Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Znowu na wsi 20:54, 02 lis 2013

Do góry
Jolu to przypomnij się na pewno, bo ja zapomnę pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 20:53, 02 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...rosną niedaleko jeziora,całe łany...w trzęsawiskach.

To jest czermień błotna (Calla palustris) - roślina trująca, szczególnie sok jest toksyczny, bo kłącza już nie.

...trzęsawisk jest całkiem sporo,są w lesie i porośnięte wodną roślinnością...niesamowite widoki.

Ta roślina, typowa dla torfowisk, to wełnianka pochwowata (Eriophorum vaginatum)
Rododendronowy ogród II. 20:53, 02 lis 2013

Do góry
Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:49, 02 lis 2013

Do góry
Iglaki o każdej porze roku są zielone i ogród nie czuje jesieni

Przyjazny ogród 20:47, 02 lis 2013

Do góry

siewki szybko rosną, a kwiaty ubarwia to miejsce już w następnym sezonie.

U mnie są pierwszy rok, nie biorę nawet pod uwagę, że nie zakwitną w nowym sezonie, sugeruję się uprawą w arboretum gdzie nie stwarzają najmniejszych problemów - stanowisko słoneczne do półcienistego, żyzna, przepuszczalna gleba.

Moja działka. 20:46, 02 lis 2013

Do góry

Pelargonie jeszcze ładnie kwitną aż szkoda żeby zmarzły
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu wiem, że Jest White jak napisałam to pomyślałam, że to może być ona masz tu linka z jeżówkami jak klikniesz na zdjęcie to masz wszystkie wymiary jeżówki, weź sobie w zakładkę i w razie czego będziesz miała http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka, a masz może Secret Love?

Aniu - z jeżówek można doktorat zrobić.. odmiany są bardzo podobne i różnią sie tak małymi detalami, że idzie ogłupieć.. Secret Love nie mam.. śliczna czerwona... mam tylko dwie czerwone.. Papaya ognista o ciekawym kształcie i Hot Lava o wielkich kwiatach. Ostatnie zakupy robiłam z myślą, że pamiętam, albo że mam zapisane na doniczkach.. a potem zapomniałam odczytać, zapomniałam zapisać... i sie porobiło..

To jest jeżówka Pink Sorbet lub Secret Romans .. za cholerkę już nie dojdę którą wzięłam.. jeszcze poszukam, czy nie wstawiłam jednak kartki z nazwą..

Ale i tak najbardziej lubię moje zwykłe jeżówki purpurowe białe i różowe Gdybym miała miejsce to posadziłabym z nich cała łąkę, a tak mam tylko dwie duże kępy i trzecia olbrzymia kępa z doubledecker (po czasie przestaje dostawać kogutki i wygląda jak zwykła )

No i liczę na szał ciał z malutkiej Piccolino.. chyba najmniejsza jaką widziałam Za to bardzo żywotna...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:24, 02 lis 2013

Do góry
bacowa napisał(a)
Karola 100 grabów to nie jest tak dużo i cięcia też nie ma tak wiele.
Przed ogrodzeniem mam taki żywopłot:
dwa razy w sezonie po 15 min.sekatorem spalinowym i" opitolone"

Bacowa w jakiej odległości sadziłas te graby?i gdzie mozna kupić sadzonki z 50 bym kupiła
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:21, 02 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu jeżówki super też się nimi zaraziłam w tym roku i trochę posadziłam,mam nadzieje że dobrze przezimują Pozdrawiam

Bogusia.. dobrze zimują.. u mnie nigdy żadna nie wymarzła.. żadna nie padła.. co najwyższej rosły słabo, bo głupio posadzone. Ale to u mnie nic nowego
Tu miałam miejsce i tymczasowo wtykałam kolejne nabytki.... a jakby było mało .. dosadziłam w tym jeszcze kolejne... i w jednej kępie będzie 6 różnych.. pomieszane z tulipanami, i czym sie da.. nawet jak nie mam tego przekopać, chyba zostawię i niech będzie taki jarmark Już sie przyzwyczaiłam do takiej ognistej kupy ...

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:16, 02 lis 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 20:16, 02 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu pozdrawiam
Miło Cię widzieć...przesyłam powrotne znad mglistego morza.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:13, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wyżej jest White Double Delight - pod taką nazwą kupiłam i zapisałam. Są też różowe i też taka mam. Foto kiepskie znalazłam.. a obok ta biała Delight.. Są tej samej wielkości

Niżej jest Meringue - pod taką nazwą kupowałam u Podstolca i raczej mała szansa, że jest inaczej..
tak wygląda mniej rozwinięta.. Milkshake - jest podobna, ale rośnie wysoka...a ta jest niziutka.. i to raczej przemawia, że jednak jest to Meringue

Aniu wiem, że Jest White jak napisałam to pomyślałam, że to może być ona masz tu linka z jeżówkami jak klikniesz na zdjęcie to masz wszystkie wymiary jeżówki, weź sobie w zakładkę i w razie czego będziesz miała http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka, a masz może Secret Love?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 02 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nie ma krewetek, rozgrzebałam pół skarpy. Sadzonki z Pisarzowic, kupowałam wtedy ze 30 - 40 żurawek, wszystkie git, tylko ta jedna zdechła.

Uspokoiłaś mnie, bałam się o resztę. Dzięki

Krewetki siedzą koło korzeni..... po skarpie nie łażą..za leniwe.. i trzymają się blisko papu

No to coś z innych jeżówek..

jeżówka Marmalade - to nowy nabytek.. kupiłam jedną, spodobała się i dokupiłam jeszcze 2 .. niech będzie kępa solidna w przyszłym roku

jeżówka Secret Glow

jeżówka Colorburst Orange

Ostatnie dwie głowy nie dam uciąć a odmiany.. takie kupowałam, ale czy to one??.. też tegoroczny nabytek.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:09, 02 lis 2013

Do góry
Irga w szronie

Perułkowiec - ale był malutki!

W tle sosna bośniacka, teraz ma 2 metry

W cieniu - zacieniona 20:09, 02 lis 2013

Do góry
Aniu...rosną niedaleko jeziora,całe łany...w trzęsawiskach.

podobnież są pod ochroną ale Ty masz tam bagna a co to wygląda jak bawełna
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:06, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu ta ostatnia to "Milkshake", a ta wyżej to "Meringue", pozdrawiam Double Delight są różowe i faktycznie są niskie a jeżówki masz śliczne Piękna jest ta nowa Secret Pride

Wyżej jest White Double Delight - pod taką nazwą kupiłam i zapisałam. Są też różowe i też taka mam. Foto kiepskie znalazłam.. a obok ta biała Delight.. Są tej samej wielkości

Niżej jest Meringue - pod taką nazwą kupowałam u Podstolca i raczej mała szansa, że jest inaczej..
tak wygląda mniej rozwinięta.. Milkshake - jest podobna, ale rośnie wysoka...a ta jest niziutka.. i to raczej przemawia, że jednak jest to Meringue

Przyjazny ogród 20:05, 02 lis 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Dziękuję , setka stoi, tak więc czas ją ruszyć

W ogródeczku powstało 6 nowych rabat, z czego 4 w najbardziej zaniedbanej części, tam też budują się oczka , wolno, ale z pasji

Tak się zaczęło - rydel wbity w ziemię, to znaczy, że pije kawę Jest lipiec

Trawa rosła, krety ryły jak oszalałe, wszelkie sposoby walki zawiodły, aż wykurzył je z nor okropnie duszący gaz - ogród przestał być przyjazny.

Werbena bardzo długo kwitnie, dla niej tutaj zawsze będzie miejsce

Żelaźniaki, lubię je, siewki szybko rosną, a kwiaty ubarwia to miejsce już w następnym sezonie.
I cisy, będzie ich tutaj sporo.

Mariusz gratki z powodu "setki" piszesz o żeleźniakach, że na następny rok Ci kwitną u mnie idą w liście i już 2 lata ani jednego kwiatka mam żółte i różowe, coś robię nie tak? pozdrawiam
Ogród z łezką 20:05, 02 lis 2013

Do góry
Uciekam już dzisiaj. Katar mnie męczy

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:52, 02 lis 2013

Do góry
Majestatyczny bonsai z grabu przyprószony szronem

Puszki sadźców

Srebro i biel

Poziomka sie schowała

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
I chyba Double Delight - te są niskie.......

I niskie są MERINQUE

Aniu ta ostatnia to "Milkshake", a ta wyżej to "Meringue", pozdrawiam Double Delight są różowe i faktycznie są niskie a jeżówki masz śliczne Piękna jest ta nowa Secret Pride
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies