Rabata angielska nabiera kolejnych barw. Coś przekwita, coś innego zakwita. Róże zaczęły swój doroczny spektakl. Powoli wypełniają się wolne miejsca na rabacie. A w te nie zajęte wchodzi natura
Bez latarki też znajdzie się coś ciekawego, sądząc po gabarytach - żarłoczne. Letnie kolorki. Przeniosłam na ścieżkę - szybko zadziałał łańcuch pokarmowy.
Paź królowej we własnej skórze
Hortensje wims red również już prawie. W tym roku są dużo ładniejsze.
No liliowce rozkręcają się już są ładne ja zawsze się z nimi przepraszam, mam ich kilka, ale wędrują po ogrodzie, bo zawsze jakoś mi nie pasują, potem pięknie kwitną na Ogrodowisku, no i je przepraszam a hortensje, z roku na rok będą Cię zachwycać, będą coraz ładniejsze
Na tej samej rabacie miałam jeżówki Cherry Fluff i te nn - nn rozkręciły się, i to jak ChF nie przeżyły - a rabata dość wilgotna. Więc może dochodzić … czynnik genetyczny?
Albo! zawartość torfu w doniczce.
Wczoraj zlot czarownic mazowieckich i lubelskich u Ani - Kwartet. Oczywiście jak zawsze było co oglądać, było co posłuchać, no i było na co patrzeć Aniu, buziaki
Piękne zdjęcia są u Zany, Gosiek33 i Inki. Ja miałam w ręku tylko komórkę więc nie będę się wygłupiać z pokazywaniem - tylko kilka, które jakoś wyglądają.
Wodniaki rzeczywiście bardzo wdzięczne, zaskoczyły mnie kwitnieniem i to synchronicznym
Leśną to samograj, tu każda roślina walczy o swoje miejsce. Chociaż dla nadmiarów białych fiołkow nie mam litości. Zaczęłam też przerzedzać liście hosty olbrzymki. Poza tym głównie ją podziwiam.
Nasiona te same powiadasz? Czekam w takim razie na Twoje zdjęcia. Kosmos Cupcake zamawiałam biały, a trafił się różowy rodzynek
Czyli co, oddałaś mi jakąś ulubioną odmianę? W takim razie trzeba będzie wymiankę zrobić po wykopkach.
Najmniej mi będą te białe odmiany na poletku pasować. Najwyżej będę je farbować
Tak Martuś wszystko świetne
Nie no sofa jest od kiedy jest taras zrobiony czyli ze 2 lata
Tu widać lepiej...
W tym sezonie brzozy powinny już się połączyć,a sadziłam w dużych odstępach. Jestem mega zadowolona ze jest tam posadziłam bo rosną najszybciej z drzew
Tak sąsiedzi lubią zerkać,widziałam na własne oczy leżąc na kanapie a oni stali na balkonie i się chamsko gapili... To już nie będą mieli widoczków
Tak jezówki coraz śmielej pokazują kolorki wcześniej rzadził fiolet a teraz wkroczył amarant,fuksja... Uwielbiam ,moje kolorki