Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

20:33, 14 sty 2014
O! Złapałam u Ciebie Kasię, więc dodam tylko jedno zdanie, może przeczyta...
Szubert... i owszem, ale Rubens jaki sławny zrobił wszyscy chcą go mieć, tylko czytam, że gdzieś jest jakaś pułapka, nie wszyscy producenci sprzedają "prawdziwego" Rubensa, czy to prawda? na co zwrócić uwagę?
paniprzyroda 22:26, 14 sty 2014

O czosnkach doczytałam, też zaczynałam od jednego z liśćmi, kwitł przez dwa lata jednym kwiatem, w tym roku była nowa para liści obok. Posadziłam w tym roku dużo czosnków i powschodziły wszystkie z drobnych cebulek: główkowate, błękitne, Hair i jakieś jeszcze, mają listki po 1o cm. Nie wiem co z nich będzie. Natomiast wszystkie o dużych cebulach siedzą grzecznie w ziemi.
jotka 22:28, 14 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
O czosnkach doczytałam, też zaczynałam od jednego z liśćmi, kwitł przez dwa lata jednym kwiatem, w tym roku była nowa para liści obok. Posadziłam w tym roku dużo czosnków i powschodziły wszystkie z drobnych cebulek: główkowate, błękitne, Hair i jakieś jeszcze, mają listki po 1o cm. Nie wiem co z nich będzie. Natomiast wszystkie o dużych cebulach siedzą grzecznie w ziemi.

Czy dobrze zrozumiałam, że będą "młode" ??? Byłoby cudownie, gdyby i u moich
mira 22:31, 14 sty 2014

jotka napisał(a)

Gabrysiu, moje suche kwiatostany czosnków zdobiły wazony jesienią. Potem przyszedł czas ozdób świątecznych i pożegnałam się z nimi, bo nie mam gdzie przechowywać ...

Z nasionek, to nie pomyślałam. Ty potrzebujesz dużo na swój ogród wkoło domu, a ja tylko kilka dla urozmaicenia, to wole kupić niż bawić w eksperymenty. Sieje jednoroczne i warzywka , to mi wystarczy. Z wieloletnich był tylko powojnik mandżurski, który o dziwo w 3 egz, jest na działce i jeden z nich kwitł nawet w tym roku

Jola przy tej pergoli jakaś róża rośnie jaka?
paniprzyroda 22:34, 14 sty 2014

Dokładnie, będą młode
jotka 22:37, 14 sty 2014

Mira, to jest pergola specjalnie zrobiona przez Marka dla róż pnących osłania taras od reszty ogrodu. Siedząc na tarasie mamy aromatoterapię

U stóp róż wsadzone lawendy

W przyszłym roku powinien być niezły efekt jak się lawenda rozrośnie, bo róże jak widać dały już swój popis
jotka 22:41, 14 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dokładnie, będą młode

: czy wszystkie czosnki takie ... no słowa brakuje na ich mnożenie ? bo i wiekszą rodziną karatawskiego bym była zainteresowana

22:51, 14 sty 2014
Moja sąsiadka po obumarciu liści, dzieli cebule karatawskiego i wysiewa również z nasion, ładnie wschodzą w szklarni. Niestety, nie zauważyła, że łakomie na nie spoglądam
Pszczelarnia 22:51, 14 sty 2014

Róże mają obłędnie zdorwe ulistnienie. Jotko, bardzo lubię Twoją obecność na Forum. Ja się rozpromieniam nawet w najgorsze dni po Twoich wpisach.
jotka 22:57, 14 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Róże mają obłędnie zdorwe ulistnienie. Jotko, bardzo lubię Twoją obecność na Forum. Ja się rozpromieniam nawet w najgorsze dni po Twoich wpisach.

Bo to są róże sadzone już z wiedzą zdobytą na Ogrodowisku

Chciałabym, żeby moja róża Twist też takie miała, ale chyba nie za dobre miejsce dla niej wybrałam Marek będzie musiał ja przesadzić... pomyślę gdzie ...

Wzajemnie Ewo, Ciebie tez świetnie się czyta im ogląda Dzień zaczynam od łyżki miodu i zgadnij o kim wtedy pomyślę ???