Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ewa 08:04, 19 gru 2013

Haniu pozdrawiam
Klamber 13:50, 19 gru 2013

Witaj Haniu zagladałem jak przetrzymałaś Orkan z zeszłego tygodnia ale że nawet wierszyk świetny napisałaś, brawo grunt to nie tracisz dobrego samopoczucia. Ja teraz długo pracuję i nie mam kiedy pisać, wracam późno i ledwo wystarcza casu na gotowanie. Teraz mogę chociaż luknąć na forum w autobusie ale nie za dużo bo mam kilka przesiadek i muszę pilnować drogi. Ciesze się że u Ciebie wszystko dobrze, życzę ciepła w te piękne Święta i wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku.
hanka_andrus 18:18, 19 gru 2013

Serdecznie dziękuję!
Agania 18:28, 19 gru 2013

hanka_andrus napisał(a)
No, niestety czasu mi brakuje.

Kapusta bigosowa już czeka w kolejce do pieca.
Bo i po Wigilii trzeba zjeść co nieco.
Co tam pierogi, i postne kisiele,
w tegorocznym kalendarzu jest wszak świąt wiele.
Więc trzeba i bigosów i nieco pasztetów,
A i jakieś galaret dla podniebień podniety,
Może gęś w roladzie, albo i dziczyzna?
A do tego makowce, strudle, kulebiaki
No i owoce zamorskie i inne przysmaki,
A wszystko podlane wg starej mody
wszelkimi specjałami ze staropolskiej gospody.
Czas odkurzyć flaszki z likierem domowym
z naleweczką z tarniny, z miodem jeżynowym.

Za pomyślność domu i jego mieszkańców
nie godzi się trącać byle jakim "mieszańcem"
Niechaj wszystkim gościom zdrowie stale sprzyja
I niech błogosławią Jezus i Maryja!

Haniu, witaj, jak miło u Ciebie, zaglądam, zaglądam i w końcu się odważyłam do ciebie odezwać, jak przeczytałam twój wierszyk, piękny stroiczek taki ogrodowy i Twój

pozdrawiam serdecznie
bartek_luberda 19:59, 19 gru 2013

Pozdrowienia od nowego Ogródeczka
Robertop 14:30, 20 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

A ja robię bo mój syn uwielbia, daję mnóstwo bakalii i podobno wróżą dobrobyt , właściwie to mak w nich wrózy.Pozdrawiam Haniu.

Ja też uwielbiam makiełki i nie mogę się ich doczekać. Narobiłyście mi apetytu Jeszcze tylko kilka dni, mniam
bartek_luberda 14:50, 20 gru 2013

Hania chyba całą noc szalała bo o 4 w nocy do mnie pisała bigosik ugotowała i odsypia Pozrdrowienia
hanka_andrus 15:27, 22 gru 2013

Bartku, Czasami nie chce się spać, to żeby na pusto nie przewracać się to zaglądam i ślad zostawiam. Ale nie jestem maniaczką, bez netu też się mogę obejść, i bez telewizorka.
Ale fakt trochę prac przedświątecznych mus wykonać.
Cieszę się z pogody za oknem, +7, w grudniu, po południu. To może będzie krótka zima?
I tego życzę. A w zeszłym roku tak już było.
Gabriela 16:15, 22 gru 2013

I u mnie osiem stopni na plusie, aura raczej wiosnna, niż świąteczna. Jeżeli zima nam się skończy normalnie, tak w marcu, to już się nam skróciła.
19:39, 22 gru 2013
Dobrze, że to tylko przypomnienie zeszłorocznego śniegu nie tęsknię za nim. Ciepło i słonecznie może być przez całe święta, taka pogoda zachęca do dłuższego spaceru
Haniu, Twoje dobre życzenia spełniły się! Wypieki udały mi się, jak nigdy. A Ty jak się masz? Przygotowana jesteś na świętowanie, pisałaś, że czas za szybko biegnie... ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies