Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 16:26, 10 wrz 2013

Do góry
Moje krzewy i nie tylko 2013.

Na opakowaniu groszku pisało, że to mieszanka kolorów. Niestety, tylko fiolet.

Magnolia zakwitła drugi raz.

Hibiskus kwitnie przez całe lato.

Marzenie o... 16:13, 10 wrz 2013
Do góry
kasiula79 napisał(a)
i pokazuję czwarty raz zmienianą rabatę przy tarasie (jak znajdę chwilkę to pokażę po kolei jej "metamorfozy") - to chyba za mocne określenie...

gdybam jeszcze czym ją podsypać (żwirek?, kora?) - bardziej skłaniam się na korę, ponieważ wiosną planuję posadzić między kulkami ostrokrzew Golden Gem, coby trochę rozjaśnił tę rabatkę, ale kurka wodna żwirek też mi się podoba...

Ja bym podsypała korą,dookoła jasna kostka to złamałabym tę jasność korą

Kasiu a ja dalej cuduję...wykopałam swoje bukszpany..bo posadziłam lawendę ( 1 sztukę ) i stwierdziłam,że bukszpany już tam nie pasują i mam teraz 5 sporych bukszpanów w donicach i po co było mi je ruszać Ło matko..to kombinowanie

A jak sadzenie cebul wiosennych,idzie jakoś ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:12, 10 wrz 2013

Do góry
Ale cudne miejsca pokazujesz... i ty jak zykle usmiechnieta... cała Irenka !
Przegapiłam chyba fotki z twoimi nowymi rodkami posadzonymi rzedem pod płotem, a może czekasz jeszcze i nie sadziłas ? byłam ciekawa jak ci to wyszło, sledziłam dyskusje o tym w jakiej kolejnosci kolory ustawic a potem wyjechałam na urlop i nie zdazyłam nadrobic zaległości we wszystkich watkach...
Pokażesz ?

Małgosiu, już posadzone dawno eM. zrobił, ja czasami pomagałam podlewać na razie małe są, słabo je widać, ale zdrowo rosną; doszły dekoracje na murze i zamiast 25 daliśmy 27, kolory pomieszane co 5, 3 i 1, tak stonowane;
wrzucam ci kilka fotek

Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 16:10, 10 wrz 2013

Do góry

wspaniałe masywy:' Kilt Rock' - podobno kiedy mocno wieje, to woda z wodospadu nie dolatuje do jeziora... podczas naszej wizyty wiało tylko trochę

Różaneczniki - choroby i szkodniki 16:08, 10 wrz 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:02, 10 wrz 2013

Do góry
biały rozchodnik

białe róże

i miłka niska w słońcu ma czerwony kwiatostan

floksy...............i jedyny mieczyk, który kwitnie, pozostałe 30 nic!!!

Marzenie o... 16:00, 10 wrz 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
oj przyznaję że zaniedbałam swój wątek - postaram się nadrobić zaległości...

jesień i kwitną wrzosy (taki jakiś byle jaki ten wrzosowy róż):

ale mi się te rabatki podobają...miodzio...ide dalej w Twój wątek
Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 16:00, 10 wrz 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 15:49, 10 wrz 2013

Do góry
Jolu, pogoda niezłą, wypad do lasu zaliczyłaś, zyczę ci co najlepsze, ogród poczeka, a jesienne prace tez sa super
zostawiam białą budleję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 10 wrz 2013

Do góry
Dla mnie wyglądasz jak Krakowianka jedna. Budleje cudne.

nieźle, dzięki

jeżówki i datura, pachnie obłędnie, kwiaty niesamowite i tak ich dużo!

moje ulubione portulaki

Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 15:47, 10 wrz 2013

Do góry
Widoki

malowniczo rozrzucone domy

rośliny wykorzystują każdy skrawek ziemi i ... skał

byliśmy pod koniec lipca, a na wyspie kwitły już wrzosy

Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 15:37, 10 wrz 2013

Do góry
'Isle of Skye' (wyspa Skye) - Szkocka wyspa słynie z malowniczych widoków.
Przyciąga zarówno miłośników gór i górskich wspinaczek, ale też miłośników przyrody - zwłaszcza ptactwa. A także zwykłych turystów chcących nacieszyć oczy malowniczymi krajobrazami

Zapraszam na moją foto-relację

jako, że jest położona najdalej na północ w archipelagu Hebrydów Wewnętrznych, ciężko trafić na dobra pogodę (czytaj: bezdeszczową), ale nam się udało

Wyspa ma silnie rozczłonkowaną linię brzegową, co tworzy malownicze krajobrazy praktycznie na każdym zakręcie.

Za miejscowością Kilmuir można zwiedzić 'Museum of Island Life'

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:32, 10 wrz 2013

Do góry

róża Angela i trzcinnik, a dalej metasekwoja

i malwa co niby czarna.i rozplenica, co ją uwielbiam
Ogród z łezką 15:23, 10 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

U mnie też gliniasto i w większości wilgotno...czyli to, czego wrzosy nie lubią...a rosną i kwitną teraz zjawiskowo...szkoda, że nie potrafię zrobić takiego zdjęcia, które to pokaże...

Ale jodła koreańska pada...

na zdjęciu nie widać, może zmień ciut ziemię i da radę!
podziwiam paznokcie, jakie trendy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:19, 10 wrz 2013

Do góry
Weroniko, boskie te dzielżany! dzięki
ja ostatnio tez krucho z czasem

Haniu, wpuścili, a starówka boska, zwłaszcza w doborowym towarzystwie

Ula, cały rok mi mija w podróżach, tak wyszło

Aniu, już wiem, ze ze wszystkim jesteś na bieżąco, fajnie było
nie poznałaś! no liczę, ze za rok będzie lepiej, ale się cieszę, ze oceniasz na plus; tam tylko chwasty, jakieś głupie 4 kostki, krzesłą ciągle do wymiany, a tak szast prast i jest ok

Krysiu, trochę metrów jest, ale inni mają więcej jutro znowu wyjazd i nie wiem czy choć chwilkę pocieszę się robótką w ogrodzie no i męczę się szukając lamp do środka, to jak w powiedzeniu, osiołkowi dano.....a z tymi kamieniami ciągle latam od kilku lat, mam nadzieję, ze już koniec

kitek81, dzięki, jakie to miłe

Kondziu, coś tam się zmienia, ale głównie Waligóra działa macham

AgnieszkaW, chyba ostatni raz latam z kamieniami, ale kto wie? dzięki Agnieszko

Haniu, trzymam się ...dzięki tęsknię za plewieniem

Gocha witaj, miło słyszeć takie pozytywne słowa wypad na ogrody działkowe dał mi nowe pomysły, tylko z czasem krucho, ale może ta aura utrzyma się do grudnia, to zdążę
no nie zauważyłam to jak święta w aureoli wyglądam

Gierczusiu, uciekłam do Warszawy, zwiedzałam stolicę

Ewa004, czyli Ewciu lubisz trawki te co wymieniłaś u siebie, są boskie, mam obie

Bogda, normalnie raka spiekłam! ale ci zdradzę, że i diabełek we mnie siedzi, ciiii

Basiu, byłam u ciebie, obejrzałam cuda roślinne i wywrotowe działania sąsiedzkie

Anitko, dzięki i masz rację, za rok od 2012 do 2013, dużo się zmieniło, ale jeszcze daleko do tego co mam w wyobraźni, a ta u mnie bujna, oj bujna

Makkasia, Kasiu, tam były chwasty, trawnik, ławka, tron, potem okrywowe, no mnóstwo, aż uprościłam sobie i teraz jest ok, bo nawiązuje do całości, dalej w innym miejscu widać, jest powtórzenie tych kamieni i trawy w towarzystwie kul cisowych; zimą będę robić porównania pozdrawiam

i trochę ogrodu
lubię to przeplatanie białej i fioletowej budlei

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:05, 10 wrz 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Sebastianie Ch!!!zeszłam!piękne zdjęcia a jeszcze piękniejsze okazy ogrodowe!

Pytanie mam o Golden Starlet: czy szybko rośnie?pokaż go w caelj okazałości!bo chcę zakupić na Gosiakową rabatę i nie wiem jak on się rozrasta bo muszę sobie wyliczyć!

Takie je kupiłem - w sumie dość duże sadzonki jak za 4 złote

Teraz powiększyły się gdzieś o 30-40%, jednak nie dawałem im torfu, bo pewnie podrosłyby bardziej. Wydaje mi się, że z nimi to jak z wrzosami - trzeba sadzić gdzieś co 30-35 cm, co daje 9 sztuk na metr kwadratowy

Ogród przy potoku - reorganizacja, projekty. 15:04, 10 wrz 2013

Do góry
Wczoraj kupiłam, dzisiaj wsadziłam i wygląda tak:

to kółko i prostokącik z patyczków to miejsca gdzie wsadziłam tulipany i niskie irysy.

Nie udało mi się kupić derenia Ivory halo, więc tymczasowo postawiłam w jego miejsce doniczkę z mozgą. Poza tym posadziłam: rozchodnik okazały - ciemny róż, hort. limelight, irysy fioletowe - koło ławki, astry róźowe,obwódkę z żurawek Peach Flambe, przy chodniku są: niskie irysy i tulipany (zaznaczone patyczkami) a przed nimi lawenda (mojej tegorocznej produkcji, ciekawe czy przezimuje?)

No i za żurawkami mój mikroskopijny klonik palmowy, niestety mało widoczny na zdjęciu.

Muszę jeszcze pomyśleć nad kwiatami kwitnącymi w środku lata, wiosnę i jesień mam załatwioną.

Kto ma pomysł jakie?

Myślę o liliowcu i niskich liliach.
Moje "Ranczo Akapulko" 15:02, 10 wrz 2013

Do góry

Altanka domek na działkę.

Wtorek, 10 września 2013

Właśnie dziś przeglądałam altanki które są na allegro do sprzedaży i wybrałam sobie ten domek , który bardzo mi się spodobał. Pytałam kilku osób ile kosztuje postawienie domku z moich materiałów, o rozmiarze 4x4 lub 5x4 itp. Usłyszałam odpowiedzi cenowe – od 5 tysięcy do 7tysięcy . Dodając do tego mój materiał , to tak czy inaczej wychodzi mi ponad 10tysięcy. Dla tego wybrałam tą altankę a nie inną i będę miała spokój.
Przyjadą ,przywiozą i zmontują i nie muszę kogoś łaski prosić.
Jeżeli chodzi o poprawki , to jak trzeba sama zarządzę co i kiedy trzeba będzie poprawić.
Z metalowego domku narzędziowego jestem bardzo zadowolona, wczoraj położyłam tam podłogę na balach kolejowych z płyt meblowych , bo takie miałam .
Jest jak jest mam spokój ze nie stoi na piasku.Teraz został mi tylko domek.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3526400623

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:47, 10 wrz 2013

Do góry

I tyle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:47, 10 wrz 2013

Do góry
A na koniec hortensje Silver Dollar Teraz to one grają główną rolę w ogrodzie

A tu już w słoneczku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies