Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Eli

Ogród Eli

GorAna 22:35, 07 sty 2014

Elu, pozdrawiam noworocznie....samych radości życzę i sukcesów w zakładaniu nowych rabat
Pozdrawiam
Mala_Mi 12:28, 08 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

nie zdążyłam jeszcze poszukać tych krzewów ale opuchlaków jeszcze nie mam ale za to plagę ślimaków, całe rodziny kretów i nornic, sikające po krzaczkach psy, obgryzające pędy róż sarny, stado koni sąsiada proboszcza, eMusia jak dopadnie kosiarkę itp. i itd.

No tak do plag M z kosiarkę też należy doliczyć i u mnie

Ela.. niestety reszta Polski nie wyobraża sobie jak to jest z plagą ślimaków.. bo to jest nie do wyobrażenia.. wiec w tej materii też Cie rozumiem.

Widzę plany na nowy rok... masz te same problemy co i ja.. za różnorodnie i napstrokane.. tu obwódka z granitu, a tam z palisadki, a jeszcze dalej z kamienia.. powoli wprowadzam łąd.. ale do końca sie nie da bo za duży koszt.. ale przynajmniej do 2 rodzajów sie już ograniczyłam..
elzbieta_g 13:03, 08 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Bardzo fajne plany masz na ten rok. To będzie bardzo ładna rabatka. Powodzenia.

planik fajny obym dotrzymała słowa i go zrealizowała
elzbieta_g 13:07, 08 sty 2014

Alisonek napisał(a)
Elu a tego krzaczka "pytajnika" nie da się przystrzyc jakoś fajnie??? zrobić niwaka?

ten pytajnik w tej chwili się sypie i brązowy, na wiosnę na pewno trochę się ożywi ale jak mi będzie stał na drodze planu to usunę calkiem
elzbieta_g 13:20, 08 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)

No tak do plag M z kosiarkę też należy doliczyć i u mnie

Ela.. niestety reszta Polski nie wyobraża sobie jak to jest z plagą ślimaków.. bo to jest nie do wyobrażenia.. wiec w tej materii też Cie rozumiem.

Widzę plany na nowy rok... masz te same problemy co i ja.. za różnorodnie i napstrokane.. tu obwódka z granitu, a tam z palisadki, a jeszcze dalej z kamienia.. powoli wprowadzam łąd.. ale do końca sie nie da bo za duży koszt.. ale przynajmniej do 2 rodzajów sie już ograniczyłam..

plagi to dopiero będą jak się pogoda nie zmieni...teraz +15 do slońca...parodia

obwódki niestety każde z innej parafii, wykorzystywałam wszystko co było niepotrzebne albo leżało w pokrzywach, efekt nieciekawy
tak jak piszesz wszystkiego nie da się od razu wymienić bo za duży koszt chyba, że majątek sprzedam...tylko czyj?
elzbieta_g 15:31, 08 sty 2014

sorki za jakość ale nieco widać

lada chwila pigwowiec zakwitnie , jeszcze nigdy nie miał tyle pąków bo zawsze umarzły
malgorzata_s... 15:33, 08 sty 2014

Eluś majątku nie sprzedaj Powoli zrobisz Buziak.
kasiek 20:45, 08 sty 2014

Jak to moja babcia mówi - nie od razu Kraków zbudowali...
Daj sobie czas, masz jeszcze tyle wiosen przed soba a w każdej możesz coś zmienic - to pole do popisu zwłaszcza że juzma ładnie
Wrzosowisko w tym miejscu to świetny pomysł.
Alisonek 20:47, 08 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)

ten pytajnik w tej chwili się sypie i brązowy, na wiosnę na pewno trochę się ożywi ale jak mi będzie stał na drodze planu to usunę calkiem

Aaaa to inna sprawa, bo na zdjęciu wygląda na zielonego gościa jak się sypie to ciachaj na śmierć
gaga 21:24, 08 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
sorki za jakość ale nieco widać

lada chwila pigwowiec zakwitnie , jeszcze nigdy nie miał tyle pąków bo zawsze umarzły
tylko żeby mróz go nie zniszczył