Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Madzenka 11:47, 17 lis 2013

Brrr zimno, oby do Świąt
barbara_kraj... 19:11, 17 lis 2013

Wyż, powinno być miło i słonecznie a tu poza słonecznym porankiem ponuro, a nawet mglisto.
Jednak bylam na działce, zawiozłam odpadki na kompost, obejrzałm co słychać i zrobiłam kilka zdjęć.
A przede wszystkim obsypałam róże. Na razie kopczyki niewielkie, poprawię jak się bardziej ochłodzi.

barbara_kraj... 19:16, 17 lis 2013

A tę roślinę dedykuję przede wszystkim Ani Monte, bo od niej ją dostałam

barbara_kraj... 19:25, 17 lis 2013

W wielu miejscach porozsiewały się firletki kwieciste. Tam, gdzie mi nie przeszkadzają zostawiłam, jednak sporo wywaliłam

Pierwiosnek rozkwita

Ponieważ chłodne noce i poranki nie mają zbyt ujemnego wpływu na złocienia krzewiastego- kwitnie nadal - zostawiłam go jeszcze w gruncie do wtorku. Mam zamiar pobrać kolejne aplegry
Celina 19:39, 17 lis 2013

Witaj Basiu

Zdopingowalaś mnie ostatnim swoim wpisem u mnie Dziękuję

Róże już okopczykowałaś. Muszę się zebrać i też to zrobić ,bo obawiam się ,że jak nas zaskoczy mróz to

będzie "po ptokach".Na działce jestem w stylu-prawie w ogóle-.

M. był i mówił ,że zakwitło takie małe różowe. Jak mu pokazałam Twoją prymulkę to potwierdził : O TO TO TO

barbara_kraj... 19:56, 17 lis 2013

Celinko, jakże się cieszę, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku. że zdrówko powróciło i remont skończony.
Zimno i pogoda nie sprzyja pobytowi na działce. A Ty musisz o zdrowie dbać. Jesli masz jakieś zaległosci, to lepiej do wiosny odłóż. No, może wybierz się tylko te róże obsypać, bo pogoda lubi zaskakiwać.
Ja dzisiaj z przerażeniem dostrzegłam spore ilości kiełkujacych chwastów, wiosną będzie robota
A to dla Ciebie, mój tegoroczny nabytek - dzielżan
malgorzata_s... 19:57, 17 lis 2013

Słonka teraz jak na lekarstwo. Nim wyjdzie z mgły to południe i zaraz zachód. no ale choć złocienie świecą Pozdrawiam
jotka 20:01, 17 lis 2013

Basiu, zrobiłaś mi ogromny apetyt na dzielżany
Celina 20:03, 17 lis 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Celinko, jakże się cieszę, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku. że zdrówko powróciło i remont skończony.
Zimno i pogoda nie sprzyja pobytowi na działce. A Ty musisz o zdrowie dbać. Jesli masz jakieś zaległosci, to lepiej do wiosny odłóż. No, może wybierz się tylko te róże obsypać, bo pogoda lubi zaskakiwać.
Ja dzisiaj z przerażeniem dostrzegłam spore ilości kiełkujacych chwastów, wiosną będzie robota
A to dla Ciebie, mój tegoroczny nabytek - dzielżan

Basiu byłam na działce w październiku ,tak tylko zerknąć. EHH. szkoda gadać jak tam wygląda. Za robotę się nie brałam , a chwastów tyle ,że nie do ogarnięcia. jak to się mówi " byle do wiosny"
Zima przed nami, mam zamiar zrobić plan robót. No cóż nie dało się teraz jesienią to będzie wiosną.
dzielżan - dla mnie? dziękuję
barbara_kraj... 20:06, 17 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Słonka teraz jak na lekarstwo. Nim wyjdzie z mgły to południe i zaraz zachód. no ale choć złocienie świecą Pozdrawiam

Tak do 10:00 było wyjątkowo słonecznie, ale potem klops! Dobrze, że chociaż nie wiało