Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 20:48, 08 lis 2013

Do góry
Na buraczkowo przebarwila się bergenia

Rh impeditum /gęsty/ Corallium ma obiecujące pączki

zdrowo wygląda wrzosiec i kepa żeleźniaka

Przesadziłam młodą, roczną siewkę brzoskwinii. Ciekawe, kiedy doczekam się owoców, no i jakich?
Poza tym wygrabiłam całą część sadowniczą. Liści, igieł sosnowych i świerkowych naspadało co niemiara!

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:44, 08 lis 2013

Do góry
Cd. prawa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:41, 08 lis 2013

Do góry
Iglaczkowe cudności i moje radości, jak widzę szyszki i ich kwiatostany, to nic tylko chciałabym zatrzymać tę chwilę na zawsze

foty zrobione z 8 lat temu, ale chwila zatrzymana
Mój 4 arowy azyl... 20:36, 08 lis 2013

Do góry
W trawniku kwitną stokrotki

zostawiony złocień krzewiasty

i pierwiosnek
Moje zmagania ogrodowe 20:36, 08 lis 2013

Do góry

Spróbuję, choć w niewielkim procencie, nadrabiać.
Pozdrawiam
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:33, 08 lis 2013

Do góry
Bratki kwitną od wiosny... niezawodne kwiatki

Szałwia trójbarwna już nie taka piękna, ale wytrwała...

Pelargonie najładniejsze, jeszcze zdobią taras.

Moje zmagania ogrodowe 20:32, 08 lis 2013

Do góry
Siostra znalazła ostatnio jakiś wianek na stylowych i sobie podobnego zażyczyła, to przy okazji i dla siebie zrobiłam, bo do świątecznych jeszcze czas, a jesienny z głogu już był brzydki.
Wersja czerwona dla mnie, fioletowa dla mamy i siostry, tu jeszcze przed czyszczeniem kleju, bo był za gorący. Chyba ten fioletowy jednak bardziej mi się podoba, ale na wymianę pewnie nie pójdą

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:30, 08 lis 2013

Do góry
przeczytałam Danusi art po raz kolejny

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/401-jak-zalozyc-angielska-rabate

i zaczęłam dumać nad swoją rabatą bylinową

w zasadzie już sporo zrobiłam bo

1/kancik prosty prawie,
2/szeroka na 2 metry
3/ustaliłam kolory czyli biało-niebiesko- zółty /zasadniczo /
4/nawiozłam kompostu

a do zrobienia co pozostanie? poszukać dużego elementu drzewno-krzaczastego na róg domu i jednocześnie koniec rabaty

to moja rabata z 1 września

a teraz mam prośbę co sądzicie o posadzeniu perukowca tu w narożniku domu widać na powyższym zdjęciu
chodzi mi o perukowca young lady - jest na 2 metry wysoki więc to pasuje - i trochę mnie zasłoni bo nie mam
żywopłotu wysokiego - czy może jakąś kalinę ?
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:27, 08 lis 2013

Do góry
Dzisiaj była piękna pogoda,więc hyc do ogrodu
Grabie poszły w ruch, więc zadowolenie jest, a może jutro znowu poszerzę rabatki ?

Zrobiłam kilka zdjęć tego co jeszcze troszkę kwitnie... nie ma tego za dużo, ale w listopadzie każdy kwiatek cieszy

Mój 4 arowy azyl... 20:27, 08 lis 2013

Do góry
Nareszcie odwiedziłam działkę i zostałam na 6 godzin! Był ciepły, słoneczny dzień i sporo zrobiłam, z czego jestem bardzo zadowolona.
Na niebie białe chmurki, słońce często wyglądało, tylko porywy wiatru czasami silniejsze.

Wycięłam badyle słoneczniczka i dzielżanów. Skopałam rabatę przy siatce z północnym sąsiadem i poprawiłam krawężnik. Ta robota dała mi w kość, bo przestawiałam dosć ciężkie granitowe bloki.

W przerwach zrobiłam kilka zdjęć kwiatów, które w dalszym ciągu kwitną, lub zakwitły ponownie.
Fiołki kwitną coraz śmielej

trzyma się rudbekia

zaskczył mnie pierwiosnek omączony
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:24, 08 lis 2013

Do góry
Ogród skończony zostało tylko kopczykowanie, ale dopiero po przymrozkach wkleję trochę zdjęć oczywiście z deszczem bo dzisiaj znowu padało Tu jeszcze z okna
lewa strona
i prawa
tu większość róż jest posadzonych oraz liliie, bodziszki liliowce, krwawniki, jeżówki oraz lawenda biała

Jurajski Ogród 20:16, 08 lis 2013

Do góry
jurajska jesień, część VII, "Listopad' - cd
O....! 20:09, 08 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)

a miskant Variegatus właśnie zaczął kwitnąć...
wiedziałam, ze trzeba tu zajrzeć Marzenko bajka zachwycam się trawami u ciebie, bo ich nie mam i dobrze, bo jak bym wmiała wszystko to nie chciałoby mi się spacerować po innych ogrodach
i muszę dodać, ze kosmosy mają niespotykany kolorek, widać je z daleka
O....! 20:06, 08 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

no, taras z trawy położony wysoko dzięki murkowi/murowi oporowemu, to pomysł i wykonanie/udoskonalanie M...
Borbetko, niestety krety też buszują u mnie, nie mam na nie pomysłu choć wiele prób już robiłam...
Alinko, no tak, nie wiem czy spełniona ogrodniczka, ale przynajmniej spełniająca niektóre swoje zamierzenia i to daje rzeczywiście radość...Alinko, zapraszam

a to dzisiejsze widoczki z ogrodu

kosmosy kwitną niestrudzenie...

Piękna tworzą plamę pozdrawiam zapomniałam o główkach rudbekii też pięknie wyglądają
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:03, 08 lis 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Mira , odwiedzam cie czasem - zawsze po cichu. I lubie do ciebie wracać
Teraz jednak zapytam w sprawie domku - bo tez mi takie domki chodzą po głowie . Jak już go umieścisz w ogrdzie - tak jak to się dzieje że to pożądane do niego wlezie i czy samo wlezie?

pozdrawiam

Agnieszko miło że zaglądasz
a w sprawie domków to
po pierwsze masz fajny wątek i zobacz sobie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=5

a po drugie mam inny domek i obserwuję, że mieszkanka zostały zasiedlone a jak trzeba opuszczone
natura jest mądra a my musimy tylko troszkę pomóc

W kamiennym kręgu od początku 19:55, 08 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Anulka wpadam i ja Zdjęcia fajowe A tam w oddali na drzewach rośnie jemioła? Fajniutkie masz to drzewko, wygląda jak bonsai, to cyprysik, tak? Ależ ślicznie go uformowałaś, mistrzostwo świata Też chcę tak umieć Pozdrawiam Aniu

Tak Kasiu tutaj na drzewach - topolach rośnie jemioła.....mamy do powieszenia we Wigilię, żeby szczęście nas nie opuszczało

To drzewko-bosai, to cyprysik...jak utracił formę małej kulki, to go tak podcięłam i udaje szlachetnego....to nic trudnego powycinać niepotrzebne gałazki

Ogród cioci 19:51, 08 lis 2013

Do góry
No to jeszcze jedna zmiana
Było.

Jest.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:49, 08 lis 2013

Do góry
Świętujemy? Haniu, zdrowia, zdrowia, zdrowia, aby Cię dobry humor nigdy nie opuszczał i same przyjemności Cię spotykały, a w dniu dzisiejszym szczególnie
Buziaki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:42, 08 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu posadziłam ją letem z doniczki, bo przestała kwitnąć, Ania monte radzi, żeby go zostawić i okryć na zimę, pewnie tak zrobię, nie mam w tym temacie doświadczenia

No to znów się czegoś nauczymy
Moja bajka 19:42, 08 lis 2013

Do góry
Kasieńko to gratulacje. Ty na pewno na awans i prezenty zasługujesz. To dla Ciebie Buziaki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies