Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

alinak 22:58, 14 sty 2014

Ewciu uprasza się o wstawienie fotek nóg od maszyny , skoro już temat wywołany . ciekawam jak całość wygląda .
żywopłot grabowy będzie ekstra wyglądał .mnie ostatnio nie opuszcza pomysł częściowego żywopłotu grabowego , musiałabym trochę powojować w niedużej przestrzeni bocznych rabat ......myślę intensywnie
monteverde 23:17, 14 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Na razie jest tak. Wyściółkowałam suchymi liśćmi, ograbiłam też sąsiada z liści (tymi już zgrabiałymi rękoma), pozbierałam chrust z drzew po jego stronie dróżki (powstało mieszkanie dla jeży) - gruba pierzyna i muszą trwać do wiosny czekając na wiosenne pierwsze cięcie. Ale już było ciemno, więc kolejne zdjęcia CDN.
I oczywiście przechodziła sąsiadka i nie mogła pojąć. Zeszło nam pół godzinki na miłej rozmowie. Więc sam pożytek z pracy w ogrodzie: ruch na powietrzu od rana do wieczora, kontakt z sąsiadem dalszym, pożytek dla sąsiada bliższego (wygrabione, uprzątnięte), korzyść ogólna dla ogrodu. Jednak na efekty tej pracy przyjdzie poczekać i dołożyć starań z podlewaniem i cięciem.

Ewa ani się spostrzeżesz zajęta dbaniem o sadzonki grabowe jak one szybko urosną i będą cieszyć oczy
Pszczelarnia 23:20, 14 sty 2014

Alino, specjalnie dla Ciebie z podziękowaniem. Wypiaskowana, wymalowana podkładem a na wierzch kolor docelowy (grafit) + blat dębowy (ale zdjęcia nie mam).

alinak 23:52, 14 sty 2014

O mama mija - jakbym siebie widziała . ja pomalowałam 3 razy ...na zapas , żeby rdza nie chwyciła .
a wiesz że chyba ja sprzedam , bo ten blat nie jest taki jak chciałam . chciałam mieć nieobcięte boki , takie ociosane , naturalne a kamieniarz obciął " żeby było ładniej ". tylko muszę najpierw namierzyć sobie takie fajne nogi .
Sebek 23:57, 14 sty 2014

jotka napisał(a)
Jak tak dalej pójdzie, to kolejny sezon ogrodowy otworzy ktoś wracając z zabawy Sylwestrowej
O tempora o mores !

Wrócić z Sylwestra w marcu Party haaard

Ewa - cudnie Ci to sadzenie wyszło
Evchen 00:55, 15 sty 2014

Ewuś, pozdrawiam Bukszpany okazałej urody znalazłaś. Nie dość, że bukszpany - kultowe kulki i stożki - to jeszcze cierpliwie czekają To się nazywa fart.. i cierpliwość w poszukiwaniach

Ciemierniki to jedne z moich ulubionych roślin "sentymentalnych". Szczególne miejsce w moim ogrodzie.. pamiętam je z ogrodu babci, kiedy mnie zachwycały pięknem białych kwiatów i zadziwiały... brakiem zapachu... Mam je od kilku lat, ale nie kwitną tak pięknie jak Twoje.. szczerze mówiąc nie zaglądałam teraz do nich, byłam pewna, że pojawiają się wiosną..
mira 11:51, 15 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Alisonku, jeszcze do sadu pod drzewa troszkę kwiatków: klasyka: groszki, aksamitki, cynie, nasturcje, szałwie, koper, kosmosy, dalie, aminki, astry, nagietki, tytoń ozdobny, maciejka.

Problem jest tylko natury kolorystycznej, bo różowy a wręcz purpurowy kolor niektórych kwiatów nie gra mi z pomarańczami i ochrami innych. Więc tak sobie rysuję i dumam.

W tym roku nastawiam się ponownie na sianie w dużej ilości łubinów, ostróżek, niezapominajek, naparstnic.Więc nie szaleję z wiosennymi wysiewami, żeby mi ochota nie przeszła na sianie czerwcowe.

Ewa nie bój się eksperymentować czasem takie nietypowe zestawienie kolorów kwitów i ich faktur wychodzi niespodziewanie pięknie a aminek chyba każde zestawienie stonuje
fajny plan - ale nie rozumię co się sieje w czerwcu poza dwuletnimi napisz coś o sianiu
hanka_andrus 14:29, 15 sty 2014

Zaglądam,a tu już wiosenne porządki! Do mnie dociera mróz znad Zatoki Botnickiej. Jeszcze mi porządnie domrozi.
Pozdrowienia zostawiam.
Mala_Mi 15:55, 15 sty 2014

Ewuś...... kolekcja stołów imponująca... od razu w głowie zaczęłam liczyć ile ich masz.. i też pogubiłam ilość.. dużo stołów, a nie widać... to znaczy, że dobrze wkomponowane..
Żywopłot grabowy miodzio.... my na nartkach a Ty sadziłaś.. ot i taka to pora roku......
Jotka z Sebkiem dali czadu... śmiech na cały regulator, aż M przybiegł zobaczyć co fajnego przeczytałam..
Jutro idę sprawdzić moje ciemierniki.. bo od tygodnia na ogród nie wychodziłam
gusiarz 16:39, 15 sty 2014

Ach, jooooo żywopłot grabowy kusi... mnie też Ewo. I chyba się skuszę.... będzie bardziej kameralnie... Wspaniale wygląda ta żywa ścianka już teraz... a co dopiero będzie latem