Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 13 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
my nie przyjechaliśmy żeby jeść trochę zasiedzieliśmy się i tak wyszło że zrobiliśmy się głodni hi hi hi następnym razem będziemy pojedzeni hi hi hi ąle dobre kanapki zrobiłaś i wędliny dobra z ciebie gospodyni nie przesadzaj juz ok

Za szybko uciekliście.. ale szkoda mi było rybek w worku kondomie.. wiec nie nalegałam na pozostanie..
I czasu brak.. bo mam moje doniczkowo do posadzenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:25, 13 wrz 2013

Do góry

Na dobranoc będzie stary dowcip z brodą.. i nawet mam szansę go nie zarżnąć...

Przychodzi baba do lekarza z antenką na głowie....
Lekarz pyta się kto pani jest.....
A pani odpowiada...
"O !!!!! ja Panie Doktor jestem k..a nie z tej ziemi."

A teraz ogrodowo .. by mnie nie prześcigali..
Ogród cioci 23:18, 13 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Takie trawki wsadziłam.

A tak to teraz wygląda.

A między trawki coś wyższego na wiosnę wybiorę z waszych propozycji.

widzę że trawki już posadzone, jeżelibyś zmieściła to ja zamiast hibiskusa, któremu grozi przemarzanie dałabym Cornus alba "Ivory Halo" liście podobne i wzrost wolniejszy niż u innych odmian derenia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 13 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

i bażynę bernstein od Majewskich widzę ??? i wrzosy Sandy??? a żurawka Caramel czy inna? trawki nie znam wcale
Heh mam znów ochotę pojechać na zakupy

Wrzosów nawy są w doniczkach.. jutro podam..
Żurawki fociłam komórką. niestety nie wszystkie czytelne
Jedna to Marmalade, a druga taka jaką mam.. nazwa na toto nieczytelna
Ot ogrodnik mimo woli, ale starałam sie być z nazwami za pan brat.. i wyszło jak zwykle
Ale żurawki i wrzosy nawet nn są zawsze piękne
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 13 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ja już się poddaję, zgubiłam sie po raz pierwszy nawet u siebie na wątku

Przepraszam... . zagubiłam sie .. to fakt..
hi hi hi cała ty i za to cie kofamy hi hi hi
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 13 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
o matulu Co Ty znowu przesadzasz, ja znowu nie zdanżam na czas. Kurde Madżenkę jakoś ogarniam bo ostatnio zarobiona w pracy jest, u niej cebulowa klubokawiarnia jest, więc czas wolniej płynie ale u Ciebie!!!
. Spotkania, kulki sadzone, a teraz żurawki kupione, jakieś doły kopiesz no nie zdanżam na czas kurde

Ja już się poddaję, zgubiłam sie po raz pierwszy nawet u siebie na wątku

Przepraszam... . zagubiłam sie .. to fakt..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:05, 13 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
umiesz umiesz piękne fotki teraz robisz w końcu piękno ogrodu pokazujesz a świerk sie przyjmie już przesadzałem dwumetrowego z przodu domu przed taras w te ukropy i sie przyjął

Trzymam kciuki.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:03, 13 wrz 2013

Do góry
Byłam wczoraj po pracy jak zwykle na spacerze z moim psem, tuż za domem, na końcu ulicy, a moja ulica wychodzi już w pole, na łaki i do lasu. Spacerowałam o tzw. "szarej godzinie" (jak mówiła moja prababcia), to jest taki moment u schyłku dnia przed wieczorm kiedy już dziennego światła zaczyna brakowac ale nie jest całkiem ciemno i jeszcze nie zapalało sie kiedyś lampy ( dawniej naftowej a potem elektrycznej) chyba przez oszczędność. Pamietam że prababcia siadała własnie o szarej godzinie i opwiadała mi bajki albo rózne inne dziwne a czasem straszne historie. To był taki magiczny moment dnia....
A mój spacer o szarej godzinie przypomniał mi te dawne czasy szczególnie że dookoła były takie widoki:

To chyba już jednak koniec lata..........i jesień coraz bliżej.............

Dziś też dzien był jakis taki senny i cisnienie chyba spadło, ziewałam mimo kilku kaw, nic nie zrobiłam w ogrodzie ani w domu, potem rozpadało sie i generalnie jakis taki marazm i nastrój mnie ogarnia już jesienny........jak te widoczki sfotografowane ostatnio..........
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:01, 13 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te zdjęcia z donicami powiększę i przykleje na okno tarasowe. Będę udawać że to mój widok.
To niedościgniony ideał.
Hirutkowy raj:)) 23:00, 13 wrz 2013

Do góry
I takie tam

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:00, 13 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Fajne zakupy, gdzie je posadzisz?

A tu ...

Modrzewnice muzą iść gdzie bardziej mokro, bo zasychają.. aż tak sucho to nie lubią..
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:58, 13 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
jaka w siną dal do Krakowa hi hi hi

Kondzio, wiem że sie starałeś go wykopać z tej skały, ale jak sie przyjmie.. to stawiam flaszkę... jakoś nawet ja nie wierze w powodzenie ... Ale trzymam kciuki, ob naprawdę był/jest ładny Gęsty i foremny Od małego wyhodowany
I takie tam... byś nie krzyczał, że nie umiem fotek robić ...

Ogród cioci 22:57, 13 wrz 2013

Do góry
Ścigam mniszki z trawnika to włażą na drzewa.

Co za szczwany lis wiedział gdzie się ukryć przed Twoim wzrokiem
Hirutkowy raj:)) 22:57, 13 wrz 2013

Do góry
Moje horti

Ogród cioci 22:54, 13 wrz 2013

Do góry
Wczoraj wieczorem było u mnie takie pozamiatane niebo.

Uwielbiam takie widoki.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:32, 13 wrz 2013
Do góry
Haniu martwiłaś się o mnie, teraz ja myślę dlaczego Cię nie ma...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 13 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Aniu połaziłam u ciebie po majowych i czerwcowych rabatach (który to już raz) i już wiem jakie chcę tulipany. Masz małą Holandię u siebie szoook ! dzięki za inspiracje
a proszę Cię bardzo
Dzisiaj kupiłam okazyjnie tulipanki w biedronce i to takie których szukałam, pięknie i dlugo kwitly
Wszystko o czym ... Marzysz 22:20, 13 wrz 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
praca nad rabata stanęła, lało cały dzień, ale deszczyk potrzebny

Na tym zdjęciu już widać że to był świetny pomysł. Paleta mistrza będzie mistrzowska
A te Twoje zdjęcia po deszczu... świetne. Las pachnący grzybami.... mmmmm.... oj to lubię U nas też pada - jutro moje młode i starsze grzybiarze (czyli najmłodsze i najstarsze pokolenie w rodzinie) sprawdzą co tam w lesie "piszczy" Ja nie bo wybieram się z moją mamą na "Babie Lato w Ogrodzie" do pisarzowickich szkółek
Buziole wieczorne posyłam Kasiu

edit: a w ogóle to chciałam jeszcze dodać że także i Ty mnie natchnęłaś i zapragnęłam zdzierać darń W wolnej chwili zajrzyj to powiedz czy dobry pomysł mam - ale to tylko jak żon pomoże
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:19, 13 wrz 2013

Do góry
Klimaty japóńskie zawsze mi się podobały, ale ja uciekam się do polskich korzeni, ogród mam rodzimy, tylko z akcentami japońskimi w postaci roślinek,
Najbardziej lubię rabatę z klonem japońskim Atropurpureum

naprawdę go lubię, zdobycz z Niepołomic, właścicel, miał tam wtedy malutkie kotki

sosna, go przerosła

i nie tylko ona

odsłona w podczas deszczu

widoczek na dobranoc
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:13, 13 wrz 2013

Do góry
I jak tak stoje na tym balkonie lub wyglądam przez okno to mnie ten widok coraz bardziej denerwuje.
I tak sobie myślę, że gdyby mniej więcej to byłoby tak:

to mniej denerwowałby mnie ten widok Wybaczcie moje rysunki "godne" niemal architekta krajobrazu ale wiecie co mam na myśli prawda? Myślałam tam o rh bo słońca to tam aż tak wiele nie ma, może trochę azalii no i jakieś dodatki - to jeszcze nie na tym etapie tylko - chcę się poradzic
po pierwsze czy - rabatę skończyc przed serbami czy lepiej byłoby je "przybrać"? Ponieważ u mnie rabaty wykańczane są kamieniami w zdecydowanej większości to myślałam żeby to utrzymać. Myślałam tam o trochę podwyższonej rabacie - na początku - czyli przy kulce, która by schodziła do normalnego poziomu mniej wiecej trochę przed bukszpanem. Czy lepsza płaska?

No i pytanie czy tego świerka można przesadzic? i jeśli tak to ile odległości należałoby zachować od płotu? I kiedy byłoby to najlepiej zrobić?

I jeszcze pytanie czy coś wsadzać między serby a buksa - moim zdaniem on tam nie pasuje, ale jest już taki duży i wiekowy że nie przesadzę go. Kulka tujowa raczej do eksmisji.

Przy studni może tą rabatkę ciut poszerzyć.
Na razie nie pytam o nasadzenia tylko o wsparcie w myśleniu w ogóle Co sądzicie ? Plisss, plisss, plisss
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies