Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z uśmiechem 23:48, 04 lip 2022

Do góry
jolanka napisał(a)

Co to za róża i jej towarzystwo? Świetne połączenie.

Przez chwilę zastanawiałam się oglądając zdjęcia dziewczyn z ogrodu AK, czy może gospodyni zabroniła pokazywania szerszych planów? ale rozumiem, że południe to nie jest dobre światło na takowe, a komórce zawsze się wybaczy świetne uzupełnienie wrzuciłaś, Jolanko. Miałyście super czas w pięknym miejscu. Ale Jolanko, u Ciebie też powodów do narzekań nie widzę... Róże, ostróżki, trawy, bujnie i kolorowo, jak na lipiec przystało.

Ogród długi 23:45, 04 lip 2022

Do góry
Dziś dokończyłam obsadzanie donicy. Od momentu wykopania śliw, minęło sporo czasu. Wsadziłam tam graba kolumnowego (moje najstarsze dziewięcioletnie dziecię wykonało stelaż) i hakone. W rogu rośnie Zebrinus (muszę go więcej podlewac). Przydałoby się tam jeszcze cos, jakieś byliny może, ale nie wiem co.

Wyłożona kartonami.

Polana wodą.

Wysypana korą.

Może liatry tam? Po prawej stronie donicy wsadziłam bordowego klona chyba Crimson. Jego zadaniem jest się rozrosnąć nad tym murkiem. Chciałabym coś dopasować kolorystycznie do tego klona.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:43, 04 lip 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pozdrawiam lotosowo i dalej trzymam kciuki

Cudeńko trzymaj mocno
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:42, 04 lip 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Sylwia, a oto moje lotosowe przedszkole. Rosna, a ja nie wiem co z nimi zrobic, kilka juz oddalam, za duzo ich

Sylwia, moze wynies i Twoje lotosy do ogrodu?

Kasiu w ogrodzie w natłoku obowiązków o nich zapomnę, na balkonie łatwiej mi dopilnować. Żeby ten sezon wytrwały to w przyszłym polecą do oczka. Twoje już ogromne
Sezon 2017 u Hanusi 23:35, 04 lip 2022

Do góry
W ogrodzie, hosty szaleją, lilie zaczynają kwitnienie, róże omłócone wiatrem i deszczem prawie wszystkie obleciały. Truskawki zjadłam, kalarepka, pierwsza do zjedzenia już wdomu, świdośliwa, owocuje-podjadałam stopniowo. borówka jeszcze zielona. pomidory, słabo wiązą-brak owadów-nie ma os, pszczół, trzmiele ledwie co kilka widziałam-sama zapylałam moich pieszczoszków.
A jak u Was pomidorowe szaleństwo?

Różaneczniki - choroby i szkodniki 22:52, 04 lip 2022

Do góry
Witajcie, czy ktoś może mi powiedzieć co dolega mojemu różanecznikowi, brązowieją mu liscie, niestety z biegiem czasu jest coraz gorzej, co robić? Wsadzony był piec lat temu.
Ogród z rzeźbą 22:21, 04 lip 2022

Do góry
Zana napisał(a)

A ja się nie mogę napatrzeć, Aniu czy Tu sporo podlewasz swoje krwiściągi, moje jeszcze przed kwitnieniem,
jakieś leniwe
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:21, 04 lip 2022

Do góry
Pozdrawiam lotosowo i dalej trzymam kciuki

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:19, 04 lip 2022

Do góry
Sylwia, a oto moje lotosowe przedszkole. Rosna, a ja nie wiem co z nimi zrobic, kilka juz oddalam, za duzo ich

Sylwia, moze wynies i Twoje lotosy do ogrodu?
Ogród z rzeźbą 22:12, 04 lip 2022

Do góry
Zana napisał(a)
Przejście do do warzywnika

A w warzywniku takie coś, śliczne

To coś to czarnuszka jest, podpisuję się pod magduską
Ale foty zapodałaś
Lemurowanie w taaakim ogrodzie to gratka
W ogródku Martki 22:08, 04 lip 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Dziewczyny, popadało, mało, ale dobre i to ochłodzenie, choćby krótka chwila oddechu, też bezcenne...
Stacja meteorologiczna melduje 0,5 mm opadów

Oranżeria znów się przydaje. Lubimy tu przesiadywać w deszczu, nie ma to miejsca zbyt często, sytuacja-rarytas.

Różanka przy oranżerii też się przydaje, niezależnie od pogody - bardzo polubiłam kolory Jude de Obscure i Lady Emma Hamilton.

Hortensje drzewiaste Annabelle pędzą!

Kosmosy i chabry podziwiam w deszczu...

Ostatni wieczór czerwca... nie mogę w to uwierzyć... że już lipiec???...

Witam się po raz pierwszy, no no no, ale masz odjazdową szklarnię, a dokładniej oranżerię
Podziwiam nowe ogrody, mój już dojrzały i mało bylin się utrzymuje, jeżówki blade masz pierwszy rok czy już Ci zimowały?
Podczytuję o zakupach, dobrze jest wiedzieć gdzie nie kupować
Ogólnie to drożyzna króluje, na chciejstwa trzeba zaczekać
Wszystkiego po trochu 21:58, 04 lip 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
wczorajszy dzionek, zapowiadana była burza więc poszłam porobić zdjęcia, bałam się że wszystko będzie zbite przez deszcz, niestety nie popadało, ani wczoraj ani dziś, mimo że alerty otrzymujemy o burzach
Upał i susza u mnie, podlewam

Ależ piękna ta rabata! Jak długo masz tam słońce?
Plamy na trawniku 21:56, 04 lip 2022

Do góry
Dzień dobry,
proszę o poradę. Trawa zaczęła żółknąc ok. 2 tygodnie temu. Zwierząt brak, nic nie było wylewane, tylko woda. Co może być przyczyną i jak naprawić trawnik? Zielona trawa to zdjęcie z miejsca niezażółtkniętego.
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 21:56, 04 lip 2022

Do góry
A nie! Mam zdjęcie.
Za spaceru z psem

W ogródku Martki 21:32, 04 lip 2022

Do góry
I inne wieczorne.
Liatry ruszają.

Buk zaczyna wydobywać ciemną zieleń, w tym kolorze lubię go najbardziej. Kupując go w zeszłym roku nie wiedziałam jeszcze, że wiosnę spędza w innych piórkach.

Nadal szaleją trzy zeszłoroczne maleństwa.

Ładnie przyrastają ambrowce kolumnowe.

Różanka w zabudowie. W tle ... widać tu dramatyczny brak drzew... Trawnik ... jaki jest każdy widzi. Susza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 04 lip 2022

Do góry
Kępa pysznogłówek mocno się rozrosła. Lubię koło niej przykucać, bo bardzo ładnie pachną jej listki.

Rabata zachodnia ubożeje bylinowo, bo coraz więcej tam cienia.

Kolorki na studziennej.

W ogródku Martki 21:28, 04 lip 2022

Do góry
Klon Atropurpureum w bujnym towarzystwie Na tej rabacie mam najmniej pielenia.

Klon Shirasawy Aureum odbił po przemarznięciu. Towarzystwo w niespiesznym rozroście.

W ogródku Martki 21:23, 04 lip 2022

Do góry
Warzywnik napęczniał, część sałat już wybiła, pomidory kwitną bez szału, ogórki też jeszcze bez ogórków. Fasola bez fasoli.

Element ozdobny zawsze się znajdzie, tu baldaszki pietruszki naciowej. Do bukietów idealne

Tu widać, że ubyło kopru, żarłok został wydalony z warzywnika za złe zachowanie

Sałatka pokrzywowa 21:22, 04 lip 2022

Do góry
I różne różności

Kopru nie siałam, na bank, ale mam

Tyle na dziś

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:19, 04 lip 2022

Do góry
My to gadu-gadu o wynalazkach technicznych, a tam ogród leży odłogiem.
Zakwitły mi nabyte rok temu byliny. W lipcu ogród nieco ubożeje kolorystycznie, wiec są pożytecznym uzupełnieniem.

Niebieskie

i różowe

Może ktoś rozpozna, co to jest.

Rozbujały się z kwitnieniem tawułki Arendsa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies