Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

eda 14:26, 09 sty 2014

super wjazd Rower tyż dobry aby się ruszać pozdrówka zostawiam i dziękuję za odwiedzinki
Agania 17:01, 09 sty 2014

Piękną masz bramę wjazdową, widzę, że nurtuje Cię ten temat nadal i spędza sen z oczu, wiesz mało masz tam miejsca, samo ogrodzenie, ta ściana z betonu, sama w sobie nie jest ładna, ja mam gorzej, bo mam siatkę, a na mur można puścić powojniki, winobluszcz, zwykły bluszcz hedera, clematisy, kokornak, pomiędzy kolumnowe cisy, nie musi, to być regularny żywopłot, dołem buksiki, pomieszane z hostamii poduchami z macierzanki, karmnika ościstego, gęsiówki kaukaskiej, floksów szydlastych i rojników. Myślę, że Ci trochę tylko w głowie namieszałam, ale Ty to sobie ładnie uporządkujesz

Będzie ładnie, Marta
Tusiala 07:49, 10 sty 2014

Aniu również witam

Irenko ulica przy wjeździe jest polna ale jest szeroka więc myślę, że z wjazdem nie będzie problemu jak coś wsadzę. Oczywiście gorzej na samym wjeździe bo ma 4 metry szerokości ale zamierzam obsadzić płot betonowy winobluszczem i bluszczem. Więc w przyszłości mam nadzieję, że nie będzie po nim śladu

Elu dawniej był tu taki słup „rozkraka” z dwoma rozgałęziami ale sąsiadka wynajęła firmę i postawili takiego jednego kolosa. Linia przez niego biegnie niestety. Tych słupów jest u nas wszędzie pełno :-/

Edo każdy ruch jest dobry a musze się porządnie zaprawić i przygotować, żebym na wiosnę dała radę w ogrodzie działać. Mam tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle do zrobienia

Agatko dziękuję na ścianę już wiem, że posadzę winobluszcz i bluszcz. Płot jest ohydny ale przyznam, że daje poczucie intymności i jakiegoś takiego bezpieczeństwa. A teraz zastanawiam się czy coś przed bramę dać. Bo strasznie mi się spodobały pomysły Danusi z tymi wiśniami przed płotami.
Agatko, może to dziwne, ale ja lubię takie namieszanie
Tusiala 08:28, 10 sty 2014

Uwielbiam ten kolor o tej porze roku. Już nie mogę się doczekać kiedy u ich stóp wyjdą hosty

Takie coś już w grudniu wychodziło z ziemi

Igiełki himalajki

Po liliach jeszcze sterczą suche badylki

Tusiala 08:31, 10 sty 2014

A wiecie może co teraz daje się parze młodej na parapetówkę? Dostaliśmy zaproszenie w tę niedzielę na kawę
malkul 09:54, 10 sty 2014

Mądre życzenia, nic dodać nic ująć. Amen
Pszczelarnia 10:18, 10 sty 2014

Wiśnie od Danusi mają pokrój kulisty. Może spróbować z jakimś płaczącym wysoko szczepionym drzewem albo kolumnowym? Czy drzewa tam się zmieszczą?

Piękne życzenia Noworoczne od Dalajlamy. Aż się zachłysnęłam. Dziękuję.
Tusiala 10:24, 10 sty 2014

Gosiu też tak uważam

Ewo o tych kolumnowych nie pomyślałam. Bo jak wiśnie się rozbujają to może rzeczywiście będą miały za ciasno od strony słupa. Hmmm. Zresztą zmierzę ile mam tam miejsca. Miło, że do mnie wpadłaś
Agania 12:30, 10 sty 2014

Mieszaj sobie jak chcesz Martuś, Umbry na pewno będą pasować, sama będę na nie polować, maja same zalety Hosty z żywotnikami , aż się to połączenie wyjdzie Ci super
dajana 14:11, 10 sty 2014

Brama piękna ,płot brzydki ale po poradach Agani śladu po brzydocie nie zostanie Wytrzepała ci wszystko co i mnie się podoba niczym z rękawa, widac ze to ogrodniczka juz doswiadczona a nie taki lajtuś jak ja hi,hi.Te hosty pomiędzy thuje to zastosuję równiez u siebie, przynajmniej chwastów nie będzie .Jeszcze zdjęć nie robię ale moze cos w weekend wykombinuje .U mnie przed ogrodzeniem wykopy, nareszcie robią przyłącze prawidłowe prądu i pozbędę sie tego słupa z posesji i moze zrobie w koncu ten zielony płot z grabu badz ligustru bo jeszcze sie waham .Wszystkie kable będa szły pod ziemią Wiosną będę mogła zając sie juz tą własnie cześcią gdzie był ten słup .Powstanie tam ogromna rabata .Na jej srodku posadzę chyba swierka serbskiego, troszke zacieni tą patelnię a resztę zobaczymy .Miłego dnia Martusiu, ja tez juz przerabiam nóżkami do roboty w ogrodzie