Syla ta rabata z płotkiem idzie cała do wyrzucenia... łącznie z płotkiem.. będą tam tylko 3 cisy na nóżce i poczochrany bonzaj z cisa...
To tak przeze mnie wstępnie narysowany plan.. mniej więcej w skali.. ale tylko mniej więcej... pod cisem poczochrańcem dam trawki, żurawki, albo co... pomyśle jak posadzę.. i nie wiem czy te kulki i poczochrańca tak dam czy inaczej.. Niestety rysowałam programem nie do projektowania ogrodów
A teraz szersza perspektywa..... każdy pomysł mile słyszany Cały ogród mogę paprać po swojemu, ale to jedno miejsce które chcę od razu zrobić jak trzeba. Syla, cały ogród mam podświetlony, to i front podświetlę Na razie nic nie robiliśmy tu bo wiedzieliśmy że to pójdzie kiedy do poprawki..
Na foto widać te moje cisy do posadzenia i poczochrańca. Róże już przesadziłam.
Rośliny są w skali mniej więcej do wielkości terenu.. tylko Drummondi narysowałam już z szeroką koroną
Wydumałam takie coś:
- różowe w dwóch odcieniach to róże okrywowe
- fioletowe to szałwia
- szare to czyściec albo kostrzewa sina
- zielone wiechy to dwa miskanty, a zielone większe ciemnozielone kępy to kosodrzewina
Fotki moich liliowców. Uwielbiam je. Zresztą, jestem na takim etapie, że zachwycają mnie prawie wszystkie rośliny. Pewnie jak już się nacieszę nimi, to mi przejdzie. A może wciągnie mnie jeszcze bardziej, he, he.
Aniu, swego czasu miałaś problem z klonem.
Czy może ustaliłaś przyczynę?
Mam w tej chwili u siebie podobny problem ze swoim
Jeżeli możesz napisz proszę, co może być przyczyną i jak temu zardzić?
Poniżej zdjęcie o co chodzi. Zamierają liście....
Jolu, nie czekałam aż się rozjaśni. Od 9-tej już byłam w ogrodzie. Trzeba było maliny rwać, bo przez 4 dni narosło! No i jeszcze borówka. Ale juz końcówka. Jeszcze jedno podejście i koniec.
Trochę mi wiatr kwiatków powywracał, szczególnie mieczyki. Co u mnie kwitnie? Cynie, dalie, werbena, astry, zdjęć nie ma,bo do roboty się wybrałam ,a nie na relaksik.
Sylwio, Mam robotę w domu jutro, pomidory do przerobienia i to co dziś przytargałam. Ma być ładna pogoda w tygodniu, to możemy na czwartek się umówić, jeżeli Tobie odpowiada.
Zaglądającym kwiatek.
Pomyślam sobie, że warto pokazać również całą rabatę z hortensajmi - tak to wygląda dzisiaj.
No cóż zdjęcie zrobione telefonem, krótko mówiąc jest - takie sobie
Danusia witaj
Jeśli chodzi o tego hibiskusa to tylko wiem że jest bylinowy, a czy błotny to nie mam pojęcia -pierwszy raz słyszę taką nazwę,a liście rzeczywiście ma ładne-obok rosną bordowe żurawki i tak ładnie ze sobą współgrają kolorami choć nasadzenie zupelnie przypadkowe-tylko tam miałam trochę miejsca
Pozdrawiam serdecznie