Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 18:16, 10 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, bardzo fajnie się ogląda zdjęcia ogrodu wraz z latami... szkoda, że ja nie robiłam zdjęć ogrodu od początku... zawsze w kadrze jakieś osoby... i trudno coś pokazać
Odkąd jestem na Ogrodowisku, częściej fotografuję kwiaty niż ludzi... chyba, że wnusie

Mam tak samo....najczęściej fotografuję rośliny i chmury....najwcześniejsze fotografie naszego ogrodu są tylko tłem do rodzinnych spotkań, tak że pokazywać nie wypada....ale jak zestawię właśnie takie duety to dopiero widać zmiany......widać dopiero co posadzone Swierki- mniejsze od moich córek...ogród bez żywopłotu...z widokiem na drogę i pola...różnica przeogromna.....zmiany idące w dobrym kierunku
To to samo miejsce...ujęcie trochę inne
2003rok

2013 rok

Bajkowy ogród Weroniki 18:15, 10 lis 2013

Do góry

Późna kolacja, szybkie spanie, i wczesne wstawanie bo zwiedzania dużo.
Irenko, troszkę męcząca ale ciekawa, i klimat nam służy, co sprawia, że ekspresowo wypoczywamy.
Z Hipodromu, gdzie odbywały się kiedyś wyścigi rydwanów, idziemy podziwiać piękne meczety, Błękitny i Hagię Sofię, potem zwiedzamy pałac Topkapi i piękne ogrody sułtańskie, o których pięknie opowiada nasza przemiła przewodniczka Pani Małgosia (dlatego czas biegnie szybko i przyjemnie).

Błękitny Meczet wyłożony błękitnymi płytkami.

Kobieta koniecznie w chuście, wszyscy buty zostawiają przed świątynią lub noszą w reklamówkach.

Moja bajka 18:13, 10 lis 2013

Do góry
Jeszcze śladowe ilości kolorków jesiennych. Już ostatnie niestety. Słyszałam w radio, że za tydzień ma się zima przywlec, więc będę sopelki fotografować
i maleńka sikoreczkaUwielbiam na nie patrzeć
Fajnie podziobały tą słoninkę
Ogród cioci 18:04, 10 lis 2013

Do góry
Dzisiaj po obiadku
Ogród cioci 18:00, 10 lis 2013

Do góry
Moje małe snopeczki
Moja bajka 17:52, 10 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Wyszperałam dziś takiego żurawia Zgadnijcie za ile
Żuraw cudeńki
W Gąszczu u Tess 17:41, 10 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Prześlicznie
Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 17:38, 10 lis 2013

Do góry
Łan traw Cylindrica Red Baron.
Rośnie bez problemu, fajnie sie rozrasta, nie okrywana, dobrze zimuje, godna polecenia

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:35, 10 lis 2013

Do góry
Haniu przyjmij spóźnione życzenia i coś na ząb

Bajkowy ogród Weroniki 17:28, 10 lis 2013

Do góry
Widoki z wysokości...

i jeszcze wyżej, nad chmurami.

Przejazdy taksówkami też były, żółtymi,bo tylko takie kursują.

Z południa Turcji, z Antali, przylecieliśmy samolotem, na póżniejszą kolację do hotelu Artemis w pięknym Stambule (kiedyś Bizancjum i Konstantynopol, który łączy wschód z zachodem, Azję z Europą, i różne kultury od czasów starożytnych do dzisiaj).

Różaneczniki - choroby i szkodniki 17:21, 10 lis 2013

Do góry
agam napisał(a)
Nie wiem czy powinnam się martwić czy to normalne u tej odmiany "Calsap". Liście są oklapnięte, koloru jasnej zieleni. Pączki wyglądają normalnie. Mam dwa obok siebie, obydwa wyglądają tak samo.

U mnie tak wygląda połowa krzewu... I to z pewnością nie oznacza, że niedobór wody, bo przecież druga połowa by była taka sama...
Bajkowy ogród Weroniki 17:17, 10 lis 2013

Do góry
Gosiu, Agato, Bogdziu, Basiu, dziękuję za wpisy i powiadamiam, że przywiozłam trochę słońca, kwiatów i pięknych wspomnień. U nas szaro, zimno, i jedynie stęskniony Kajtuś rekompensuje naszą tęsknotę i zmęczenie ekspresowymi wręcz wycieczkami. W osiem dni trzy przeloty, 3 rejsy morskie, 6 hoteli i ok. 300km przejechanych codziennie autokarem.
Podzielę się z każdym, kogo nie zanudzę...
Taka trasa:

Do samolotu:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:15, 10 lis 2013

Do góry
Dzisiejszy wieczór

Sentry bez liści ciekawe, gdzie on jest

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:13, 10 lis 2013

Do góry
Agata pierwsza którą przesadziłem była prawie taka jak Twoja druga przesadziłem po roku (też padła)
trzecią nie przesadzam na 100%

jodłę kalifornijską Argentea zaszczepiłem na przyciętym czubku 4metrowej jodły, jedną zimę wytrzymała to będzie już OK czyli będę miał dwie: wyrośniętą córcię i niższą mamusię

cyprysik nutkajski Gloria Polonica za parę latek będzie królował(a) mam nadzieję

kupiony w Krzywaczce raczej wiesz gdzie to jest
a ten po lewej jałowiec chiński Plumosa Aurea też z okolic Krakowa
Powojnik - Clematis 17:02, 10 lis 2013

Do góry
i co pasowały by?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:01, 10 lis 2013

Do góry
To jeszcze troszke kolorków żurawkowych z początku sezonu
Jak dla mnie cudne pstrokate zestawienie kolorystyczne
Lime Marmelade, Redstone Falls, Gunsmoke

Vienna, piękna kolorystyka, w słońcu lubi się przypalać i wolno przyrasta

Green Spice

Sunrise Falls, Plum Royale, na drugim planie ledwo widoczne Marvelous Marble i Electric Lime
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:51, 10 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
No koniecznie muszę w przyszłym sezonie zadyniować u siebie

pozdrawiam Aniu

Koniecznie Jolu nie wiem czy pamiętasz zdjęcie jak mi dynie w kompoście wyrosły? to i wyrosną w donicy
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:45, 10 lis 2013

Do góry
Witam Zbyszku, dziękuję za odwiedziny, bywałam u Ciebie nie jeden raz. Twój ogród i zamiłowanie do gór od razu mnie przyciągnęły, ale nie miałam śmiałości Cię zaczepiać Patrząc na zielone, to mamy chyba podobne gusta sosny kocham, męczysz się z ościstą, nie poddawaj się ja miałam 3 sztuki. dwie padły, a ta 3 - cia to mis w ogrodzie moim

trzymam kciuki za Twoja damę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:42, 10 lis 2013

Do góry
Haniu, wszystkiego najlepszego...Troszke sie spoznilam,przepraszam, ale zyczenia sa z serca plynace
Piekne wiersze, piekna Hania,piekny kawalek czasu....

Pozdrawiam Haniu tak najserdeczniej, najcieplej
Powojnik - Clematis 16:35, 10 lis 2013

Do góry
Biedroneczka napisał(a)

Witam serdecznie wszystkich zakochanych w clematisach!
Moim nowym nabytkiem z 2013 jest wspaniay Ville de Lyon. Pomimo iż kwiatków w tym roku miał niewiele, ale za to jakie! Kolor bardzo intensywny i te cieniowania na brzegach..., dla mnie cudo!
Szukam dla niego towarzysza, myśłałam o jakimś clematisie pachnącym, w związku z tym mam pytanie, czy macie jakiś ładnie pachnący, który by się dobrze komponował z Ville de Lyon, który rośnie na słonecznym stanowisku?

Ville de Lyon jest śliczny w tym roku u mnie kwitł bardzo obficie

a może posadź przy nim Rubromarginatę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies