Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro :) 13:07, 14 wrz 2013

Do góry
GOTOWEEEEEEEE

Bonsai i niwaki 13:04, 14 wrz 2013

Do góry
Wklejam swój bonsai z grabu - jest malutki ale an tle dużego płaskiego kamienia dobrze widoczny:

Zapach ziemi 12:43, 14 wrz 2013

Do góry
I teraz sensacyjna wiadomość , pan od perowskii zaproponował mi kupno hakone oraz red barona po 2 złote - no nie mogłam odmowić
Ogród ogrodniczki 12:42, 14 wrz 2013

Do góry
Nowe hortensje...

I rabata na której dziś posadziłam Hakonechloę za radą Uli.

Tak to wygląda z bliska.

Zapach ziemi 12:41, 14 wrz 2013

Do góry
Bukszpany - sztuk 9

Zapach ziemi 12:40, 14 wrz 2013

Do góry
I moje dzisiejsze zakupy z targu. Przy okazji mała autodiagnoza , jestem w chronicznej fazie uzależnienia- bo przeciez miały być w tym roku jeszcze tylko graby Dla mnie juz tylko terapia w trybie zamknietym !

Sześć perowskii - na nową rabatę !
Zapach ziemi 12:37, 14 wrz 2013

Do góry
I moja milośc coraz bardziej jesienna . Na pierwszym zdjęciu widać wgłębi powstający plot z cegły . Mąż sie bardzo stara, choc cały czas na mydokalmie i majamilu. Dzielny gość !

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:37, 14 wrz 2013

Do góry
Aaaa i powolutku robi się u nas jesiennie.....
Muszę jeszcze dokupić pomarańczowe chryzantemy w koszyczkach, nazbierać listków i jarzębiny, kupić pomarańczową wstążkę do wianka na drzwi i zrobić z Mikołajkiem lampion z dyni....

Zapach ziemi 12:34, 14 wrz 2013

Do góry
Tu ostatnio troche kopałam , wsadziłam sporo traw nie widac ich - są w głebi bardziej i się tam gdzieś ciągną , szkoda ze baterie wysiadły
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:32, 14 wrz 2013

Do góry
Na razie wygląda to jednak tak:

Z tajnego źródła Noemi mam bukszpany na obwódki.
Nie są idealne, ale za to duże i w boskiej cenie Można je potem podsadzić i wyrównać
Na razie wsadziłam je byle jak, bo są z gołym korzeniem.
Po posadzeniu drzewek wsadzę je jeszcze raz, ale boję się jak to zniosą

Cyprysik wylatuje, jak przyjedzie kontener i wisienki.
Jednak moją zgryzota jest widok śmietników
Chciałabym je schować za czymś zimozielonym, najchętniej osłonić cisami, ale tam jest baaaaardzo mało miejsca
Bluszcz jesienią zrzuci liście, więc odpada, a hedera helix rośnie zbyt wolno....
Co robić....

Może macie jakiś fajny pomysł??
Zapach ziemi 12:30, 14 wrz 2013

Do góry
I jeszcze

Zapach ziemi 12:27, 14 wrz 2013

Do góry
Zapach ziemi 12:25, 14 wrz 2013

Do góry
A więc , aby szybko wrócic do mielonych , szybko wklejam zdjęcia

W donicach jesiennych u mnie w tym roku dzieje sie niewiele. Powstały z tego co miałam ogródku, bluszcz wyrywam już jak chwast , a trawa rozkłączyła mi się więc wyrwałam , jeszcze puszka wrzosu i niech już tak naprędce zostanie .

Ogród w skali mikro :) 12:24, 14 wrz 2013

Do góry
Zawału chiba dziś dostanę ....
Tadammmmmm
....to pierwszy etap.. Rama umocowana

L

Mazurkowo 12:21, 14 wrz 2013

Do góry
Jeszcze co chciałam Wam pokazać a z czym się noszę od jakiegoś czasu to powiedzmy, że plan ogrodu.
1 kratka = 1 m

I krótki opis tego co nabazgrałam;
w północno-zachodniej części działki chcę zrobić część gospodarczo-użytkową ogrodu. Tam będzie sad, warzywnik, kompost, ewentualnie mała szopka na narzędzia. Kółka to drzewa owocowe. Jabłonka już rośnie. Nad nią jest kompost otoczony krzaczkami - tam wsadziłam aktualnie moje hortensje nn. To takie poczochrane nad kompostem to są świerki A od północnej strony; żywopłot grabowy oddzielający część sadowo-warzywną od uliczki. Uliczka jest mała, bezasfaltowa jak na razie, wewnętrzna i mało uczęszczana - jedynie jako dojazd do innych posesji.
Również od północnej strony; wzdłuż ogrodzenia; parę świerków. Akurat z tej strony jest dom sąsiada, który sam jest szczelnie odgrodzony tujami, ale akurat okna z poddasza ma akurat centralnie z widokiem na nasz ogród. Nie powiem, że sąsiada dosyć interesuje co się u nas dzieje Lubi sobie papieroska wypalić w oknie zaglądając do nas. Dlatego chętnie bym się z tamtej strony odgrodziła czymś wysokim. I także z tamtej strony - zagajnik brzozowy - bo zachorowałam na takowy a to jest chyba jedyne możliwe miejsce.
Altankę i miejsce na ognisko wszyscy widzą. Od strony zachodniej też parę świerków - tam jest akurat garaż sąsiada i chciałabym go zasłonić.
Malusia lipka tez już rośnie. Od południowej strony chciałabym rabatę z różami. Oprócz tego rabatę z rododendronami i wrzosami, między trawnikiem a warzywnikiem. Myślałam też o jakimś żywopłociku, który by oddzielał część użytkową od rekreacyjnej.
Nie mam natomiast na razie pomysłu na front domu. Pozostałe rabaty też muszę jeszcze przemyśleć. Ale chciałabym byście mieli jakiś ogólny zarys na moją wizję Wszelkie uwagi mile widziane.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:56, 14 wrz 2013

Do góry
Irenko, Marzenko, Tosiu i Madziu - dzięki, że zaglądacie

U mnie pusto, bo niewiele się dzieje.
To znaczy coś się dzieje, ale nie ma co pokazywać.
Robię porządek z rabatą przed domem.
Było tak:
Czyli totalny bałagan, zbieranina lawendy róznych gatunków i trzy zrujnowane drzewka.
Tego Boulevarda chciałam jeszcze ratować, ale Danusia miała rację mówiąc: SIO Z NIM.
Brązowiał od środka, jak tylko naruszyło mu się korzonki, a to miało być docelowo miejsce na cebulowe.
Mam zamówione trzy Umbrelki ( ma być namiastka przedogródka Danusinego) i mam bukszpany od Madzi.
Chciałabym, żeby to wyglądało tak:
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:54, 14 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Dzisiaj kupiłam okazyjnie tulipanki w biedronce i to takie których szukałam, pięknie i dlugo kwitly

Piękne te tulipany....chyba mus się do biedronki wybrać
....a jak one się zwią?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:51, 14 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)
13 i piątek to zawsze mój udany dzień

Przegląd w SKP udany, stempel wbity, jakiś czas spokoju. Od razu dopadł mnie fordowy dealer, bo ja stała klientka tego samego salonu od wieków, i chciał mi sprzedać najnowszy model. Skóra na kierownicy podobała mi się najbardziej

Leje równo, korki w stolicy, ale ja jakoś bez emocji - pojechałam do ogródeczka - deszczowy, nieco smutny, ale wiem,że za parę dni wraca złota jesień. Jeszcze wiele ogrodowej radości przed nami.

Narzędzia wiszą:

Tak jak pisałam - w towarzystwie Bentleya. Obok stara angielska krajalnica do warzyw.
Od razu weselej w szałasie. Tyle koloru .....

fajnie tu wyglądają, dodały radosnego nastroju
autko nówka, po co zmieniać, kanał zaliczony, teraz do jesieni, ale tylko pięknej, szykujemy się
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:49, 14 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witajcie
Mam straszne tyly na forum, aż boję się kiedy to nadrobię
Cała noc lało a teraz wychodzi słoneczko, chyba pódę troszkę chwasty powyrywać....jak siebie znam to przy okazji coś przesadzę
Wieczorem będę na forum to wszystkim odpiszę
Przeszukiwałam zdjęcia moich tulipanów aby stwierdzić jakie jeszcze dokupić. Maiłam za bialo zatem queen of the night i black hero to dobry pomysł.
Wszystkim jednak polecam angelique, zobaczcie sami

Idę zobaczyć co się dzieje w bukszanowym bo tyyyyyle zdjęć!!!

piękne tulipany, chyba trzeba się wybrać do tego czerwonego stworzenia

pozdrowionka
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:44, 14 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

Odbicie w lustrze...

Lustro po prostu wymiata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies