witaj
czasem wpadam zerknąć co pokazujesz- zawsze sa to piekne i ciekawe rzeczy.
Czy możesz mi napisać co masz między płytami na chodniku?- piasek, , jakąś fugę , czy może coś innego? wyglada to bardzo ładnie
Witam jestem już troszeczkę z Wami i mam nadzieję że coś doradzicie, gdyż chciałam zmienić rabatkę z tujami bo troszkę nudna jest może dodać coś nowego?.
Małgosiu, mam ich sporo, może faktycznie pora na coś nowego... powstanie, ale co, to nie wiem, zima i przerwa od ogrodu, to czas planowania będzie, oglądania zdjęć, chociaż ja jak chodzę po ogrodzie, najlepsze pomysły mi wpadają
i przy okazji te variegata bukszpany, stwierdzam, że sierpniowe cięcie najlepiej im służy, najlepiej wtedy się zagęszczają, za rok kolejny test, czy wytrzymam, będę wszystkie ciachać, jakie mam w sierpniu, tak w połowie tylko raz
i brunery zachwycają marmurkiem, a kwitną jak niezapominajki
Zawsze podziwiałam ludzi z talentem plastycznum.....ja nie mam go niestety.
Po zimie ruszysz z kopyta ze zmianami w ogrodize i ani sie obejrzysz a będzie pieknie. Pozdrawiam
prace w ogrodzie zamknięte definitywnie . rok był fajny ..choć lato suche .
kiedy patrzę na te fotkę to już zupełnie nie boję się kto mi na wiosnę pomoże w ogrodzie .
Beatko - naparstnica napsociła przez moje gapiostwo . Za długo trzymałam przekwitłe łodyżki. A trzymałam je długo, bo na końcach wciąż kwiatuszki się wyłaniały i pszczółki się w nich uwijały. Żal mi było ścinać.... i teraz pańszczyznę odrabiam Siewki jeszcze mam... może chcesz??
Po założeniu tego wątku wiosną 2011 roku, przez prawie 2 lata do niego nie zaglądałam, tyle przybyło wpisów osób odwiedzających Ogród Botaniczny w Krakowie.
Dzisiaj chcę uzupełnić fotkami jesiennymi z tego Ogrodu.Fotki wykonane przez moją siostrzenicę w pażdzierniku 2013.Urzekły mnie te jesienne barwy.
W moim ogródku kilkuletnie ciemierniki H. niger są kwiatami jesieni, a nie wiosny. Z każdym rokiem kwitną coraz wcześniej, ale równocześnie pięknie się rozrastają. Odpowiada im stanowisko półcieniste, oraz kilkakrotne podlewanie wodą z dodatkiem skorup od jajek. Zachowują liscie przez cały sezon, jedynie te brzydkie, po zimie wycinam całkowicie.
Witaj Karolinko!
Jestem tak bardzo zdumiona, że aż nie moge uwierzyć w to, że Twoje korzenie pochodzą z Wojsławic. Napisz mi jakie Twoja babcia miała nazwisko, może znam?. A Pana Longina Okonia znam osobiscie, jest jeszcze w pełni sił twórczych i zdrowia. Twój ogród nabiera pieknych kształtów, też zaczynałaś od początku. Podziwiam Twoja pracę i widzę że romantyczna dusza z Ciebie. Pozdrawiam serdecznie ...
I koniecznie posadź malwy, to kwiaty wschodniej Polski
Zawitko, a co mam do roboty?
Słoty nienawidzę, zimy nie lubię bo ślisko, szczęście, że jest Ogrodowisko!
Oko pocieszę Waszymi kwiatkami, obejrzę ptaszki z ich karmnikami,
I dzionek minie, a sny o wiośnie pomogą przeżyć ten okres radośniej!
Karolinko, Aksamitko, Ewo, Bogusiu, dzięki, że wdepnęłyście od razu weselej.
Będę wieczorem znowu podglądać, kto do mnie zawędruje.
Karola, to jest strona południowa, cały rok tam słońce; po prawej dalej ciągną się jaśminowce i zylistki, aż do tamaryszków, a w lewo buk kolumnowy, młody, pigwowce formowane, bo aut dostały róże, 2 olbrzymie krzaki i 2 wielkie jaśminowce i wszystko inne co rosło
to to miejsce, pomiędzy jaśmnowcami przerwa, w lewo wszystko wywalone