Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 18:12, 29 gru 2013

Do góry
w wigilijną noc.... pozdrawiam wszystkich
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:11, 29 gru 2013

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:08, 29 gru 2013

Do góry
te z kolei są w cieplejszym pokoju ....
wielkością są prawie takie same,
różnica....mają więcej kwiatów i pączków

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:05, 29 gru 2013

Do góry
następne okazy....
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:02, 29 gru 2013

Do góry
jakiś czas temu zabrałam się za nowe doświadczenie,
dotyczy ono pelargonii, a mianowicie zrobiłam nowe sadzonki,
na razie na pierwszy rzut poszła biała

chciałam spróbować wcześniej, by wiosną mieć już spore okazy....

umieściłam je w słoikach aby puściły korzonki,
później posadziłam je do doniczek...
trzymam je na oknie od strony wschodniej, w rzadko ogrzewanym letnim salonie,

okazuje się, że wszystkie się przyjęły...mam na to dowód

szaleją na całej linii...

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 17:59, 29 gru 2013

Do góry
Nati napisał(a)
jak Wam minęły święta u mnie super, bez przejedzenia

z Jaśkiem

Suuuuuuper fotka a gdzie Hanuś? buźiaczki
Ranczo Edy 17:42, 29 gru 2013

Do góry
Ranczo Edy 17:40, 29 gru 2013

Do góry
Ranczo Edy 17:37, 29 gru 2013

Do góry
Witajcie Kochani Dziś chłodno ponuro i deszczowo ale co tam dzień jak dzień Tak jak święta i po św... i ciężko przez to siedzenie w domciu Pobiegałam trochę po ranczu i cyknęłam Ciemiernika cały czas mam na niego oko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:29, 29 gru 2013

Do góry
malkul napisał(a)

parę migawek od mnie

Kiciuś śliczny
Ta napitka z pomarańczami ,to co jest ?
Pozdrawiam
Mój wymarzony ogród 16:08, 29 gru 2013

Do góry
i jeszcze choinka w tym roku córka wytargowała się z nami żeby drzewko stało u mniej w pokoju

Mój wymarzony ogród 16:01, 29 gru 2013

Do góry
Może późno ale w końcu znalazłam czas, żeby zrobić fotki

do zrobienia tych aniołków zainspirowała mnie na maksa Iza

pierwsza moja taka choinka ma ponad 10 lat i jest w moim rodzinnym domu, w tym roku udało się mi zrobić kolejną tym razem dla siebie.

kulki zrobiłam z wierzby, może nie są idealne ale zrobione własnoręcznie

Makowo na Kociewiu 15:55, 29 gru 2013

Do góry
Makowo na Kociewiu 15:49, 29 gru 2013

Do góry
Pomysł na ogród 15:44, 29 gru 2013

Do góry
dzisiaj już nie tak słonecznie, jak wczoraj - ale też ciepło i bez wiatru
poczyściłem dalej żywopłot z chaszczy i perzu
kurcze, że też on nigdy nie daje za wygraną i nawet teraz rośnie - co za wola życia !

Ogród - Azyl Amatora 15:37, 29 gru 2013

Do góry
Ciekawe drzewa (nazwy nie znam):

Makowo na Kociewiu 15:30, 29 gru 2013

Do góry
Choinka - niestety kominka nie mam ...ale będę mieć

Makowo na Kociewiu 15:24, 29 gru 2013

Do góry
Agatko, Borbetko, Marta dziękuję bardzo

Jeszcze świątecznie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:15, 29 gru 2013

Do góry
poświątecznie ...

nie wiem jak się przygotowywałam do świąt przed erą ogrodowiska ... wiem z cała pewnością, że gorączka wiankowania ... ozdabiania ... wynorania najlepszych inspirancji jaka nam tu towarzyszy tworzy to coś co pozwala przetrwać grudzień !!! ... i to boskie jest ...

plan działań w kuchni co bardziej rozgarniętych kulinarnie i gospodarczo motywuje ... i wyznacza standardy ... jest się do czego dostosować ... co cieszy ... Chyba nawet Anek w ostatniej chwili zdjęła robocze gatki (Anek ale taaaak Ci w nich ślicznie, że szok ... słowo zucha ! bo do harcerstwa nie dotarłam )

na skutek fali w ostatniej chwili (no musiałam dodać coś od siebie ... więc przebudzenie za pięć dwunasta musiało być ) popełniłam kilka wianków ... szczęśliwa jeden kupiłam ... musiałam bo dawali prawie za darmo a był fliczny ... no i jak bombkowego arcydzieła nie musiałam robić samo sam to wymyśliłam półkę ... no COŚ robić wszak trzeba ...

prezentem zanim rozbłysła pierwsza gwiazdka był wspaniały czas spędzony z Anulą i Pawłem ... sympatyczne ... nastrojowe popołudnie przedwigilijnego poniedziałku było makowym rarytasem ... goście degustowali jeszcze ciepły i mówili, że smaczny ale cóż mieli powiedzieć gdy wyposzczeni czekali aż makowiec dojdzie !!! ... za to dzieki twórczym łapkom Anulki herbatkowac będziemy z Nimi cały rok a nawet do końca świata ... i o jeden dzień dłużej ... a co ... Aniu ... Pawle dziękujemy za ten wspaniały czas ...

wyrzutów sumienia po harakiri kalorycznym jakie świadomie pozwoliłam sobie popełnić w czasie świętowania nie mam ... haaa ... nawet tyci tyci wszak o skalpelu Chodakowskiej tyyyle siem naczytałam , że w dobrym samopoczuciu uważam nabyte kalorie za "odćwiczone" ... powinnam napisać odczytane ale odćwiczone lepiej mi robi ...

gdybym jednak to odczytane wzięła sobie do serca i ostatkiem jasności umysłu uznała, że to oszukaństwo to dziś po porannej kawce poczułam się absolutnie rozgrzeszona albowiem p90x to już szkoła jazdy w rzeźbieniu sylwetki i spalaniu tłuszczyku !!! ... a ja o rzeczonym dowiedziałam siem wszyściutko !!! ... na forum ogrodniczym co w pełni zrozumiałe albowiem piękne ogrodniczki muszą dbać o kondycję ...

ta przyda się szybciutko bo wiosna za pasem ... szczerze mówiąc to wiosna jakby trwa ... kfiatki guuuupieją ... nawet te ślachetnie urodzone ... arystokracja różana korby dostała i austinki pąki wypuszczają ... ja tak się zorganizowałam, że swoje krzaczki gałązkami okryłam i co ... okazuje się zupełnie niepotrzebnie ... a chciałam dobrze ... wyszło jak zawsze ...

zrobiło mi się za ciepło ale od czego forum ... z Ankiem wlazłam chyba na Chopok ... przypomniałam sobie epizody bycia narciarkom i uśmiechnęłam się do wspomnień ... z ogrodowiczankami to mogę być nawet narciarkom choć ten wiatr we włosach i przestrzeń powodują we mnie wielki ... wielki strach zamiast fascynacji ... za to lubię popatrzeć ... i choć rozsiewając panikę nagłaśniam piskiem stok przyznaję to pozwala przetrwać aż minimum dwa miesiące !!! ... no ale do tego trochę śniegu potrzebne )))) ...

tymi ćwiczeniami i szusowaniem choć tylko domniemanym tak się zmęczyłam, że gdy wpadłam do Anulki na lampkę wina przy trzaskających w kominku polanach rozłożyłam sie na kanapie i tak sobie chyba zalegnę w poduchach do wieczora ... wtedy wskoczę w szlafroczek jak Enya i podrapę za uszkiem piesa ... bo kota nie mam ...

ogrodowisko jest jak powieść ... piękna powieść ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:12, 29 gru 2013

Do góry
Małgoś - ale jakbyś zjechała na takie desce... ale być furorę zrobiła Patrząc na prognozy pogody będziemy doopki moczyć w termach.... wiec śmiało możesz dołączyć

U mnie kwitną bratki

Prymulki

Ptaków nie ma.. bo pasą się na polach i łąkach... nawet berberysów nie obdziobały. Zjadły tylko jarzębinę i ogniki..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies