat... i rosną tam gdzie rosły, skąd je wykopywałam.. bo zimowity mnożą sie jak przysłowiowe króliki....

A ogród staram sie robić jak najmniej bezobsługowy.. i nie byłoby dużo roboty, gdyby nie to, że ciągle coś modernizuję Jak skończę to najwięcej roboty będzie z trawnikiem Ale to już działka M.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:59, 16 wrz 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Aniu jasne różowe 12 szt. Jak by Ci sie udało tak przy okazji to bym była wdzięczna. Tylko specjalnie się nie wybieraj.

Te z pierwszego plany..... to nie są pączkowe tylko zwykłe... nazywają się.. MIGNON

Te ciemniejsze to SVENJA.. też ładne
Moje ogrodowe marzenia... 08:54, 16 wrz 2013

Do góry
obiecane zdjęcie.Strasznie mi się ta kompozycja spodobała.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:54, 16 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Cudowne masz wrzosy Aniu u mnie jeszcze nie przetrwał ani jeden, ale dobrze bo miejsca już brak, zmiany na rabatca baaardzo na plus

U mnie wrzosy na podwyższeniu najlepiej zimują.. latem czasami je trochę podlałam, ale raz na 4 dni w te upały.. nie częściej..

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:47, 16 wrz 2013

Do góry
Aniu.. to na początek nie rób całej rabaty tylko np. do świerków..
Kojec psa może nie ozdobny, ale jeden bok pasuje psu zostawić by nie zdziczał nie widząc domowników.. psy to zwierzęta stadne.. i niehumanitarnie go zamykać bez widoku na ludzi..
Np tylko tyle z rób.. świerk w kąt i już masz pół rabaty zagospodarowane..

Rabata różana zamiast warzywnika:) pomocy:) 08:38, 16 wrz 2013

Do góry
Mariolu, bardzo Ci dziękuję za sugestie Myślałam o cebulowych, ale na razie nie mam w ogóle pomysłu na kształt i nasadzenia na tej rabacie. Jest za głęboka i trudno coś sensownie posadzić.

Dzisiaj rano tak na nią patrzyłam z góry i zastanawiam się czy jej nie wyprostować:

Rząd limek na tle cisów (kiedyś urosną). Przed nimi rozplenice tu i ówdzie (z tyłu za limkami kilka x spartyna??)
Z przodu bergenie poprzedzielane plamami - chciałabym te wrzosy gdzieś, ale chyba nie pasuja?
hmm...
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:30, 16 wrz 2013

Do góry
Ogłaszam UPADŁOŚĆ nawet programu naprawczego ... nie nadążam nawet u siebie na wątku.. a gdzie jeszcze zajrzeć do Was...
Proszę o wybaczenie ..z pracy zwolnić sie nie mogę by odnieść się do tylu wpisów.... tylko na konkrety i też moge coś przegapić..więc upominać sie o odpowiedzi.

Na przeprosiny, że świnka jestem i do Was nie zajrzę.. nie odpowiem łądnie każdemu, ale sie postaram w miarę wolniejszego czasu.. zostawiam wczorajsze fotki... trochę pokropiło....... dziś już nie kropi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies