Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 19:48, 15 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
przyleciałam na prezentacje lustra , bo czytam o nim od kilku dni .
nooo to teraz się możesz malować i poprawiać makijaż w ogrodzie do woli . lubię ten efekt powiększenia przestrzeni dzięki lustrzanemu odbiciu .

sorki ja nie oblewam wirtualnie ....nie umiem ...ja tylko w realu . buziam i już tupię nóżkami do wiosny , bo musimy sie spotkać na zaległych wagarach ...pamiętam . jak coś wymyślicie to informować na bieżąco.....zrozumiano .

To jeszcze muszem daszek zamontować i kaloryfer , cobym tam przy tym makijaaaażuuuu nie zmarzła , albo by mnie nie zalało

A co do oblewania ... Czy ktoś tu mówił o oblewaniu wirtualnym ????...... Tylko Real proszę Pani

A ponieważ idea wagarów jest nam zdaje się wszystkim bliska , to mam nadzieję ,że jakoweś wagary kiedyś uskutecznimy

Buziam Alinko ..

Ps. Rdest żyje .. Choć myślałam ,że umrze ... Ale się trzyma , twardy z niego gość dziękuję

W kamiennym kręgu od początku 19:47, 15 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Fajna zabawa : ostry pierwszy plan , ostry drugi plan . Miłej dalszej zabawy zycze a nam efekty pokazuj.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:46, 15 wrz 2013

Do góry

poza kompozycją, która jest lekka, wesoła i niewymuszona, wyjątkowo podoba mi się ta nawierzchnia w tle - cegły na sucho ułożone chyba...
Poznaję dzięki Tobie nowe spojrzenie na naturalny artystyczny ogród, dużo tam inspiracji, fajnie to idzie : )
Majowo nie tylko w maju 19:41, 15 wrz 2013

Do góry
Mam nadzieje, że będą dobrze rosły. Wszystkie roslinki dostały w dołek dobra ziemie wymieszaną z kompostem.
A teraz czas na relaks
Majowo nie tylko w maju 19:36, 15 wrz 2013

Do góry
I jeszcze nocne foty

Trawę przesadzilas z innego - ewidentnie złego miejsca. Za większą kulką szałwia. Druga jest po skodie od werbeny. Z przodu tulipany i narcyzy.
Ogród w skali mikro :) 19:34, 15 wrz 2013

Do góry
przyleciałam na prezentacje lustra , bo czytam o nim od kilku dni .
nooo to teraz się możesz malować i poprawiać makijaż w ogrodzie do woli . lubię ten efekt powiększenia przestrzeni dzięki lustrzanemu odbiciu .

sorki ja nie oblewam wirtualnie ....nie umiem ...ja tylko w realu . buziam i już tupię nóżkami do wiosny , bo musimy sie spotkać na zaległych wagarach ...pamiętam . jak coś wymyślicie to informować na bieżąco.....zrozumiano .

Majowo nie tylko w maju 19:31, 15 wrz 2013

Do góry
Strawberry jeszcze ma pąki

Moja bajka 19:30, 15 wrz 2013

Do góry
A dynia po prostu rośnie w oczach, nie do wiary
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:28, 15 wrz 2013

Do góry
dzisiaj zauważyłam jak bardzo rozrosły mi się hakone niestety za to żurawki marne...

7.2012

zdjęcie dzisiejsze
Mój mały skrawek ziemi 19:27, 15 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
o widze ze Ania ci spieszy z pomocą
Ja ze swej strony wkleje Ci coś co zmalowałam, jak będziesz chciała to wykorzystasz. Swoją droga ja nie wprowadzałabym zbyt wielu nowych gatunków tylko rozbudowałabym te co mam.
Moja propozycja

I tak - obok trawy która masz dosadż jeszcze 2 trawy tyle ze niższe (myślę też o ostnicach
Zamiast pasa lawendy przeciągłabym te lila wrzosy.
Z tyłu 1 tawuła japońska .
Wrzosowisko po lewej zakonczone wysunietym jęzorem, a środkowy pas to te niedźwiedzie z jedną kępą czegoś eksponowanego - traw , rozchodników itp. w srodku
Powodzenia i Miłej niedzieli

Kasiu dziękuję za odzew , pomoc i poświęcenie czasu buziole

Podoba mi się i na pewno wykorzystam projekt od Ciebie jeśli nie w 100 procentach to na pewno w 90.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 15 wrz 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiowa skarpeta pod tują w końcu nabiera kształtu. Dzięki Danusiu za pomysła !

[/img]

BOOOOMBA !
Majowo nie tylko w maju 19:25, 15 wrz 2013

Do góry
Caly dzień w ogrodzie ))
Nowa rabata skończona, uffff. Nie wiem jak wy ale ja największy problem mam ze śmieciami - prozaiczne a jednak. Niby nie mamy tak źle bo za dwoma płotami pola więc zielone odpady można wywieść (za zgodą wlasciciela) ale do tego mocna męska pomoc jest niezbędna. Zdejmowanie trawy tez nie było lekkie bo pod spodem siatka na krety. Ale sukces jest.
Posadzilam też już szafirki - miedzy kulkami, tulipany białe i narcyzy takie pachnące.

Za lawendamu ostróżki a obok biała róża posadzone wg wskazówek Ani.
Jurajski Ogród 19:25, 15 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
a kuku!

Miłego popołudnia życzę

Aga ! Dzięki ! Poprawiasz mi humor
Blaski i cienie nowego życia 19:21, 15 wrz 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ale brzózki będą mimo to ...kiedyś
a dzisiaj dla Ciebie moja uwielbiona kompozycja dwóch żurawek w donicy

Dzięki Ula bardzo ładne żurawki . Ja swoje pierwsze (no jedną miałam ) kupiłam właśnie wczoraj w Skierniewicach. Nie są to rosliny które by mnie zachwycały ale moze sie to zmieni???Pozdrówka ślę serdeczne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:15, 15 wrz 2013

Do góry
Żurawki fantastyczne, co jedna to ładniejsza !
Luki napisał(a)

Czy to może amazon mist ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:14, 15 wrz 2013

Do góry
Najgorsza rabata jaką mam, wręcz jej nienawidze. Tulipanów zniszczyło się z setka, lili poszło 50, masa bylin. Nie mam na nią pomysłu ma zaledwie 60cm głębokości.

A jak patrze na te iglaczki to jestem załamany. Tak to jest jak jedzie się pierwszy raz do nowej szkółki, a sprzedawca ma dobry humor i daje spory upust, wtedy niestety przestaje się logicznie myśleć. Nakupiłem i posadziłem gdzie było miejsce, a teraz nie potrafie na to patrzeć, najbardziej szkoda mi tych biednych krzaczków bo nie mam ich gdzie posadzić, a na pewno nie wyrzuce lub nie oddam bo jako krzewy mi się podobają. Tylko to co widać..... tragedia Jeszcze potrzebne jest miejsce zimą na śniego z podjazdu.

Kolejne miejsce do zmian
Ładnie wiosną jak kwitną rh, wierzba mocniej przycięta i jeszcze kilka roślin kwitnie, ale tu znowu pojawia się problem 6 miniaturowych iglaków

Kolejne miejsce, które dla mnie jest znośne bo latem z liliami i innymi kwiatami jest ładnie, ale ten jałowiec z pustką pod sobą.....

Mam problem czy go wywalić. Powstanie mnóstwo miejsca na nowe roślinki, ale są dwa poważne problemy. Pierwszy to odsłoniećie i tak już paskudnego ogrodzenia, a kolejny to duży bukszpan, który w miejscu styku z jalowcem jest łysy. Musiałbym go przesunąc bardziej w tył i przekręcić.. Nie wiem co zrobić. Nawet jak go usune to nie wiem co tam później posadzić, żeby znowy nie zrobić badziewia
Błagam o pomoc
Kondziowy Ogród :) 19:05, 15 wrz 2013

Do góry

Działka wkoło Lubczyka :) 19:03, 15 wrz 2013

Do góry
A co byś powiedziała na taki układ rabat?

Postawić trawkę nad i... 19:02, 15 wrz 2013

Do góry
...no i nowe zakupy...carexy i owszem...duże czuprynki na rabatę przy wejściu....jeszcze nie posadzone tylko przymierzam...i zastanawiam się czy nie podzielic tych traw na mniejsze...niestety leje...

Kondziowy Ogród :) 19:02, 15 wrz 2013

Do góry
Ani asc świerk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies