Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:32, 06 wrz 2013

Do góry
za to w warzywniku szał ciał

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:29, 06 wrz 2013

Do góry
na lawendowej rabacie robię test, posadziłam parę gatunków ''lawendowych'' roślinek i zobaczymy co najlepiej będzie się tam czuło.... i będę dosadzać za rok
narazie efekt mizerny

Lawendowa rabata pod sadem a raczej jej brak ;) 15:26, 06 wrz 2013

Do góry
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:33, 06 wrz 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

Łuczek z lawendą - jałowce tez już posadzone

Tu sie prosi o kolor na przykład. Zamiast zielonych jałowców trzeba było wybrac żółte moim zdaniem.

Te zdjęcia lepiej obrazują o co mi chodzi. Wystarczyłoby dać może tyłem hortensje..... no nie wiem....

Przepraszam, że tak "wyjeżdżam" z tymi moimi przemyśleniami
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:14, 06 wrz 2013

Do góry
Bogusiu, kotek jak piesek wszędzie za mną chodzi

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających i do zobaczenia za kilkanaście dni, nareszcie urlop !!!!

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:44, 06 wrz 2013

Do góry
Witam Was wszystkich po raz pierwszy, ogrodowo zakręconych, i zwariowanych na punkcie swoich ogrodów, szalonych ogrodników. Jestem nowicjuszką na ogrodowisku, ale czytam o Waszych ogrodach już od dwóch lat. Witam również serdecznie założycielkę ogrodowiska Danusię, dziekuję jej i Wam, bo zdobywam tutaj również dużo wiedzy ogrodowej i cały czas się uczę. Radosna społeczność łączy to miejsce, bliskie mojemu sercu i chciałabym zarazić Was również moją ogrodową przygodą.

Mój ogród jest jak znaleziony bursztyn, tajemniczy skarb, który mnie czasami więzi
i nie mogę się z niego wydostać/to moje słabości/, ale przede wszystkim jest dla mnie schronieniem i ukojeniem, radością i mam nadzieję, że będzie długowieczny.
Przybywam do ogrodowiska z moim ogrodem.

Zamiłowanie do zielonego rosło we mnie od dzieciństwa i od mojej mamy, która woziła swoje dzieci na wakacje w rodzinne strony. Tam bawiliśmy się na polach, podwórkach, biegaliśmy wśród stawów, a godziny uciekały w lasach na zbieraniu jagód, borówek i żurawin. Potem drugie pokolenie, czyli nasze dzieci i ja z M całą gromadką wracaliśmy do wiejskiego domu. Moja mama oprowadzała nas kilometrami po kieleckich lasach. Godzinami spędzaliśmy czas na zbieraniu grzybów w brzezinach, wśród świerków, sosen pełnych wrzosów, i w leśnych zagajnikach. Moje małoletnie dzieci dorastały z babcią, na krakowskiej działeczce u dziadków, a ja jak myślicie co ja robiłam, w tygodniu praca zawodowa, a weekendy wspólne i moje rewolucje na działce. Sąsiedzi zaglądali i pytali Agatko co ty tak tu kopiesz i wsadzasz u mamy, a ja na to, że zamieniam ogródek mamy w ogród ozdobny,
to były moje początki. Mama się cieszy i tworzy mini szkółkę na swoje sadzonki, pielęgnując swoje kwiaty, jest ich mnóstwo. Moje dzieciństwo, moja rodzina, to moja mama, kocham ją bardzo
i zawdzięczam jej te chwile, a wszystko to co mam w głowie przypomina mi lata spędzane
w otoczeniu natury.

Moje wspomnienia

Zapach ziemi 13:35, 06 wrz 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
I o wrzosowisku jeszcze co nieco. Wrzosy to rośliny, które zawsze były mi bardzo bliskie. Niestety przez pierwsze kilka lat wszystkie które sadziłam albo nie wytrzymywały zimy albo umieraly z innych powodów. W ubiegłym roku powiedziałam sobie "ostatni raz" próbuje. Przylozyłam sie bardziej do przygotowania podłoża , zabezpieczenia na zimę - w ogóle się trzesłam nad nimi. I udało się . Te kilka sztuk w ub/ r. posadzonych na próbę- dzis bardzo mnie cieszy. Więc dosadzam dalej. Poniżej zdjęcia jeszcze nie zakończonego wrzosowiska.

Szykuje się swietne wrzosowisko.....ja chyba w przyszłym roku też sie zdecyduję na jakies......super, że ludzie tutaj się tak fajnie inspirują na wzajem.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:24, 06 wrz 2013

Do góry
Gosiu właśnie odebrałam od ciebie sms z tą radosną nowiną
i przed pójściem do pracy pragnę ci gorąco pogratulować
trud ogrodniczki został doceniony
kiedy wręczenie nagrody?
mam nadzieję, ze będą fotki
cieszę się razem z tobą pozdrawiam i pomykam do pracy

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:19, 06 wrz 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Z dzisiejszego porannego ogrodu, widok z balkonu

Ewa bardzo mi się podoba ta łezka z ławką, wymarzoną.. i hortensje, super
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:47, 06 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, czy ta żółta trawka to :
Hakonechloa 'All Gold' ?
czy też może jakaś inna ? Chciałabym kupić identyczną ...
Ukochany ogród ;) 12:27, 06 wrz 2013

Do góry
żurawka

dalie
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 06 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Róże.. Bonica

.. że zdjęcia zapachu nie przenoszą, piękne masz te róże..
Ukochany ogród ;) 12:23, 06 wrz 2013

Do góry

i inne jesienne kwiatki
Ukochany ogród ;) 12:18, 06 wrz 2013

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 12:17, 06 wrz 2013

Do góry
Wstałam dziś o 5:00 i na giełdę kwiatów, normalnie to by mnie tak rano nikt nie wygnał, ale kwiaty trzeba było kupić do szkoły, mus to mus.. i przy okazji kupiłam wrzosy do firmy i do domu do donic. 2,5 pln za szt. Muszę tylko osłonki dokupić i będzie super
Ale piękne.. a miałam już wrzosów nie kupować, co poradzę, że ja je uwielbiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:08, 06 wrz 2013

Do góry
To ja się odwdzięczam

Ukochany ogród ;) 11:55, 06 wrz 2013

Do góry
Dawno mnie nie było i już jesień w ogrodzie...
Na zdjęciu tygrysówka

Niesamowite kwiaty Niestety kwitnie bardzo krótko, pare godzin od rozwinięcia pąka kwiatowego najczęściej z samego rana, naszczeście pare razy udało mi się ją zobaczyć
a Teraz roże które kwitną juz po raz 3 w tym roku
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:40, 06 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
donicowo .... na razie jedna .....

Ale kolorki, tylko oczy cieszyć. No to sobie popatrzę
Przedwiośnie ogrodu..:) 11:37, 06 wrz 2013

Do góry
Skonczyłam rabatkę przed wejsciem, jest dosc waska, bo w najszerszym miejscy ma 1.2m, musiałam tu zasłonic napęd do bramy i chciałam aby była cały rok zielona. Kupiłam cisy, a ostrokrzewy wmiałam z zeszłego roku i tu je posadziłam( zimę mi dobrze zniosły w donicach w gruncie były)

Towarzystwo po drugiej stronie bramki:

W tym roku ostrokrzew ma owoce i pąki kwiatków
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:35, 06 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
donicowo .... na razie jedna .....

Cudna.
Sylwia - ja Ci tu przynoszę kolejną szczękę do wypadania Choć z drugiej strony to nie wiem czy chcesz żeby tyle wypadniętych walało Ci się po tym pięknym ogrodzie
Nie obejrzę całych dwóch wątków ale wizytówka powaliła mnie z nóg - to dlatego że uprzedzona szczenkę łapkami trzymałam
Oglądnęłam też gabiony z blachą na lustro, i inne - czyli kilka ostatnich stron. Jeśli czas pozwoli na pewno spróbuję wiecej. Jak sama wiesz i wszyscy Ci to mówią - masz pięknie. I masz talent Pozdrawiam słonecznie w piękny dzień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies