Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Postawić trawkę nad i... 13:34, 09 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
..

Boska fota.. az sie człek do monitora uśmiecha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 09 lis 2013

Do góry
Werbeny jeszcze nie do końca zbrązowiały, zrywać już nasiona czy nie?

a dołem wciąż nowe wyrastają i nawet pączki się szykuję

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 09 lis 2013

Do góry

Buziolek

dla was obu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 09 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Irenko, jak widać roślinki sobie nic nie robią z tego, że listopad

Aniu, bo to jak angielska pogoda, a roślinom to służy
moje trawy niezwiązane, ale jeszcze chcę na nie popatrzeć, za to bukszpany zielone, aż miło

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 09 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mało powiedziane, że nic sobie nie robią. U mnie właściwie dopiero we wrześniu rośliny zaczęły sezon po tej letniej suszy. Pelargonie teraz najpiękniejsze

Ja też to stwierdziłam, że po tych upałach, to dopiero trawa super i wiele innych
Moje nadal kwitną, ale po macoszemu już traktowane, ale może też do domku je dać i wytrzymają?

mój klon Flamingo, fajnie tez tak na niego popatrzeć
ogrodoweimpresjejolki 13:06, 09 lis 2013

Do góry
Aniu, u mnie lało cała noc i ranek Deszcz już ustał, przebłyskuje nawet słoneczko, ale z ogromna siłą wieje wiatr zniechęcając do wychodzenia z domu

Za oknem coraz mniej kolorów, wiec tym bardziej cieszą doniczkowe

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Masz ten wózek??? Kupiłaś???
Róża Rapsody z białymi różami wygląda bardzo dostojnie Fajnie skomponowane kolory...

Kupiłam, a na dokładkę radio do domku, takie śmieszne, że nie mogłam się oprzeć
oto dowód, nawet nie rozpakowałam, bo zaraz musiałam dalej ganiać, wczoraj był ciężki dzień...
Moja bajka 12:56, 09 lis 2013

Do góry
Wyszperałam dziś takiego żurawia Zgadnijcie za ile
W Dolinie Muminków 12:35, 09 lis 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Jesiennie.........

U nas też już taka jesień. Sąsiedzi maja takie wielkie orzechy.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:33, 09 lis 2013

Do góry
dla wszystkich zaglądających serniczek

dodam, że robiłam pierwszy raz

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:23, 09 lis 2013

Do góry
Odniosę sie do wpisów wieczorkiem, bo teraz lecę do ogrodu .. jeszcze nie pada...... a ma mte tulipany.. i niezapominajki.. i miejsca nie mam.. i muszę podgrandzić .. fotki nawet dziś porobiłam.. i tak sobie robiłąm, robiłam.... i grrrrr patrzcie co... prawdziwy pies ogrodnika, esteta na maksa.. wie jaka rabata jest najpiękniejsza.... no w byle czym nie będzie leżał i spał... żurawek praktycznie już nie mam bo mi wykosił.. A teraz smacznie sobie śpi..... centralnie na czarnej trawie..... Dziś go przeganiałam z tego miejsca 10 razy, słyszałam że M też....
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Idę stawiać zasieki........ tak nie będzie, bo nic nie będzie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:19, 09 lis 2013

Do góry
Wpadłam na chwilę cos innego pokazać... grrrr....... ale zaczęłam czytać i ... sama nie wierzyłam, że mi juka taka wyrosłą od zeszłego roku.. aż zaczęłam szukać archiwalnych fotek.... wiecie, że oczko robiłam w zeszłym roku... sąsiadka wyrzucała juki, wiec przygarnęłam je bo miałam chętnych na nie.. zadołowałam.. i tak sobie siedziały póki nie oddałam.. Robiąc oczko wykorzystałam ziemię gdzie miałam zadołowane juki..

To koniec czerwca 2012

A to lipiec 2012... widać za ręką mojej Mamy, bo jej robiłam foto.. juczki

Posadziłam kostrzewe, a za nią wyrosły sobie juczki... samo sie skomponowało .... tak mimo woli ...niczyjej.. opatrzności.. takie małe że ich nie widać zza kostrzew...

A ten rok jest powyżej Madżen .. dam Ci juki Co to mimo woli rosną

Asclepias tuberosa - trojeść bulwiasta 12:19, 09 lis 2013

Do góry
I jeszcze zbliżenie uwalniających się nasion, co dopiero wczoraj się stało, choć strąk pękł kilka dni temu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:13, 09 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jezu mam natchnienie z jukami.... Posadzę przed płotem z niebieską kostrzewą i miskantami zebrinusami. Przyjmę każdą ilosc juk w swoje ręce!!!!! Jak ja kofam Twój wątek za takie inspiracje
Lecę czytać dalej!!!

Marzenka.. dam Ci juki wiosnę będę przekopywać moja kępę.. bo do zmian wszytko pójdzie.. ten kącik.. bo brzydki..... z tych kęp będziesz mieć duuuużo sadzonek To te juki pokazywałam Wyglądają niepozorne, ale takiej jednej kępy rąk mi brakuje aby objąć Rosną w glinie wymieszanej z piaskeim, tylko na leciutkim podwyższeniu

Tu moje juki które same urosły z kłącza które przez przypadek w tym miejscu się znalazło..
Związane..

I na wolności.. taka kępa urosła od zeszłego roku ...

Moja codzienność - ogród Oli 12:12, 09 lis 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Dziękuję Wam bardzo
To jeszcze mój pogromca kretów podczas dzisiejszego grabienia liści

Olu, fajnastyczny! Ze mnie zrobiła się ostatnio straszna kociara i musicie mi to wybaczyć Zawsze chciałam mieć takiego Tygrysa.
Doczytałam, że masz gości…więc miłego czasu z Goścmi życzę. Nacieszcie się swoim towarzystwem. Buziaki zostawiam.
Moja bajka 12:08, 09 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Czy widzicie to co ja? Jak tak dalej pójdzie to chyba przylecą bociany
Kasiu u mnie też fiołki zakwitły, one tak mają, zawsze późną jesienią witają kwiatkiem zimę
pozdrawiam
Mazurkowo 12:05, 09 lis 2013

Do góry
Oglądam piękne jesienne zdjęcia a u mnie szaro, buro i ponuro Dopadły mnie mniejsze lub większe smuteczki. Ale na poprawę humoru wkleję Wam "Kocią Miłość" czyli najlepiej śpi się przytulonym do braciszka, ale za to KONIECZNIE w szufladzie ze skarpetkami.

Moje dwa Łobuzy mruczą właśnie na kolanach... no i jak mam teraz zabrać się za sprzątanie, jak szkoda je wygonić? No jak? Chyba pobiegam sobie po wątkach i pozaglądam co u Was słychać.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu perukowiec cały czas drzemie w mojej podświadomości, ale musiałbym obmyślić dla niego dobre miejsce, nie przypadkowe, bo eMuś przy koszeniu trawy chce mieć jak najmniej problemów, potem marudzi: tu krzak, to drzewko, jak ja ma wykręcać tą kosiarką
Mus owocowy w miejskiej dżungli 11:30, 09 lis 2013

Do góry
Sprawy zawodowe mocno mnie pochłaniają ostatnio. Nie mam czasu na ogród. Jedynie ogrodowisko podglądam w komórce jadąc komunikacja miejską do pracy. Teraz trzy dni oddechu, więc może przygotuję mój ogródek do zimy. Choć, nie żebym nic nie zrobiła- posprzątałam tony liści, przeniosłam paprocie w skrzynkach na przechowanie do domu. Paprocie dobrze się u nas czują w tym zacienionym ogródku, ale zostawione w skrzynkach w zeszłym roku wszystkie zmarzły.
No i zrobiliśmy kratkę drewnianą dla milina posadzonego rok temu. Jak wspinał się po metalowych prętach podmarzł w zeszłą zimę. Przetestujemy jak poradzi sobie oparty o drewno.

Asclepias tuberosa - trojeść bulwiasta 11:29, 09 lis 2013

Do góry
Zostaje, bo zostają jej bulwy, które się rozrastają.
Ja dodam, że warto ją mieć także dla jej kępy liściowej. Kwitnie długo, a potem do późnej jesieni zostają obfite i długo zielone liście.

To zdjęcia z lipca tego roku. Posadziłam w czerwcu maleńką sadzonkę kupioną w PNOS-ie.

A tak wyglądała pod koniec października

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies