Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Sebek 16:41, 18 lis 2013

gierczusia napisał(a)
Cyrkiel z gwożdzia i sznurka ... Muszę ten " knif " sprzedać moim uczniom ....

Wyobraziłem sobie jak jeden z uczniów wbija jakiegoś ufnola do zeszytu na lekcji To by było coś
Rench 16:42, 18 lis 2013

asc napisał(a)

Tylko te prawie robi wielką różnicę ...grrrrr

Fanie wygląda ta katalpa,tak egzotycznie
malgorzata_s... 16:45, 18 lis 2013

Piękne grudniki Aniu. Twój optymizm powala Buziak.
agata19762 17:26, 18 lis 2013

asc napisał(a)
Karola - dzięki za listopadową różyczkę... u mnie chyba pierwszy rok, że rózeczek moich nie ma.. zawsze były do śniegów.. niestety kilka dni z minus 6 swoje zrobiło... Ale u nas zawsze jak nie urok to sr...

Hanuś - wiem, że masz 17, ale chciałam Cię zrobić pełnoletnią I po roczku do każdej ćwiartki dodałam

Ewa - lubię ten mój widok z okna ... szkoda tylko, że 3 jodły się wysypały.... akurat na przeciw okna.. z całego szpaleru 60 metrów... po prostu pech..

Robaczek - moje Elmshorn.. bo to chyba one... już w drugi rok były piękne
Wyznacznik wysokości to murek betonowy
Posadziłam 13 szt co metr..

To już po roku...

Mam kilka sadzonek.... chyba 5 mi się zrobiły.. mogę udostępnić do rozmnożenia .. dwie sie zrobiły z gałązek (same przez przypadek sie ukorzeniły) a 3 zostały się w ziemi jak przesadzałam na nowe miejsce wiosną.. I dobiły.. i nawet kwitły Część mam obiecane Agatce

Jak pisałam ja ich nie kopczykuję i już 2 razy umarzły mi całe.. ale odbijają

Aniu śliczne te różyczki...
agata19762 17:34, 18 lis 2013

asc napisał(a)

Nie ma sprawy

Szukam co będziemy robić zimą i mam dużo pomysłów Wrócę do pierwotnego planu, dla którego zapisałam się na forum, czyli pokazanie jak sie rabaty zmieniają w czasie Nawet coś udało mi się pokazać, a potem zginęłam w życiu towarzyskim...

Druga rzecz to warto poszperać za fajnymi duetami. Danusia pokazywała na forum i jest nawet taki artykuł, my też możemy poszperać co sie dobrze z sobą komponuje

Np. lawenda z taką lilią.. mi się podoba

Aniu baaaaaaardzo mi sie podoba to zestawienie lawendy....
z tego co pamiętam, miały być jednakowe
Mala_Mi 17:57, 18 lis 2013

Agata - nie miały być jednakowe, bo to przesadzane spod katalpy, a tam miałam w pierwszej fazie 3 rodzaje (koło było podzielone na 2 kolory). Jako, że ciągle mi tam wypadały.. to dokupywałam i dosadzałam..co wpadło w ręce.... tu odmian może być nieskończona ilość. Ale wygląda na 3 Zobaczymy jak przezimuje ???
Rozumiem, że różyczki bierzesz wiosną tak jak się umawiałyśmy.. Przypomnij bym je zakopczykowała.. o Twoje muszę dbać A one za szklarnia, wiec zapominam o nich..

Ciocia - to nie optymizm.. to odmiana skrajnego pesymizmu... i szukanie światła w tunelu...

Renia - bo ona jest egzotyczna... w realu lepiej niż na foto..

Sebek - i ja sie uśmiałam na taki widok

Pilna robota skończona.. idę machać nogami .... należy mi sie
Urszulla 18:35, 18 lis 2013

grudniki pięknie już kwitną Aniu u Ciebie
i świetną tę lawendę pokazałaś- udało Ci się zestawienie kolorów i cały układ

Dziś szybko przelatuję, mam wiele zaległości
w Twoim wątku zwłaszcza i nie wszystkie informacje chwytam
Janina 19:38, 18 lis 2013

asc napisał(a)

Jasia, ale ty chyba kupujesz internetowo... bo byłam tam osobiście i jakoś mnie nie powaliła na kolana... wyszłam ze sklepu tylko z perwoskią.. i na nic więcej nie miałam tam ochoty... to dziwne i w moim przypadku nienormalne.
Moje grudniki..

Zgadza się przez internet, osobiście to trochę za daleko. Kupowałam kilka razy i wszystko w porządku a grudniki przecudne.
monitka 21:47, 18 lis 2013

Fajne grudniki ale Twojej kolekcji storczyków nic nie przebije
Anula przypomnę się wiosną. Micha mi się cieszy z tego przedwczesnego Mikołaja
Bogdzia 21:52, 18 lis 2013

Moje grudniki też kwitną.Pozdrówka Aniu.