Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 19:53, 12 lis 2013

Do góry
A te cisy są "porządne". Myślę przy tym: ile pracy można zaoszczędzić kupując od razu "wypasione rośliny".

A tu końcówka omawianej puzzlowej ścieżki; prowadzi do bramy zapasowej. Zrobienie, żeby brzuszki - puzzle pasowały do siebie i osiągnięcie efektu wicia się ścieżki spowoduje kolejną porcję przeróbek wiosennych. Ciągłe poprawki. W tym aspekcie nadejście zimy to wybawienie. Trawnik w tym miejscu nie był nigdy robiony, czas na niego po ustaleniu zarysu rabat. Jaki sprzęt przekopie mi trawnik, pod spodem którego są głazy?

Kolorowe Rabaty Martek 19:52, 12 lis 2013

Do góry
Dziewczyny dla Was i innych Gości skraweczek Kozłówki .Uboga jest moja galeria w tym sprzęcie
To zdjęcie zrobiłam na bardzo uroczej wycieczce z Tyną 2 lata temu .
Kolorowe Rabaty Martek 19:48, 12 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moja też dzisiejsza.Pozdrówka.

Ta róża jak pełnik wiosenny w powiększeniu .
U mnie tylko "szable" zakwitły na parapecie i miałam wieczorem miły zapach
Tulę i dziękuję Bożenko
Bajkowy ogród Weroniki 19:47, 12 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Z braku czasu dopiero dziś zostawiam ślad, że czytam i oglądam

Założę się, że ostatni obraz Twój bo kochasz kolor czerwony Ale słusznie, bo Ci bardzo w nim do twarzy..

Dziwne, że po tylu latach tak dużo pamiętam z tego wyjazdu

Nie żałuj, że sie nie wykąpałaś w basenie Kleopatry.. mi nie pomogło A tobie to niepotrzebne

Aniu, jeżeli dobrze pamiętasz, to znaczy,że warto było.
Ostatni z ptactwem, kolory złocisto pomarańczowe, oświetlone słońcem. Najpierw wybraliśmy czerwone klony, dlaczego je zamieniłam na ten w ostatniej chwili? Kiedyś na wystawie w Poznaniu zachwyciłam się łabędziami w szuwarach, haftowanych tak pięknie, że każde piórko jak prawdziwe aż chciało się pogłaskać. Obraz o wiele większy od tego kosztował ze dwie pensje. Nie kupiłam i do dziś żałowałam, i chyba stąd wybór dzikich kaczek. Jeżeli chodzi o kolor czerwony, przywiozłam sukienkę, pamiątkę z Pergamonu.
Kolor czerwony dodaje energii a mi jej coraz częściej brakuje, uzupełniam.
Aniu, jednak Twój młodzieńczy temperament wyjaśnia kąpiel w basenie Kleopatry, teraz wszystko jasne.
Aniu, największa nasza radość, to witający nas długo Kajtuś, a teraz nas nie odstępuje i domaga się pieszczot. Pozdrawiam serdecznie.

Kolorowe Rabaty Martek 19:46, 12 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
To ja też wstawię Ci antydepresantadzisiejsza

Śliczna jest Aniu kto by pomyślał,że listopadowa ...
Masz jeszcze czym duszę nakarmić i jak widzę Bogdzia następna .
Buziak Aniu .Jaki masz awatar przedni
Na Francuskiej 19:46, 12 lis 2013

Do góry
coś namieszałam...
cd.

Pszczelarnia 19:45, 12 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Lista imponująca
A może tak ścieżka,brzuszek nad brzuszkiem

Urszulla napisał(a)

Ewo, dla mnie osobiście lewa strona jest wręcz idealna, natomiast prawą bym tylko skorygowała- ponieważ nie umiem narysować tak jak inni to wytłumaczę łopatologicznie tekstem pisanym
Prawa strona poprowadzona równolegle do lewej. Najlepiej byłoby z lewej strony powbijać patyczki jak to Danusia robi i ustalić szerokość ścieżki, a potem równolegle wbijać patyczki z prawej. Masz szerokie wejście trawnika i potem lepiej wyglądałoby gdyby ścieżka wiła się jak rzeka, a na końcu znowu się rozlewała w szerokość jak widać.
To moja wizja, jedna z wielu decyzja należy do Ciebie.

Bardzo dziękuję, czuję, że tak będzie dobrze. I instrukcja wykonania z patyczkami na wagę złota, bo ja jednak łopatologiczny gamoń jestem, jeśli chodzi o wytyczanie. Przykład: cisy rabaty bylinowej: sadzonepo kolei jak popadnie (wtedy była to szkółka cisów moich a nie plecy tej rabaty). Ponieważ są to cisy z siewek nie wiedziałam, jakie to odmiany - teraz już widać złote, kolumnowe, z jagodami i bez: mus uporządkować i pogrupować. W warzywniku druga taka porcja wychowywanych cisów. Ach te "samoróbki". Wiosną przesadzanie i porządkowanie pleców.
Kolorowe Rabaty Martek 19:43, 12 lis 2013

Do góry

Moja też dzisiejsza.Pozdrówka.
Znowu na wsi 19:42, 12 lis 2013

Do góry
Wrzesień br., ogólny zarys jest

Kolorowe Rabaty Martek 19:41, 12 lis 2013

Do góry
To ja też wstawię Ci antydepresantadzisiejsza

Na Francuskiej 19:40, 12 lis 2013

Do góry
Obiecana fotka rabaty po małej metamorfozie. Na razie nie ma nad czym się zachwycać, efekt będzie dopiero w przyszłym roku- mam nadzieję A jak nie, to zrobię kolejną metamorfozę
Za wiele tu nie widać, ale może opiszę:
te wysokie trawy to miskanty Gracilimus (mam nadzieję, bo nazwa z plakietki była prawie cała odcięta-brak kwiatostanów mnie też do tego przekonuje). Między nimi rosną 3 horti Polar Bear, a w kolejnym rzędzie przed tuje Danica. Tu pewności nie mam- 1 większa ( z lewej widać kawałek) rośnie u mnie już drugi rok, kolejną dostałam nn, a trzecią kupiłam z nazwą. Więc myślę, że mam 2 Danica i 1 jakąś podobną.
Za żurawkami posadziłam 3 ostnice "Pony Tails" oraz 3 turzyce włosiste. Zobaczymy czy przeżyją zimę, bo sadziłam je w ub. tygodniu.
Przesadziłam na tył rabaty 3 duże kępy rudbekii, a pod szczepionym modrzewiem i w wolnych miejscach posadziłam różnorakie hosty.
Oto efekt

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:39, 12 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bez słów. A raczej jedno: szacunek. Kłaniam się nisko.

I vice versa Pani Przyrodo, kiedy założysz swój watek? pozdrawiam
Rozwijają się łyszczaki
Znowu na wsi 19:35, 12 lis 2013

Do góry
Aniu, ta pomarańczowa to Westerland. Bardzo ładnie pachnie, ale kwiaty nie utrzymują się zbyt długo. Miałam ją w poprzednim ogrodzie, wysokość ponad 2 m, ale warunki miała niezbyt sprzyjające (zacienienie i ciasno).

No to się pochwalę efektami naszych działań w tym sezonie (M też co nieco pomógł).
Tak było mniej więcej rok temu (październik)

I w drugą stronę

Wiosną zaczęło się - zdjęcie z 15. kwietnia br

Rododendronowy ogród II. 19:34, 12 lis 2013

Do góry
U mnie dziś było cięcie wielkiego jałowca , trzeba było zmniejszyc jego rozmiary bo miał z 5m szerokości i obsypywanie róż na zimę, ziemi jak zwykle brakło a M jak zwykle mówił ze trzeba przestac te róze kupowac. A to resztki róz dzisiejsze.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:31, 12 lis 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Joasiu, dziękując za odwiedziny do pozdrowień dołączę jaśminowca z Riwiery Tureckiej, przepięknie pachnącego...

Weroniko, miło Cie widzieć
Za subtelne kwiatuszki bardzo dziekuję, są wyjątkowo śliczne.
Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 19:29, 12 lis 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ewa, przejrzałam listę roślin i najbardziej zainteresowało mnie to, gdzie posadziłaś choinę w ilości 16 szt.? Jakieś plecy zrobiłaś tej rabatce? I jeszcze 70 czosnków Krzysztofa - ŁAŁ! W czym je posadziłaś. Tzn. wiem, że w ziemi, ale co im się ściele pod nogami?
A lilie z czym połączyłaś? Mam mieszane uczucia co do lilii, najchętniej oglądałabym tylko ich kwiaty zawieszone w trawach na przykład, ale nie wiem czy tak można.

Czosnki posadziłam w: seslerii. Ale ta sesleria jest na rabatce z łubinem, szałwią. Posadziłam też koło rozplenic a one są z floksami i jeżówkami i pysznogłówką.

Lilie są w jarzmiance. Ale w innym miejscu mam w turzycy brązowej.

A choina to plecy rabaty, która teraz jest hortensjowo - funkiowo - paprociowo - świecznicowa ale powinna stać się też bylinową. Poniżej ona:

Kolorowe Rabaty Martek 19:23, 12 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A ten ode mnie

Chryzantema czy aster ?A może dalia ???
Ładny,dziękuję pięknie Barbaro
Kolorowe Rabaty Martek 19:22, 12 lis 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
To i ja antydepresanta wstawię. Pozdrawiam.

Haniu jak miło Cię widzieć ,dziękuję .
Ja znowu na sekundę wpadłam ,ale o czym ja tu mam teraz pisać .
Mam 30 cebulek przebiśniegów ,troszkę czosnku różowego i z 5 cebulek małych żonkili ))))) Ot kupione tak spontanicznie .Chyba dam siostrze na balkon ...?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:17, 12 lis 2013

Do góry
Joasiu, dziękując za odwiedziny do pozdrowień dołączę jaśminowca z Riwiery Tureckiej, przepięknie pachnącego...

O....! 18:41, 12 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
jeszcze kilka obrazków...
tu tylko zieleń...

Marzenko, jak zwykle piękne zdjęcia - to jakos najbliższe mojemu sercu
Ile lat mają te rh pod sosnami ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies