Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Nikita 20:19, 10 sty 2014

Kasiu cudny ten twój ogród. Taki kolorowy, pachnący, tajemniczy. Wszystko bujnie rośnie, Az się serducho raduje. Po prostu inny świat – taki idealny, szczęśliwy, bajkowy…. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej ogrodowej pasji – zdolna z ciebie kobitka. I jeszcze jedno – jakiś taki energetyczny ten twój ogród…. będę Cię odwiedzała we dnie i w nocy, aby naładować akumulatory.
Pozdrawiam cieplutko. Nikita
ewsyg 21:31, 10 sty 2014

Bingo Kasiu, super że wkleiłaś to zdjęcie. Moja jest taka sama żółto-oliwkowa.

kasiek 09:17, 11 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Kasiu dojrzałam śliczna latarenkę Zawsze coś nowego u ciebie wypatrzę Do Białki nie jedziesz?? Buziaki.

nie Gosiula, nie jadę, fatalnie się czuje, coś mnie rozbiera, nawet do ogrodu dziś nie idę

Cos ostatnio duzo imprez i wyjazdów miałam i organizm mi zastrajkował. Poza tym dzieci by musiały jechac ze mna (inaczej mi nie darują) a tu mała kończy wychodzić z przeziebienia i starsza tez się czuje nie najlepiej.
Ja to Pisarzowic na maj się pisze

A latarenki tej juz nie ma, w zimie pies mi ja storpedował i się posypała w mak Straszna żałość po niej, ale myślę że jak po japońsku z tyłu zrobię to eMuś chętnie druga kupi
kasiek 09:23, 11 sty 2014

Nikita napisał(a)
Kasiu cudny ten twój ogród. Taki kolorowy, pachnący, tajemniczy. Wszystko bujnie rośnie, Az się serducho raduje. Po prostu inny świat – taki idealny, szczęśliwy, bajkowy…. Jestem pod ogromnym wrażeniem twojej ogrodowej pasji – zdolna z ciebie kobitka. I jeszcze jedno – jakiś taki energetyczny ten twój ogród…. będę Cię odwiedzała we dnie i w nocy, aby naładować akumulatory.
Pozdrawiam cieplutko. Nikita

Jaka miła opinia - dziękuję
Jeżeli wierzyć że ogrody odbijają duszę człowieka, to faktycznie mój ogród będzie wnosił radosny nastrój i gigantyczną energię
Ideałów nie ma, ale mój kawałek świata jest taki ludzko szczęśliwy i to w nim kocham najbardziej
Pasje wyszły same z siebie, ja muszę się ruszać i w dodatku wolę roboty ciężkie (pomimo witkowatej wręcz postury) niż delikatne subtelne robótki ręczne, które po prostu mi mniej wychodzą

Odwiedzaj mnie kiedy chcesz, postaram się tu przelać jak najwięcej energii i radości z obcowania z przyrodą
kasiek 09:29, 11 sty 2014

ewsyg napisał(a)
Bingo Kasiu, super że wkleiłaś to zdjęcie. Moja jest taka sama żółto-oliwkowa.

A widzisz czyli z wiekiem zmieniaja nieco barwę. To nie jest ten sam egzemplarz ale tego samego gatunku. Ten co pokazywałam wcześniej mam już ok 10 lat.
To fotki tego samego drzewka z 2005r. (w prawym rogu za jodłą koreanką)

kasiek 11:19, 11 sty 2014

No to na wiosne ruszam z metamorfozą dwóch rabat - z tyłu z lustrem i obok altany.

Ta z altaną wymaga dosadzenia trzech pionowych jałowców arnold, berberysa Harlekina i wrzościów lub wrzosów

A ta z tyłu to większa zabawa. Tam przesadzę kulki bukszpanowe, musze zakupić duuuużo żurawki (te czerwone dookoła), kilka hortensji bobo, 2 pierisy, przesadzić klona i liliowce i jakieś trawki.
To niebieskie to małe ciurkadełko

A z boku tak:

tu do dokupienia pierisy i rózaneczniki.
Bogdzia 13:03, 11 sty 2014

Plany super , teraz wykonanie i będzie można sie zachwycac . Miego dnia.U mnie wyszło słoneczko.
kasiek 13:18, 11 sty 2014

Dzięki Bogdzia u mnie też ale kiepsko u mnie ze zdrowiem, gardło zawalone i kaszle. Cos mi sie wydaje że w zaszłym tygodniu przegiełam (jak zawsze) z robotą w ogrodzie) i pewnie mnie zawiało po tym jak się zgrzałam. Ale zrobiłam ogrom pracy wiec nie żałuje bo teraz i tak nie mam co robic .
zawitka 16:13, 11 sty 2014

kasia Ty sie nie wygłupiaj ciepło ciepło ale to grudzień .Wiem że się chce pracować ale nie można się zgrzać Trzymam kciuki za zdróweczko
Nikita 18:47, 11 sty 2014

kasiek napisał(a)

Jaka miła opinia - dziękuję
Jeżeli wierzyć że ogrody odbijają duszę człowieka, to faktycznie mój ogród będzie wnosił radosny nastrój i gigantyczną energię
Ideałów nie ma, ale mój kawałek świata jest taki ludzko szczęśliwy i to w nim kocham najbardziej
Pasje wyszły same z siebie, ja muszę się ruszać i w dodatku wolę roboty ciężkie (pomimo witkowatej wręcz postury) niż delikatne subtelne robótki ręczne, które po prostu mi mniej wychodzą

Odwiedzaj mnie kiedy chcesz, postaram się tu przelać jak najwięcej energii i radości z obcowania z przyrodą

Ooooo…właśnie, a nie mówiłam, że jakiś taki energetyczny ten twój ogród….to od razu da się wyczuć. Bardzo lubię takie klimaty – już was kocham…i ogród i Ciebie. Wewnętrznie jesteśmy do siebie bardzo podobne…. i na dodatek też lubię zajęcia te z działu ,,mało kobiece" – kostka brukowa, wylewka betonowa, nowe ogrodzenie.
Na twoje pytania odpowiedziałam w moim wątku. Zapraszam do szmaragdowego i trzymam kciuki za wiosenne metamorfozy (tą twoja i moją też).