Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:42, 23 sty 2012

Do góry
Witam serdecznie jako pierwsza... ooo nie udało się, jako druga
Zauważyłam paulownię - widać że lubisz różne nowości. Bardzo klimatyczne zdjęcia ogrodu.

Ciekawi mnie jakie są Twoje ulubione byliny i krzewy liściaste?
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 17:36, 23 sty 2012

Do góry
Czyli najlepiej nic nie linkować. Po prostu - opieramy się na tym co mamy sami.

Mam jeszcze jeden problem - zanim mieliśmy własny automat - korzystaliśmy z Image shacka. Jeśli on zniknie to i zdjęcia razem z nim.

Parę miesięcy temu zaczęłam robić na swoim wątku porządek, pozamieniałam zdjęcia z ImagheShacka na takie wklejane przez nas ze znakiem wodnym''

Dziś byłam w wątku Nasze storczyki i pozamieniałam wszystkie zdjęcia Zbyszka Gazdy na dobre, że nie znikną.

Można póki są, pozamieniać we własnych wątkach, - nie całe wątki, tylko początki, u osób z większym stażem.

Z Image Shackiem bywało już tak, że jak skończyło się miejsce to zdjęcia znikały.

Park- ogród w Nałęczowie 17:36, 23 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nałęczów pewnie piękniejszy latem, byłam tylko raz.

Danusiu toż to Nałęczów i Kazimierz to takie "mety"Warszawiaków się zrobiły Głównie Kazimierz gdzie nie spojrzeć celebryci ))
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 17:12, 23 sty 2012

Do góry

Poczytajmy więc póki co własne wątki, co przeskorbaliśmy

Gosi wątki już poczyszczone - te świąteczno-dekoracyjne
Przytulia wonna, marzanka - Galium odoratum 16:30, 23 sty 2012

Do góry
Wydaje się, że łatwo się mnoży i jest bezproblemowa. Czy coś w niej rośnie? Jakieś anemony czy jaskry?
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 16:17, 23 sty 2012

Do góry
Najlepiej jak każdy pomyśli co wklejał jeśli już, Gosia już poprawiona jest.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 13:18, 23 sty 2012

Do góry
Może nie dojdzie. A ja tak chciałam kiedyś na emeryturze mieć zajęcie
Dawidia chińska - Davidia involucrata 11:55, 23 sty 2012

Do góry
Można poszukać w necie i są. Raczej teraz wstrzymajmy się od linkowania w związku z zamieszaniem z ACTA.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:52, 23 sty 2012

Do góry
A jeśli link prowadzi na stronę, która ma legalne zdjęcia ale załóżmy ma też "perełki" ?
Nie... to można się zapętlić jak nie wiem co.
Przemek nie bój nic, nie ma potrzeby źle się poczuć.

Ja także nie lubię jak na stronach firm zakładających ogrody pojawiają się moje realizacje jako ich. Najlepiej nie wklejać i nie powoływać się nawet na cudze zdjęcia. Wtedy będziemy w porządku.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:32, 23 sty 2012

Do góry
Oczywiście Przemku, to nic w porównaniu z sednem sprawy. Chodzi o książki, płyty - duże straty dla autorów. Ale zdjęcia też - Allegro funkcjonuje w większości na "zapożyczonych" zdjęciach.
Usunęłam to zdjęcie Bożenki z wątku o omanie..

My ze swej strony możemy przejrzeć wątki, pousuwać linki i wszystko co podejrzane, ale nie możemy się zabezpieczyć w przyszłości.
Jak to widzisz Bożenko?

Więc to oznacza, że uczciwe i przyjazne portale nie będą miały racji bytu?
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:20, 23 sty 2012

Do góry
ele2001 napisał(a)
Pod spodem jest napisane Skąd Zdjecie Pochodzi wiele takich zdjeć na naszym forum nie popadajmy w przesade

Przemku ale nie ma linka.
Ale w zasadzie wszędzie są linki, poza tym jeśli takie coś się znajdzie, najpierw osoba poszkodowana czyli Babopielka w takim przypadku zgłosi i admin zostanie przywołany do usunięcia. Jak nie usunie to wtedy dopiero sąd Tak mówił Boni dziś rano.
Poza tym mówił też że admin strony ma też możliwość odwołania.

Tak wiele bez linka to nie ma, poszukajmy więc i jak znajdziemy dajmy link na PW do mnie lub do Ronina lub sami edytujmy swoje cytaty czy linki.
To będzie oznaczało że lepiej nic nie wklejać i nic nie linkować, a dawać tylko swoje zdjęcia o czym mówi regulamin.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 11:17, 23 sty 2012

Do góry
Masz rację Bożenko, nie ma linku, tylko skąd pochodzi, a czy w ogóle mogą być zdjęcia z linkiem?

Takie u nas się zdarzały.

A jak Ronin mówisz że dalej będą zarabiać na kradzieży? Kto np?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 11:10, 23 sty 2012

Do góry
Oczywiście o podlewaniu też nie należy zapominać, jak rośnie w całkowitej suszy - nie będzie dobrze rósł.
Berberys - Berberis 11:09, 23 sty 2012

Do góry
Madlen ten berberys to tak jak Bogda napisała Red Pillar sama go sadziłam w tym ogrodzie jako mały krzew. Taki pokrój ma też odmiana Helmond Pillar.
Te fotki zrobiłam w 3 sezon po posadzeniu. Czyli krzew ma 3 lata.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 10:57, 23 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zdjęcia, które mamy na naszym forum nie naruszają prawa, ponieważ nie opieramy się na kopiowaniu nikogo. To powyżej dotyczy innego forum. Wydaje mi się, że nie mamy czego się bać, ponieważ od zawsze zwalczam wklejanie cudzych zdjęć, a jeśli gdzieś jakieś pojedyncze są, to się je usunie.

Gdzie indziej kopiowanie jest na porządku dziennym, znam duże portale dekoracyjne lub całe strony opierające się wyłącznie na kopiowanych zdjęciach i tekstach.

Od lat walczę też z kradzieżą zdjęć od nas, z naszej strony Gardenarium.

Mam wyłącznie własne zdjęcia, to ciężkie lata mojej pracy i dużych wydatków związanych z wyjazdami.

Danusia wydaje mi się ,że nie będziesz w stanie pilnować każdej piszącej tu osoby, czytać i sprawdzać każdy post, czy przypadkiem nie ma tam"nielegalnego" zdjęcia, czy ktoś w opisie danej rośliny nie posłużył się czyimiś słowami bez dopisku -cytat .!
Musiałabyś zatrudnić sztab ludzi do weryfikacji każdego postu, a i tak nie miałabyś pewności, czy wszystko jest z godne z "nowym prawem".
"Używanie" cudzych zdjęć niestety jest na porządku dziennym .
Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam to !!
Zdjęcie i opis jest mojego autorstwa .

ele2001 napisał(a)
Różnią się wielkością liści smotrawa ma liście bardziej okrągłe i nieco większe a oman węższe

po lewej smotrawa (Telekia speciosa) - po prawej (Inula helenium)

zdjecie pochodzi z 'forumogrodnicze.info'

Takich "perełek" może być tu więcej .

A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 10:31, 23 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Boją się Ci, co na "kradzieżach"zarabiają.

Jest właśnie na odwrót. Ci co teraz zarabiają na kradzieżach, dalej będą zarabiać. Najbardziej się to odbije na uczciwych ludziach.
A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 09:53, 23 sty 2012

Do góry
Kochani, posłuchałam dziś wypowiedzi ministra Boniego, choć nie zawsze tak jest jak politycy obiecują, ale nikomu nie zamkną strony po prostu ot tak. Urzędnik nie będzie podobno o tym decydował tylko sądy.

Boją się Ci, co na "kradzieżach"zarabiają.

A.C.T.A.- zamach na wolność słowa 09:42, 23 sty 2012

Do góry
Zdjęcia, które mamy na naszym forum nie naruszają prawa, ponieważ nie opieramy się na kopiowaniu nikogo. To powyżej dotyczy innego forum. Wydaje mi się, że nie mamy czego się bać, ponieważ od zawsze zwalczam wklejanie cudzych zdjęć, a jeśli gdzieś jakieś pojedyncze są, to się je usunie.

Gdzie indziej kopiowanie jest na porządku dziennym, znam duże portale dekoracyjne lub całe strony opierające się wyłącznie na kopiowanych zdjęciach i tekstach.

Od lat walczę też z kradzieżą zdjęć od nas, z naszej strony Gardenarium.

Mam wyłącznie własne zdjęcia, to ciężkie lata mojej pracy i dużych wydatków związanych z wyjazdami.
Kawa - pomocy 09:36, 23 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kawa wymaga nawożenia nawozem jak dla różaneczników, czyli dla roślin kwaśnolubnych.

A może przyczyną opadania liści jest podlewanie wodą w której jest za dużo wapnia?
Podlewaj miękką wodą.

Danusiu kawę przestawiłam w widniejsze miejsce, dalej gubi liście Wodę daję jej miękką, specjalnie dla niej ją przywożę Spróbuję jej dać jeszcze nawóz do różaneczników, zobaczymy co będzie. To twarda sztuka, już raz na niej postawiłam krzyżyk i przeżyła, może i teraz będzie ok
Mój 4 arowy azyl... 01:41, 23 sty 2012

Do góry
Wkładajcie podpory naturalne

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/233-podpory-naturalne-dla-roslin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies