Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci

Ogród cioci

elzbieta_g 11:53, 10 sty 2014

ja wiosną kupiłam żurawkę bordową, zupełnie nie znając tej roślinki , posadziła ją na skalniaku na pełnym słońcu i w kamykach, pięknie się rozrosła, zero przypalenia dopiero jak trafiłam na forum doczytałam to i owo to przesadziłam ją do cienia Luki Ci doradzi
malgorzata_s... 11:57, 10 sty 2014

Łukaszu pomierzyłam narysowałam

Jest dosyć wąsko dlatego tylko bukszpanki i trawki. Mam nadzieję że się zmieszczą berberysy poprostu włożę tam gdzie będzie miejsce dla dodania koloru. Niestety to patelnia i większość roślin ugotowana Pozdrawiam.
malgorzata_s... 12:00, 10 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
ja wiosną kupiłam żurawkę bordową, zupełnie nie znając tej roślinki , posadziła ją na skalniaku na pełnym słońcu i w kamykach, pięknie się rozrosła, zero przypalenia dopiero jak trafiłam na forum doczytałam to i owo to przesadziłam ją do cienia Luki Ci doradzi

Elu tam jest gorąco dodatkowo bo ściana jeszcze się nagrzewa
Milka 12:49, 10 sty 2014

Gosia, zostaw magnolię, już taka piękna poszerz rabatę i dołóż to, co planujesz, jak widzę różnej wysokości stożki)
anna_g 13:18, 10 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Chyba zostanie tu z innej strony.

Gosiu ta magnolia jest faktycznie bardzo ładna - już nie głosuję żeby została bo wiem że zostaje W ogóle ta rabatka mi się podoba...
Madzenka 14:32, 10 sty 2014

O jeju a ja przeciw magnoli.... I aż sama nie moge uwierzyć, źe uważam, że moje ulubione drzewo naleźy prezsadzic.... Wylacznie dlatego, że zaplanowalaś dla niej zdecydowanie za mało miejsca. Za kilka lat to będzie drzewo o koronie 3 m szerokości.... Więc albo bedziesz musiala wycinać jej gałęzie, które będa ci wchodzić na dom i będziesz ją męczyć albo poszerz tę rabatę i odsuń ją od domu aby nie rosła bliżej niż 2-2,5 m od odmu... Wygląda pieknie w tym miejscu i gdy dodasz topiary będzie zachwycająco. Czy ja dobrze interperetuję, że teaz posadziłas ja 0,8-1 m od ściany?. Obym się myliła....

Doczytałam, chyba 1,6 m od ściany?
olga_ 14:39, 10 sty 2014

Sliczna magnolia ale ja bym ją przesadziła tylko tak żeby się przyjeła... Myśle że w przyszłości bedzie zbyt blisko fajna rabatka.
malgorzata_s... 14:56, 10 sty 2014

irena_milek napisał(a)
Gosia, zostaw magnolię, już taka piękna poszerz rabatę i dołóż to, co planujesz, jak widzę różnej wysokości stożki)

No właśnie Irenkostożki i kulki po które się muszę do was wybrać
malgorzata_s... 14:58, 10 sty 2014

anna_g napisał(a)

Gosiu ta magnolia jest faktycznie bardzo ładna - już nie głosuję żeby została bo wiem że zostaje W ogóle ta rabatka mi się podoba...

Aniu ram pod ściana są krokusy przekwitnięte które później tylko szpecą i tulipany kóre też znikają a potem łyso. Dosadzam tam co roku begonie albo aksamitki ale to pracochłonne i już mi się znudziło dlatego zmiana
malgorzata_s... 15:02, 10 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
O jeju a ja przeciw magnoli.... I aż sama nie moge uwierzyć, źe uważam, że moje ulubione drzewo naleźy prezsadzic.... Wylacznie dlatego, że zaplanowalaś dla niej zdecydowanie za mało miejsca. Za kilka lat to będzie drzewo o koronie 3 m szerokości.... Więc albo bedziesz musiala wycinać jej gałęzie, które będa ci wchodzić na dom i będziesz ją męczyć albo poszerz tę rabatę i odsuń ją od domu aby nie rosła bliżej niż 2-2,5 m od odmu... Wygląda pieknie w tym miejscu i gdy dodasz topiary będzie zachwycająco. Czy ja dobrze interperetuję, że teaz posadziłas ja 0,8-1 m od ściany?. Obym się myliła....

Doczytałam, chyba 1,6 m od ściany?

Marzenko wiem że troszkę za blisko ściany ale ona strasznie wolno rośnie. Jest w tym miejscu czwarty rok i urosła niewiele. Trudno potem będe ciąć Miłej zabawy w Białce. Strasznie dziś wieje lodowaty wiatr, mam nadzieję że minie i was nie przewieje Buziaki.