Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:41, 15 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Powtórze się - pieknie u Ciebie i bardzo mie się podoba naturalny styl Twojego ogrodu - te ,,pomieszanie" stylów, czasem lekki chaos a z drugiej strony o cna przemyślana kompozycja sprawia że ten ogród ma to coś. Czyli Ciebie, Twój urok, pasję, roztrzepanie, powiew świezego powietrza - z takim tempetamentem udusiłabyś się w idealnie uporządkowanym, geometrzycznym świecie.
Natura nie jest idealnie uporządkowana, wrecz przeciwnie a jednak jest pełna harmoni

Kasiu.... tyle miłych słów.... aż przytkało i zatkało ... z Kondziem się zmówiłaś czy co ???

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 15 wrz 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu pięknie jest bukszpanowi z żurawkami.

A teraz prywata nie ogrodowa. Chcę dać białą podbitkę pod dach jak u Ciebie. Fachowcy gadają że za 3 lata zrobi się żółta. Czy to pic czy prawda?

Przy okazji miłe wspomnienie Zjazdu!

Zbysiu, podbitki z tworzywa mogą sie zrobić żółte.. i wypaczają się pod wpływem temeratur.
U nas okap jest dość duży więc daliśmy blachę powlekaną z drobnego trapezu chyba T6. Przez 6 lat koloru nie zmieniła, nigdzie nie wypada i nie obwisa... prosi się by ja już umyć, ale ... najpierw rabaty ...
Ogród w Alei Lipowej... 15:37, 15 wrz 2013

Do góry
a ogrodowe tak teraz wyglądają

a tak kilka jakis miesiac temu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:36, 15 wrz 2013

Do góry
I mam pytanie z prośba o radę. Od wiosny planuję zmienić rabaty pod brzozami po obu stronach ściany wodnej. to miejsce, które oglądam przez cały rok z salonu. Mam nwet kule bukszpanowe na te rabaty - po dwie duże 40-50 cm, po 1 małej i po 1-2 malutkiej jeszcze mogę dokupić
Czy zmieniać jesienią czy wiosną?

Rabaty do zmiany

a na zbliżeniu wyglądają tak

na tej rabacie pomiędzy kulami zostaną azalie lub posadziłabym wrzosy. Laurowiśnie (te niby kule przesunę lekko w lewo.

Na tej wypadnie część carexów i zostana tylko hosty patriot. Niebieskie hosty (żółknące) ida na rabatę hostową.
Znowu na wsi 15:33, 15 wrz 2013

Do góry
Żurawki pod tujami (zdjęcie wyszło średnio, trzeba próbować dalej)

Z bliska zdjęcie moim zdaniem bardziej udane

Kirengeszoma z bliska

Łan kocimiętki pod sosną

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:30, 15 wrz 2013

Do góry
Kostrzewy z kosodrzewiną dla Izy. Za rok bedą ładniejsze

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:29, 15 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu, czy to wiąz Camperdownii?
Kobieto ja Twojego ogrodu nie mogę ogarnąć....tyle wnim zakątków... ciekawych rabat...nawet zapomnianych...a wrzosowisko pierwsza klasa

Tak Aniu to Camperdownii, ale ukochały go szpeciele.... ale już wiem, że ORtusa nie lubią.. pierwszy rok co ma przyrosty widoczne.... i ma liście jeszcze o tej porze... wiosną zszałerujemy szpeciele i będzie coraz ładniejszy (tę wiosnę przespaliśmy z opryskiem)
To jakiś zakątek ...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:29, 15 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj pisałam o pokazywaniu etapu poszczególnych prac, nawet gdy jeszcze nie jest ładnie. Oto i moja wczorajsza rewolucja. Pięciorniki poszły na tyły a na ich miejsce poczochrane kulki bukszpanowe różnej wysokosci ,w ich nogi szłąwia. Kulki sa naprawde krzywe, ale dopiero wisoną je radyklanie przytnę

i najbardziej krzywa "kula" ale za to największa....

I to samo miejsce z pięciornikami, które mnie drażnią... gdy się ich nie przycina są brzydkie, przycinane niemal nie kwitną... zimą nie zachwycają....

Bukszpany będą uniwersalne przez cały rok
Ogród w Alei Lipowej... 15:29, 15 wrz 2013

Do góry
Wstawię troszkę zdjęć do tego mojego dziennika ogrodowego

w tych hortkach to jestem nieustannie zakochana, sa fantastyczne

każdą gałązkę przywiązałam nitką , z daleka nie widac tych nitek, ale lepsza byłaby cienka żyłka

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:27, 15 wrz 2013

Do góry
Anulka ... Dwie stówy strzeliły a ja nic ???.... Nooo skandaliczny skandal ... Buziaki i gratki na kolejną setkę .. Kolejnych , równie udanych i serdecznych życzę ... Jeszcze jakiegoś kfffiatucha wyszperam specjalnie dla Ciebie

Jurajski Ogród 15:27, 15 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu jesieni

Agnieszko, czy pod miłorzębem to goździk?....piękny ten jesienny ogród
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:26, 15 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wiązowi daj skarpetę z czegokolwiek, najlepiej kółko z żółtch żurawek? może?

Pomału i dojdę do wiąza.... jak patrzę na ogród ile w nim mam miejsc "głupich", do poprawy to czasami ręce opadają, ale pomalutku, pomalutku ... jest coraz lepiej, a będzie jeszcze lepiej.....

Jak wiąz urośnie większy to będzie robił cień i wtedy żurawki żółte pod nim przeżyją.. teraz jest tu słońce cały dzień..
Po drugie, ten "fragment" trawnika czyli kwadrat od wsiowej rabaty, po rabatę z różami i po linię katalpy idzie do wypalenia i zrobienia na nowo.. ale to w ostatniej kolejności..
Uprzedzam płacz i lament.. z daleka to jakoś wygląda, ale z bliska to to nie jest trawnik.. to jest zielona murawa z kostrzewy jakiejś tam, która zarasta trawnik w placki zielonej szczeciny o szerokich liściach..
Jak patrzę na tę trawę to mnie skręca... przez tę cześć trawnika to ja przechodzę nie patrząc pod nogi.. a na reszcie, gdzie kostrzewy mniej to co idę to pielę robiąc dziury w persie .. ku rozpaczy M.

Ale fajnie, że zajrzałaś... kolejny dobry pomysł do wykorzystania

Na razie robię miejsce i szukam gdzie i co przesadzić z frontu.. i czekam, aż będzie lepsza pora na przesadzanie I będzie sie robić rabata Danusiowa z cisami...

Bukszpan znając życie jak tylko sie pozbieram.. to będę go głaskać w moim ogrodzie..
Znowu na wsi 15:24, 15 wrz 2013

Do góry
Aniu, ja też się cieszę. Nieskromnie przyznam się że podoba mi się coraz bardziej ten kawałek ziemi.
M stwierdził że mało kolorowy ten ogród. Ale patrzył chyba w inną stronę

Pewnie miał na myśli tę

Znowu na wsi 15:16, 15 wrz 2013

Do góry
Zdjęcie trochę na skos, z boku

i z bliska

Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:16, 15 wrz 2013

Do góry

i na koniec chorujace buksiki. W tym roku jeszcze im dam cosik na grzyba i coz, musza walczyc

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:16, 15 wrz 2013

Do góry
Aniu pięknie jest bukszpanowi z żurawkami.

A teraz prywata nie ogrodowa. Chcę dać białą podbitkę pod dach jak u Ciebie. Fachowcy gadają że za 3 lata zrobi się żółta. Czy to pic czy prawda?

Przy okazji miłe wspomnienie Zjazdu!

Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:14, 15 wrz 2013

Do góry
Znowu na wsi 15:14, 15 wrz 2013

Do góry
Zaprzyjaźniony piesek sprawdza czy wrzosy zostały dobrze posadzone

Miskant - Miscanthus 15:13, 15 wrz 2013

Do góry
Kupiłam miskanty chińskie" Kleine Fontane"
..czy ma ją ktoś u siebie?
Poczytałam sobie w necie o niej,ale ciekawa jestem jak u was się zachowuje

Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:12, 15 wrz 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies