Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 14:51, 21 gru 2013

Pierwszy dzień zimy i Anka jaskólki na drabinie robi
U mni jeszcze cebulowe nie wyłażą.... Gruba warstwa kory zawsze to opóźnia. Ale słońce świeci jak na Wielkanoc i w słońcu jest +14
Bogdzia 17:22, 21 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)

Małgosiu..wiem, wiem.... tylko 2 kg na 4 osoby.. przyjdą goście, ale Wy też idziecie w gości (średnia pozostaje bez zmian). ... wiec statystycznie każdy zje po pół kg ciastek Te pół kg to ponad dawkę dzienną na jednego ciężko pracującego człowieka..

Ale faktem jest, że jak jeść lubię, ze wskazaniem na bardzo lubię, to na święta dostaję awersji do jedzenia.. to samo mam na weselach... Wychodzę głodna... a potem miesiąc myślę, że bym to czy tamto zjadła Niestety mam skłonności do tycia i muszę sie troszkę pilnować.. od 2 lat nie mogę zgubić zbędnych 4 kg.. dalej nie mieszczę sie spodnie narciarskie.. I jak oglądam co, kto i ile produkuje na święta i że są tylko dwa wyjścia: zjeść to wszytko, albo wyrzucić..
Każda opcja do niczego.. Jeść lubię.... jedzenia marnować nie lubię, w spodnie się nie mieszczę..

I tak sobie obrzydzam święta

Kolejne święta w dodatku bez śniegu... będzie tradycyjnie na Wielkanoc..

To te spodnie chyba jeszcze z podstawówki masz jesli nie mozesz sie zmieścic. Kup nowe bo od Twojej otyłości pęknę ze smiechu.Buziaki.
AlKa 18:12, 21 gru 2013

E no Twój skalniaczek to wypas A pergole chyba tak to sie nazywa zlece mojemu M skopiować bo on takie różne rzeczy robi z drewna w wolnym czasie Jak nic musze wój wątek przejrzec od początkiu .... o matko 1833 str no może obrazkowo przelece A teraz lece sprzątac bo łazienke bo sanepidu nie bedzie ale Święta nadchodzą
zbigniew_gazda 18:16, 21 gru 2013

U nas nic się nie zmarnuje. Krysia w swoim żywiole a i ja pomagam jak mogę. Dzień pieczenia dziś i widzę że będą pyszności.
kasiek 20:59, 21 gru 2013

O rany ale u Ciebie zamarznięte jeziorko i śniegu ociupine na wagę złota, no prosze a u nas ani okruszka.
monteverde 21:49, 21 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)

No to tyle dobrze.. do końca kwietnie śniegom mówię STOP. MOja psychika tego nie wytrzyma..
Z powodu wyłażących cebul.... lampki musiałam powiesić sobie sama..
I jaki urok z wieszania lampek.. o takiej porze rok???? Jedyna zaleta to, że dziś łapki nie grabiały i za ciepło sie ubrałam..

U mnie też cebulowe wychodzą... świetne zdjęcia Jaskółeczko pozdrawiam
jagoda99 02:18, 22 gru 2013

Aniu swiateczne caluski dla Ciebie I calej Twojej rodzinki
Nigdy Cie nie widzialam ale bardzo Cie lubie ha ha ha
boguslawa_ma... 08:32, 22 gru 2013

Aniu dekoracje świąteczne ładne,a u mnie trochę śniegu popadało,ale czy utrzyma się do świąt
Mala_Mi 09:20, 22 gru 2013

Wszystko czytam...... ale nie odpowiadam, bo czasu brak.. ale chyba teraz tak każdy ma
Skopiowałam przepisy śledziowe z Forum.. i zrobię To szybkie i łatwe.. a teraz chociaz niedziela idę powalczyć na strychu.... w Nowy Rok chciałabym wejść już z jako takim porządkiem w domu..a nie palcem remontowym.. zachciało sie robić imprezownię i bajzlownię..

Jakbym wygrała w totka to ekipa by przyszła i zrobiła w tydzień.....
Z drugiej strony nie byłoby tak dokładnie ocieplone... i nie byłoby tej satysfakcji..... że samemu sie potrafiło zrobić.. panie do gotowania, a Małą Mi do wełny i gips kartonów..
Mala_Mi 09:24, 22 gru 2013

AlKa napisał(a)
E no Twój skalniaczek to wypas A pergole chyba tak to sie nazywa zlece mojemu M skopiować bo on takie różne rzeczy robi z drewna w wolnym czasie Jak nic musze wój wątek przejrzec od początkiu .... o matko 1833 str no może obrazkowo przelece A teraz lece sprzątac bo łazienke bo sanepidu nie bedzie ale Święta nadchodzą

Nie będę Cie załamywać.. to już drugi wątek... więc 1008 stron więcej.... Najprościej obejrzeć wizytówkę..

Dziś świeci piękne słońce.... pogoda jak na Wielkanoc.. budleja całą w zielonych liściach..... mahonia za nią zaczyna kwitnąć...