Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Robaczek 18:43, 23 lis 2013

Aniu, fajna metamorfoza
Mam podobnego hibiskusa, na pniu. Czy tniesz go wiosną formując koronę czy rośnie sobie swobodnie?
Mój wypuścił sporo pędów z kwiatami z pnia, ale chyba je usunę wiosną bo trochę burzą strukturę drzewka... pozdrawiam!
AgnieszkaW 18:46, 23 lis 2013

Nie bylibyśmy dobrymi ogrodnikami, gdybyśmy czegoś ciagle nie zmieniali w swoich ogrodach, w końcu trzeba jakoś praktykę zdobywać, prawda? Kompozycja z tawuł niczego sobie. Pozdrawiam Aniu
dorciabe 18:47, 23 lis 2013

Ania u Ciebie rośnie wszystko jak gupie Kija od szczotki posadź to listki puści
Mala_Mi 18:48, 23 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Obawiam się ze teraz często sie będziesz edukowac z róznych tematów okołodziecięcych jak zreszta na dobrą babcie przystało. Szkoda że pokaz mercedesa dopiero z zawartością czyli nie tak szybko , ale z chęcia poczekam .

Dla Ciebie Mercedes..

A to pytanie do Ciebie.. nie wiem czy te też masz, Azalea japonica Ledikanense straciłą całe liście.. czy to normalne, zostały sie tylko na samym czubku takie małe.. jeden poziom.. a były takie śliczne.... tak pięknie sie przebarwiły, cały rok bez zarzutu.. powiększyły się i to dużo... krzaczki sie połączyły

To z maja

Mala_Mi 18:53, 23 lis 2013

jotka napisał(a)

Oj tak, tak Aniu - edukacja niezbędna. Przerabiałam , przerabiam i kolejny raz będę przerabiać. Za nowinkami technicznymi, ułatwieniami, ... ledwo nadążam.
Ale rolą babci jest przede wszystkim kochać
Radość z posiadania wnucząt ogromna - zobacz u mnie https://www.ogrodowisko.pl/watek/90-ogrodoweimpresjejolki?page=994
Z ogrodowych tematów to zaraz u siebie pokaże, że moje roślinki to wiosnę chyba czują

Jola jesteś super Babcia i super koleżanka... ja nie mam złudzeń, że to nie moje klimaty ..
ale

Ale rolą babci jest przede wszystkim kochać

i tego będę sie trzymać

Z okazji Twoich 3 roczków na Ogrodowisku u mnie wstawię dla Ciebie kwiatek.. może już nie urodziwy, ale jeszcze kwitnie.. całe lato, jesień i teraz... taki twardziel Długodystansowiec.....

Gabrysia_ 18:55, 23 lis 2013

Mercedes bardzo fajny...tylko nie doczytałam kiedy maluszek ma przyjść na świat?...ale jakoś ostatnio czas mi się bardzo skurczył i nie ogarniam niestety,więc proszę o wybaczenie
Jejku ja chcę maj w takim razie i więcej takich widoków
jotka 18:57, 23 lis 2013

Aniu, uwielbiam twardziele i długodystansowce na nie zawsze można liczyć !
Jutro zajrzę do siebie, to zobaczę co u mnie jest z tej kategorii. Nie omieszkam się pochwalić
Kondzio 18:59, 23 lis 2013

asc napisał(a)

Szkoda tego drugiego .... ale tak to jest.. zrobiło sie miejsce na nowe ..

To taka rabata 2009 roku.. jaka dumna z niej byłam...

Azalie przesadzone, bo tawuły ja zarosły
Trzmielina przesadzona, bo tuje ją zarosły
Tuje Rheingold cięte już mocno bo właziły w okno, piszą wolno rośnie... 4 lata i miała 1,5 metra
Tawuły cięte już 3 razy do roku.. bo za duże....
W środku doszedł hibiskus... i nic nie padło.. nawet azalie ... Chociaż ich od 3 lat widać nie było..

już wiem która te które nazwałaś cycusiami hi hi hi hi
Bogdzia 19:05, 23 lis 2013

Dzięki za zdjecie , bardzo ładny wózeczek wybraliście. O azalie sie nie martw , moje takie same. Niektóre azalie japońskie mają zima liście , inne nie , a jeszcze inne mają częściowo. Wiosną będzie wszystko jak byc powinno , zobaczysz.
Mala_Mi 19:13, 23 lis 2013

Agania napisał(a)
Pozdrawiam weekendowo, kiedyś mam nadzieję, że i ja będę się edukawać w temacie okołodziecięcym, wszystko jeszcze przedemną

Agata te kiedyś czasami przychodzi tak szybko... wczoraj pytam sie synusia ile to lat mu stuknie?? Wiem, wiem, co za matka co nie wie... ale ja taka trochę zakręcona... a on mi gooopi mówi, że 29.... stwierdziłam, że go pogięło i to niemożliwe.. on wygląda na 18.... kto widział potwierdzi.. a ja nie mogę mieć takiego starego syna...

U Ciebie zimowo.. to u siebie też dam zimę.. czyli to co tygryski lubią najbardziej... z synusiem, a eMuś cyka zdjecia..