Aniu 20 maja będzie u mnie wiele osób z ogrodowiska i przede wszystkim szefowa Danusia. Jeśli chcesz przyjedź ( namiary podam na początku maja).Jeśli tak to wpisz sie w wątku ,,zjazd u Bogdzi" w dziale ,,spotkania"żebym nie zapomniała podac Ci adresu.
Ja też serdecznie dziękuję, i Tobie, i Ani - wystarczyła mi odpowiedź, że nie masz takich, a Ty z pełnym poświęceniem! Bożenko, zima taka, że podejrzewam, że ładnie mi zakwitną, mają pięknie nabrzmiałe pąki, a posadziłam je faktycznie nieco osłaniając innymi roślinkami.
Bożenko a na kiermaszu pod halą to Cieplucha jest? Stoi po stronie hali koło wrzosów tych po 2,5. Bo właśnie kiedyś patrzyłem na jego stronę i ta hurtowa....... mnie zezłościła
Dziękuję za odpowiedź ,ale wybacz urodziło się kolejne pytanie ,a jak w garażu zostawić nieogrzewanym da radę ,nie wiem ile jest stopni zależy to od tem. na dworze .Ta zima była łaskawa.Mam 1 garasz z oknem nieogrzewany, w piwnicy i garażu 2może być za ciepło ???I zostaje weranda z oknami tam czasami jest i 15 w zimie jak słońce daje po oknach nocą temaperatura spada .
W garażu zauważyłam kiełkujące tuberozy nie wiem czy nie wyciągnę już je na werandę
Tak bym chciała mieć jakąć jedną czy wie róże Bożenko dlatego tak dopytyję ,po mojej stronie rabaty są albo zacieniste ,albo wietrzne niesłużą temu gatunkowi w jakimś bujniejszym wroście ,ty dałaś mi nadzieję na to,że można właśnie przechować na zimę i stawiać sobie ją w dowolnym miejscu od wiosny ?
Już sobie wyobrażam te kolory Warto żyć dla takich chwil
Danusiu a ja sie już martwię żeby byla wczesna wiosna i żeby to jakoś wyglądało, bo tak jak pisałam w ,,spotkaniach" to jest zaraz po ogrodnikach i zimnej Zośce, ale może w tym roku odpuszczą i będzie ciepło, bo przecież przyjedziecie żeby jednak kwiaty zobaczyc a nie ogród.
Bożenko a na kiermaszu pod halą to Cieplucha jest? Stoi po stronie hali koło wrzosów tych po 2,5. Bo właśnie kiedyś patrzyłem na jego stronę i ta hurtowa....... mnie zezłościła
Wiem Przemku kupowałam równiez u tego Ciepłuchy.Moim zdaniem nie jest to jednak ten producent z Konstantynowa. Ja go o to spytałam bo się na nich powołuje a ja przeciez tamtego Ciepłuchę znam ale chciał mi pokazac dowód że się tak nazywa. Myślę że może wykorzystuje nazwisko , bo moze takie miec ale rośliny ma tańsze jak tamten wiec mało prawdopodobne że moze byc np jego synem. Spytałam też dlaczego te ceny ma niższe jak jeszcze ma dodatkowe koszty z przywozem, ale nic konkretnego nie powiedział.Chociaż trzeba przyznac że rośliny ma w niezłej kondycji, ja jednak wolę od tamtego. Fakt że on jest nastawiony własciwie na hurt.