Natalia sprawdziłem u źródła to tak jak podejrzewałem świerk kłujacy przycinany w początkowym okresie teraz już sam się tak "prowadzi" a drugi to moje wymysł -wiosną go przesadzałem i został mocno przycięty następnej wiosny będę go już dopieszczał
Witam,
pytań mam sporo , ale zacznę od ogrodzenia.
Sąsiadka zafundowała nam taki metalowy płot.
Pomalowanie tego jak na razie nic nie daje - bo farba złazi.
Chciałabym zacząć w końcu rabatki, ale nie wiem co zrobić z tłem...
Czy na tę blachę można puścić coś pnącego? Boję się, że może zimą marznąć, a latem się przypalać. Miejsca na thuje jest chyba za mało, no i też obawiam sie przypalania. A "parę" metrów tego płotu jest...
Czy miał ktoś podobny problem?
Parę dni temu trochę poprawiłem jeden z kancików. Nie jest idealnie ale o niebo lepiej:
Przed:
i po:
Widać też niestety zły stan trawnika. Niestety tak jest cały rok, jak nie jeden problem to inny. Jak narazie to najgorszy sezon mojego trawnika od kiedy go założyłem Teraz już nastawiam się na następny sezon i koncentruje się na pracach, które przygotują go właśnie na 2014 rok
Tylko teraz mam problema, bo nie wiem co dać za hortkami a przed jaśminowcem....
Tu za ostatnim ML (po prawej) i nie kwitnącą jeszcze Vanillką (teraz stoi miskant Variegatus w donicy)
Może być ten miskant ??? Czy lepiej dać kulę bukszpanową?
Trawki to carex gold fountain...ale chyba zamienię je na hakone, a na samym końcu bukszpan wylatuje i będzie jakiś krzak zimozielony
Czy ktoś ma jeszcze inną wizję?
Dziękuję Marzenko..na wysokościach pracuje mój pomocnik...nabrał już takiej wprawy, że dzisiaj kończył już sam ..cieszył się, że jeszcze tak równo to mu nie wyszło
Nawoziłam je tylko raz na wiosnę i pózniej jak zalecasz pod koniec czerwca Florowitem w płynie po liscich i były piekne , w wodzie nie stoi bo było dość suche lato , choruje na razie ten jeden. Jednak jest jeszcze jeden problem , w tym klombie jest super ziemia i wlazła nornica ( obok rosnie aleja begoni królewskich) i to ona chyba szkody robi , nie moge sie jej pozbyć !!!!!!!!