Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żurawka - Heuchera 09:49, 29 paź 2013

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:14, 29 paź 2013

Do góry
Moje cisy widaćna tym zdjęciu

rosną juz piąty rok, kupowałam sadzonki w wys. około 70 cm kopane z gruntu, juz przycinane więc zagęszczone i zdrowe po 25 zł za sztukę. Sadziałm co 40 cm w odkegłośći od siatki 30 cm, pod odpowiednio wcześniej przygotowane podłoże. Moje są bardzo zwarte, więc śnieg nic im nie robi, chociaż nie rosną w zdłuż drogi wydaje mi się, że się nie połamią, gorzej jest napewno z thujami
Ogród Bogusława 09:02, 29 paź 2013

Do góry
Witaj Boguś. Pobuszowałam po Twoim wątku i jestem pod dużym wrażeniem. No, No cuda, cuda wyrabiasz. Jako, że jesteś specjalistą postanowiłam zapytać Ciebie o kilka rzeczy. Urządzam na wsi ogród, kilka lat temu po karczowaniu, celowo pozostawiłam jakieś okazy, żeby coś było widać. Są tam 3 duże sosny. Chciałabym z nich coś zrobić. Raz żeby nie szły w górę, a 2 żeby były jakieś inne. Mam kilka pytań, gdybyś miał chwilkę czasu na poświęcenie moim drzewom kilku minut.
- Czy trzy obok siebie to nie za dużo, może wyciąć jeden, czy dwa? są w trójkącie ok co 3 m
- Czy z takich dużych da się coś zrobić? ale widziałam, że Ty też z takich robisz
- Jaką miałbyś koncepcję, gdybyś to Ty miał je u siebie na działce?
Na wiosnę doły ucięłam. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Choroby róż 09:00, 29 paź 2013

Do góry
Moje róże zaatakowało coś takiego

Zauważyłam, że na hortensji też to jest.

Co to jest i czym potraktować?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:56, 29 paź 2013

Do góry
Witam Cię u siebie Agatko pomysłów rzeczywiście sporo aż się boję czy dam radę
O cisie, powiem szczerze, nie myślałam. Pójdę do Ciebie obejrzeć
Świdośliwę mam jedną ale jeszcze mała. Na zdjęciu widać patyczek

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:31, 29 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

a tu prośba do naszych specjalistów, mam tę roslinę od latm nie wiem co to, zimuje, kwitnie na biało i jest zimozielona

Jeżeli o to pytasz, to to wygląda jak rozchodnik kaukaski Superbum... mam coś takeigo.. i to chyba to
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:31, 29 paź 2013

Do góry
i jeszcze z Franiem na pamiątkę oraz w ogrodzie (po ścięciu tujek odkryło się nieco z oklicznego widoku, niezbyt pięknego )

fotki nie są obrobione ani troszkę i pewnie Izy poczucie estetyki i perfekcji ubodłam, ale czasu nie mam....
mam nadzieję, że mi to wybaczy
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:20, 29 paź 2013

Do góry
Adam macha

spacerujemy po Komorowie

Iza i Adam z wizytą u p.Dąbrowskiej

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:10, 29 paź 2013

Do góry
Izuś,
jeszcze u Ciebie podziękuję za cudowny współny weekend
za miły czas, długie rozmowy, spacery, śmiech.... Jesteście cudowni !!! A Iza to dama prawdziwa, z klasą, pełna kobiecego wdzięku i w dodatku tak mówi, że człowiek może się zatopić w tym słuchaniu.....nic dziwnego, że Adam poza nią świata nie widzi !

więcej fotek dokleję u Izy wieczorkiem, teraz praca....
Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:02, 29 paź 2013

Do góry
Wczorajszy spacerek z córą i psiakiem.Wychodzimy ,domek, widziany od lasu.

Idziemy dalej.

Ogród cioci 07:57, 29 paź 2013

Do góry
Gosiu czy po prawej stronie na dole rośnie kostrzewa? Bo jeśli tak to będzie trzeba ją podzielić na kilka mniejszych, gdyż środek po paru latach brązowieje i brzydko wygląda. U mnie po 4 latach się bardzo rozrosły i właśnie te środki szpeciły więc je podzieliłam i miałam armię małych kępeczek

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Troszkę jesieni Już nie sposób zrobić fotki bez cienia. Słońce już tak nisko.

Ogród wśród pól i wiatrów 07:18, 29 paź 2013

Do góry
jolka napisał(a)
Dziewczyny, admiration mi się bardzo podoba.
Miałabym i kontynuację kulek i ożywienie kolorystyczne.

Ale jak Wy ten admiration myślicie??
Po skosie z 6 kulek?? Że w ten deseń?

No i fajnie, ładne berberysy są też Tiny Gold mogłabyś je też wsadzić na przemian z admiration
Ogródek Anity 07:09, 29 paź 2013

Do góry
Jeszcze co nieco kwitnie

I trawka skoszona przed zimą
Pszczelarnia 06:15, 29 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pokazuję. Posadziłam. Ze zmęczenia nie zrobiłam zdjęć całego procesu sadzenia. W sumie jeszcze mi zostały końcówki do posadzenia.
Przebieg czynności:
- usunięcie starej śnieguliczki - M. i pomocnik
- wytyczenie linii pod buki - zdjęcie darni - M.
- kopanie dołków i sadzenie - ja i Ojciec, z doskoku wulkan energii, czyli moja Mama
- wyrównanie linii, grabienie - ja, sprzątanie kamieni - ja i Ojciec.
Praca wykonywana ręcznie w terenie górskim w miejscu, gdzie kilka tysięcy lat temu na pewno szedł lodowiec, potem pewnie płynął strumień. Pozostałości lodowca i strumienia dobrze zachowane w glebie. Czas pracy - 2 dni. Na początku zaczęliśmy sadzić metodą "na rów" ale - po pierwszych 10 sztukach załamaliśmy się zbiorowo (podglebie to głównie kamienie). Posadziliśmy w dołach, dokładając przekompostowanego obornika i czarnej ziemi. I dobrze, bardzo dobrze podlali.

Rekwizyty: ziemia "obca", obornik, łom, oskar, szpadel, liniał odmierzający 40 cm, 120 buków czerwonych o dobrym (jak mi się wydaje) systemie korzeniowym.

Pszczólko, tytanowa praca, super, że masz takich pomocników
Efekt będzie bajeczny, a opis mnie zachwycił
Pszczelarnia 05:27, 29 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I to co bardzo lubię. Spacery po polach.

Pikny widok Ewuś,aż zatęskniłam
Kwiatowy ogródek Monteverde 01:08, 29 paź 2013

Do góry
Idę spać, bo oczy mi się same zamykają, nawet nie wiem co czytam Na dobranoc kwiatki z czerwca
Ogród wśród pól i wiatrów 23:45, 28 paź 2013

Do góry
Dziewczyny, admiration mi się bardzo podoba.
Miałabym i kontynuację kulek i ożywienie kolorystyczne.

Ale jak Wy ten admiration myślicie??
Po skosie z 6 kulek?? Że w ten deseń?

Kaktusy i inne domowe rośliny Grzesia 23:30, 28 paź 2013

Do góry
Troche spoznione, ale najszczersze zyczenia z Bawarii...dla Ciebie Grzesiu Wszedzie kwiatki, to ja do tematu...,,pozywienie´´ dla nich

Słoneczny ogród słonecznej safikey 23:29, 28 paź 2013

Do góry
Witajcie, mam pytanko, moje hortensja ostatnio dziwnie się zachowuje - zdjęcia

czy to efekt choroby czy tak przygotowuje się na zimę - bo pączki zielone widać?
zupełnie nie wiem co robić?

z góry dziekuję za pomoc
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:26, 28 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

a tu prośba do naszych specjalistów, mam tę roslinę od latm nie wiem co to, zimuje, kwitnie na biało i jest zimozielona

Oregano moim zdaniem czyli "zioło" do pizzy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies