Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Znowu na wsi 23:15, 30 wrz 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Ta się bardziej dopasowała

Nowe nasadzenia w miejscu wykopanych przywrotników

Uwielbiam cynię kiedyś miałam często fajnie rosły pełne i otwarte były każda inna
kolorystycznie haa ciężko dopasować
Pachnący różami, malowany bylinami 23:00, 30 wrz 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Jakie super ujęcia
A propos róż, mnie też cieszy każdy kwiatek i ich jesienna kolorystyka
A poza tym masz tych roślin ew ogrodzie dużo, upchane
Ranczo Edy 22:41, 30 wrz 2022

Do góry
Jesień...

Ranczo Edy 22:35, 30 wrz 2022

Do góry

Ranczo Edy 22:32, 30 wrz 2022

Do góry
Dziś jesienny poranek ...

Ranczo Edy 22:25, 30 wrz 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Edytko, to bardzo ladne kwiaty i mam nadzieje ze powroca do ogrodow.
To ten prawda? Znalazlam go w ogrodniczym, ale posadzony tak calkiem na uboczu, a szkoda, Bo naprawde sliczne sa.

Tak tak Kasiu to ten szkoda no ale myślę że spodoba się znów
Bawarka 22:23, 30 wrz 2022

Do góry
Alo ale mamy gości no nie ? hii fajnie tak pogadać o swoich perypetiach ogrodowych Kasiuuu

W ogródku emerytki 22:12, 30 wrz 2022

Do góry
Nasi podopieczni
Czyszczenie pudełka i ważenie - żeby nie pomylić kolejności trzymam je na kolanach

A jeden z nich koniecznie chciał wyjść z pudełka

Kolejnym 2 maluchom zdjęć już nie zrobiłam, wyglądają tak samo.
Wyspy na środku oceanu, czyli rajskie Hawaje. 21:55, 30 wrz 2022

Do góry
Wycieczka życia zachwycająco, obejrzałam dokładnie wszystkie rośliny i część mamy w domach np dzbaneczniki (miałam), hibiskusy (piękne kolory), plumeria - te białe skręcone kwiatki z żółtym środkiem (ostatnio nawet oglądałam w moim ulubionym sklepie i zastanawiałam się nad kupnem, ładnie pachniał), draceny w chaszczach dostrzegłam, mój kroton z kolorowymi liśćmi (tylko u Ciebie z 2-metrowy ), a te drobne kwiatki żółto-pomarańczowe wygląda jak trojeść (chyba bulwiasta), ten z różowym kwiatkiem po środku jakiś gatunek wilczomlecza. No ale w końcu nic dziwnego większość naszych roślin domowych pochodzi właśnie z ciepłego klimatu.
Mnie też zachwyciły poskręcane korzenie drzew, jakby zaraz miały nimi wyruszyć na wędrówkę.
Chyba olbrzymie drzewo fikus jeszcze dostrzegłam? Było mi dane oglądać go kiedyś w naturze, korzenie olbrzymie jak pełzające węże.
No to się naładowałaś dobrą energią, słońcem, wodą

Agatorek napisał(a)
Ogród Fostera (i różne dziwne rośliny )

Intryguje mnie to drzewo z kuleczkami, a może masz jakieś zbliżenie na nie? Jak to wygląda z bliska?

Ranczo Edy 21:48, 30 wrz 2022

Do góry
eda napisał(a)

Dziękuję Kasiu razem podglądałyśmy ich poczynania haa no nie widziałam ich nigdzie teraz ...w pierwszej chwili nasiona z szarłatem skojarzyły mi się i ten kolor liści ciemny najładniejszy ale i żółty i zielony też fajny ciekawe czy tak jak szarłat nasiona przetrwają po zimie i wysieją się same Grzebyczki tak zjawiskowe

Edytko, to bardzo ladne kwiaty i mam nadzieje ze powroca do ogrodow.
To ten prawda? Znalazlam go w ogrodniczym, ale posadzony tak calkiem na uboczu, a szkoda, Bo naprawde sliczne sa.

Ranczo Edy 21:47, 30 wrz 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Ta Celozja bardzo ładna jest tylko szkoda że jednoroczna bo już bym ją zaprosiła do ogrodu

No niestety ale wiesz zobaczymy bo ja przekonałam się już mam u mnie kwiaty co roku te same które raz wysiałam i one same pokazują się co roku ja tylko przenoszę jedne znikły po paru latach bezpowrotnie to dziwaczki i nie ma a tak to mam :

tytoń ogrodowy ,szarłat ,bratki ,smagliczka - miałam różową taką dwa kolory fiolet i białą a biała pokazała się teraz dopiero jesienią gdzieś w kąciku już z kwiatkiem i biała miodowo pachnie cudnie ciekawa jestem czy będzie po zimie i maczki kalifornijskie też dużo kolorów było teraz pokazują się różne odcienie żółtego i pomarańczowe

Bawarka 21:36, 30 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
To wszystko to te siewki tegoroczne lotosowe? Tak kwitły? Czy coś źle zrozumiałam... myślałam, że kwiat to w kolejnym sezonie najwcześniej... chyba źle zrozumiałam
Nalewka z muchomorów???!!!Szok!

Sylwia te ponizej to z tych tegorocznych nasion. Zakwitna za rok ( mam taka cicha nadzieje).

Reszta to: zeszloroczny lotos w betonowej misie i dwa nowe (jako korzenie) kupione w tym roku. I te zakwitly.

Tak, nalewka z muchomorkow Do smarowania ale i do picia po kropelce.

Ranczo Edy 21:23, 30 wrz 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekne te grzebyczki i cudnie je pokazujesz Chyba takie troche zapomniane w ogrodach sa?

Dziękuję Kasiu razem podglądałyśmy ich poczynania haa no nie widziałam ich nigdzie teraz ...w pierwszej chwili nasiona z szarłatem skojarzyły mi się i ten kolor liści ciemny najładniejszy ale i żółty i zielony też fajny ciekawe czy tak jak szarłat nasiona przetrwają po zimie i wysieją się same Grzebyczki tak zjawiskowe

Ranczo Edy 20:54, 30 wrz 2022

Do góry
eda napisał(a)

Hej ale ten tu ?

Teraz już wiem że to pigwowiec, Sylwia dodała odpowiedź zaraz po mnie kurcze nie wiedziałam że on tak ładnie kwitnie
W ogródku emerytki 20:52, 30 wrz 2022

Do góry
Dziś był dalszy ciąg prac: wsadziłam rozłogi odętki, wykopałam kilka siewek rudbekii Goldstrum i poupychałam, przesadziła tuję Rheingold z cienia na słońce, znalazłam miejsce dla krwiściągu, posadziłam miskant Morning Light, pomarańczowe tulipany, przesadziłam pełne margerytki i wyplewiłam kawałek rabaty do wysiania kosmosów.

Poszłam na obiad i zrobić listę zakupów dla eMa, ale namówił mnie na pojechanie z nim i oczywiście była szkółka po drodze

Kupiłam turzycę Ribbon Falls, w rzeczywistości jest ciemnozielona, ale już szarzało i tablet włączył lampę błyskową.

I rojniki.

Zostało mi trochę dachówek i zrobię z nich doniczki do postawienia na szambie
To przymiarki.

Takie bardziej mi się podobają i takie zrobię
Znowu na wsi 20:50, 30 wrz 2022

Do góry
Joku napisał(a)

A mnie tu nic nie zgrzyta.
Ranczo Edy 20:48, 30 wrz 2022

Do góry
Joku napisał(a)

Co to za roślina o bordowych liściach?

Jolcia to wszystko to Celozja grzebieniasta roślina jednoroczna siałam i pikowałam pokusiłam się na nią bo bardzo lubię szarłaty nie myślałam ,że uda się jej zakwitnąć pisało na paczce że w naszym klimacie nie zdąży a tu proszę wszystkie szczepki puściły kwiatki i przyznam że ślimaki je lubią to musiałam sypnąć ciii ...

Glina i zielsko 20:48, 30 wrz 2022

Do góry
Przyjeżdżam z pracy o szarówce wiec nawet po ogrodzie niepochodze.

Za to zabrałam z tarasu fikusa benjaminka. Stał sobie cale lato d majówki pod okapem dachu od wschodniej strony. Podlewałam i czasem polałam go po liściach.

Chyba było mu dobrze.
Wyspy na środku oceanu, czyli rajskie Hawaje. 20:37, 30 wrz 2022

Do góry
Niezmiennie piękne widoki

Koniec
Wyspy na środku oceanu, czyli rajskie Hawaje. 20:36, 30 wrz 2022

Do góry
Centrum kultury polinezyjskiej, fajne miejsce, świetne pokazy! (Tance hula, z ogniem, ale także opowieści o obyczajach, itp)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies