Monia, ach te Twoje kręte zielone ścieżki, prowadzące wśród pięknych rabat, cudne widoki. Nowe mieszkanki ogrodu pilnujące oczka też bardzo mi się podobają.
No właśnie, jak będziesz ciąć, to zrób proszę zdjęcia przed, w trakcie i po. Cięcie rodkow to już w ogóle kosmos
Dzisiaj przesadzałam rozsady gaury z mniejszych do większych doniczek. Jest git . Dla przypomnienia - gałązki cięłam 2 czerwca. Z 4 szt dwie odmówiły współpracy, czyli sukces 50% - dla mnie ok
Po dwóch tygodniach w wodzie, było widać zaczątki korzonków, ale takie naprawdę mikro, wsadziłam do ziemi. Po kolejnych dwóch tygodniach (czyli dzisiaj ) wyglądają tak
I się pochwalę, po wielu perturbacjach (wezwaniach do „uzupełnienia braków w dokumentacji” i innych cudach, wiankach, o których szkoda pisać ) w końcu MAM pozwolenie na budowę !!!
W przyszłym tygodniu jadę złożyć tylko wniosek do inspektoratu budowlanego o terminie rozpoczęcia robót , umawiam geodetę na wyznaczenie budynku i ruszamy z tym bałaganem
Tu widać trochę moją różę Bobbie James. Niestety już przekwita.
To jedna sadzonka, posadzona jesienią 2023,:z gołym korzeniem. Kwitnie na dwuletnich pędach.
Wszystko co widać z bialymi kwiatami to ubiegłoroczny przyrost. (Sięga z lewej strony do Eden Rose.
Zielone badyle włazace na dach szopki to juz tegoroczne pędy. Trochę ja przysłaniają trzy spore tuje…
Witam serdecznie.
A u mnie jest kilka problemów.
Z chwastami chyba sobie poradzę odpryskiem na 2 listen natomiast nie wiem jak pozbyć się tego czerwonego grzyba i tej niechcianej trawy. Trawnik siany 4 letni.
Z góry dziękuję za pomoc.
Jak zakończę zbiory to tak 2-3 po nich obcinam sekatorem niemal wszystkie liście (te młode w sercu tylko zostawiam), a jak są ma płaskim terenie to nawet mąż szybszy sposób wybiera - przy koszeniu trawy przejeżdża kosiarką przy okazji koszenia trawy. Czytałam, żeby jednak tego nie robić dla odmian powtarzających owocowanie. Te mam dopiero od tego roku (m.in. Albion).