Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:10, 27 paź 2013

Do góry
Początki wytyczania

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:09, 27 paź 2013

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 13:09, 27 paź 2013

Do góry
Ogród mały, ale pojemny;) 13:02, 27 paź 2013

Do góry
W tej chwili rośliny podrosły i to jest to

Teraz inne ujęcie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:57, 27 paź 2013

Do góry
Wykopane wszystkie Rh

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:57, 27 paź 2013

Do góry
Tego cisa obcięłam u dołu i go przesadzę, żeby nie zasłaniał lustra

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:56, 27 paź 2013

Do góry

Pocięłam hortensje, żeby kwitły u góry, na płocie
dzień dobry 12:55, 27 paź 2013

Do góry
Witam serdecznie!
Od długiego już czasu z uwagą śledzę wszystkie ogrody na forum. Nie będę ukrywała że często z zazdrością patrzę na niektóre realizacje i ogrom wiedzy ich właścicieli na temat roślin, aranżacji itd. Mam nadzieję, że kiedyś choć po części będę mogła poszczycić się tak rozległą wiedzą z tego zakresu jak niektórzy z Państwa.
Od zawsze chyba marzyłam o własnym zielonym zakątku, w którym będę mogła się spełniać jako "ogrodnik" (przez małe "o" niestety). Moje sny się spełniły dwa lata temu, jednak tworzenie zielonego azylu wcale, jak się okazało nie jest takie proste. Wciąż coś dosadzam, przesadzam, kupuję,... i kiedy już jestem zadowolona z efektu końcowego, loguję się na "Ogrodowisko" patrzę na Wasze zielone dzieła sztuki i już mój optymizm dotyczący mojej pracy gaśnie.... Mam nadzieję, że kiedyś, może nawet niedługo, będę również posiadaczką tak pięknego ogrodu jak wiele z obecnych tutaj szczęściarzy)))
Pozdrawiam serdecznie!!!!
Ilona.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:55, 27 paź 2013

Do góry
Wykopana pachysandra

Prawie pusty ogród

Wieeeelka jaskinia smoka, dobiłam się do Anuli garażu i kompostownika

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:53, 27 paź 2013

Do góry
cd rewolucji

W tak ciasno obsadzonych, małych ogrodach, nie uniknie się zmian, rośliny trzeba co jakiś czas odmładzać lub zmieniać, dosadzać. A nawet usuwać.

Daglezja padała niestety, okazało się jak ją odkryliśmy od środka

Ogród mały, ale pojemny;) 12:47, 27 paź 2013

Do góry
Witam Karolinko tego stawiku juz nie ma,za domem mam małą rewolucje ale najpierw pokarze przedogródek
Na początku tego roku wczesną wiosną było tak

Gdzieś pod koniec maja po dosadzeniu żurawek i z tyłu traw zasugerowanych przez Danusie

Na Łowieckiej 12:46, 27 paź 2013

Do góry

Witam serdecznie!

Od długiego już czasu z uwagą śledzę wszystkie ogrody na forum. Nie będę ukrywała że często z zazdrością patrzę na niektóre realizacje i ogrom wiedzy ich właścicieli na temat roślin, aranżacji itd. Mam nadzieję, że kiedyś choć po części będę mogła poszczycić się tak rozległą wiedzą z tego zakresu jak niektórzy z Państwa.

Od zawsze chyba marzyłam o własnym zielonym zakątku, w którym będę mogła się spełniać jako "ogrodnik" (przez małe "o" niestety). Moje sny się spełniły dwa lata temu, jednak tworzenie zielonego azylu wcale, jak się okazało nie jest takie proste. Wciąż coś dosadzam, przesadzam, kupuję,... i kiedy już jestem zadowolona z efektu końcowego, loguję się na "Ogrodowisko" patrzę na Wasze zielone dzieła sztuki i już mój optymizm dotyczący mojej pracy gaśnie....

Mam nadzieję, że kiedyś, może nawet niedługo, będę również posiadaczką tak pięknego ogrodu jak wiele z obecnych tutaj szczęściarzy)))

Pozdrawiam serdecznie!!!!

Ilona. [img
Ogród wśród pól i wiatrów 12:41, 27 paź 2013

Do góry
Witaj Bogdziu, dzięki za wizytę i miłe słówka
Ale w kwestii nasadzeń, niestety uknęłam.

Nie mam pomysłu na rabatkę pod umbrelkami I bardzo prosze o pomoc..
Problematyczny kawałek ma kształt trójkąta, strona południowo-wschodnia,
jest nocno nachylony, szerszy bok biegnie wzdłuż schodów, i zwęża się w kierunku bramki.
Wzdłuż wjazdu do garażu rosną trzy umby, podsadzone trawkami.
Od strony trawnika jest żywopłocik bukszpanowy. Wzdłuż schodów kostrzewa.
I tego chciałabym już nie przesadzać.

Chwilowo na skarpie jest ananasowiec i żurawina, docelowo ich tam nie będzie.
Myślałam tu o kosodrzewinie, o berberysach, ale ogólnie nie mam spójnego pomysłu.
Do zagospodarowania mam jeszcze trzy miskanty gracllimusy.

Rzecz wygląda następująco:

Help me, please

Leśne Wzgórze 12:38, 27 paź 2013

Do góry
Goście:

Leśne Wzgórze 12:18, 27 paź 2013

Do góry
Porównanie:

buczek zrudział, a paradise joyce wciąż niezmienna

moje peryferie Klony pięknie się w tym roku wybarwiły na żółto:

ale niestety szybko gubią liście:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:09, 27 paź 2013

Do góry
"Pamiątka" (dość ulotna) z dzisiejszego spaceru - jest gorąco - lato normalnie...

Jedno drzewo zrzuciło te liście - a ile różnistego koloru. - zachwyciłam się tą różnorodnością i choć nie potrafię wyczarować z nich cudów jak niektórzy tutaj to jednak pozbierałam by choć na chwilę oczy pocieszyć kolorami

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 27 paź 2013

Do góry
I latarenka .. prezent od Rysia z Tarnowa od razu zrobiła sie widoczna ....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 27 paź 2013

Do góry
Łapki swędzą... a jakże... pogadam wieczorkiem.. teraz małe co nie co dla tych co zaglądają i kibicują rabatkom Danusiowym.... na razie moja rabatka kulkowa Bałaganu nie widzimy, ani nieskończonego odpływu wody z rynny.. i takich tam.... I jakie miany????? Może być????? Ale szczerze, a nie tradycyjnie łubu-dubu...

Liliowo i kolorowo:) 12:06, 27 paź 2013

Do góry
Danusiu pozdrawiam gorąco w piękny dzień Wczoraj udało mi się spędzić kilka godzin w ogrodzie i było super - wręcz gorąco powiedziałabym, ale jak to fajnie jak można trochę na słonku być Zrobiłam sobie malutkie wrzosowisko pod serbami Mam nadzieję, że Ty też w miarę możliwości nadal korzystasz ze słońca i ciepła... kilka godzin grabienia to rzeczywiście niezłe wyzwanie Ja lubię grabić ale nie wiem czy aż tak
Wszystkiego dobrego Zostawiam pamiątkę z dzisiejszego spaceru z synem - co prawda to liście które grabisz codziennie ale... zauroczyło mnie to że z jednego drzewa a takie różne w kolorze... no i jak ich tu nie lubić

Pokażę nasz ogród 11:58, 27 paź 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies