Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:36, 02 wrz 2013

Do góry
Lions Rose

Aachener Dom Meillanda

jakieś wiosenne wyszły nie wiem czy to nie śnieżnik
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:35, 02 wrz 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Ania, siałaś werbenę do gruntu wiosną? Cudowny łan tobie wyszedł.
Jolu już wcześniej pisałam, że wysiewałam pod koniec lutego, trzymałam w domu, ale nie wschodziła, pod koniec marca coś zaczęło się pokazywać ale nie rosło przed wielkanocą doniczkę wystawiłam do ogrodu, podlewałam, dzieci patykami nakłuwały, myślałam, że po niej, a tu niespodzianka zaczęła rosnąć ale mnie nie uśmiechało się pikować

i małymi kępkami posadziłam za różami i tak wyrosła

A miało być tak pięknie.... 19:35, 02 wrz 2013

Do góry
Dzięki za gratki,nawet nie macie pojęcia jaka jestem dumna że Was poznałam,niektórych nawet osobiście i czuję się zaszczycona mogąc należeć do grona ogrodowiczan
Do pięknego ogrodu mam jak do nieba,ale po roku już się conieco od Was naumiałam i mój ogródeczek nabiera ogłady
Kilka fotek potwierdzających pokażę tzw. przed i po

Wizytówka - Działka prawie w Borach Tucholskich 19:34, 02 wrz 2013

Do góry

..

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:31, 02 wrz 2013

Do góry
Było oberwanie chmury jakby cały dzień za mało padało, poszłam pozbierać gruszki i po deszczówkę do storczyków i sfociłam kilka kwiatków cala oczywiście się mocząc od roślin nowy kwiatek Stephanie Baronin zu Guttenberg
i pierwszy kwiatek tuberozy następny kwiatek Venrose hodowli polskiej p. Żyły
kwiatki Molineux i bidulek Graham Thomas po przenosinach
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:30, 02 wrz 2013

Do góry
Mam.. te mniejsze.. ten z tyłu jest płaski podłużny, a ten z przodu jest jak widać..

A większe są kilka razy takie
Mniejsze już zużyłam, ale te wszystkie wielkie jeszcze mam

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:29, 02 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ależ Ty masz rożnorodność w ogrodzie!!,
dlatego podziwiam twój usystematyzowany ład Marzenko, u mnie nie do osiągnięcia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:27, 02 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
nawet takie zdjęcia, niby niewyraźne, zachwycają! piękne te róże w kropelkach deszczu a głowy Ci nie urwało, bo u nas oprócz tego, że pada, to jeszcze strasznie wieje!
właśnie przed chwilą przeszła taka nawałnica,

ale już spowolniała, pada spokojnie...
popsuje kwiatki
Ogród w skali mikro :) 19:25, 02 wrz 2013

Do góry
Jeszcze Wam pokażę kto się u mnie pod kiścieniem czai .... Ciekawe ,czy za nocleg uiściła opłatę ??

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:22, 02 wrz 2013

Do góry
Farby z powodu całego zamieszania nie kupiłam może jutro... pada -w zasadzie mży

Moja Młoda wczoraj podczas przerabiania aronii Jeden krzaczek mamy i klęskę urodzaju

Ogród w skali mikro :) 19:18, 02 wrz 2013

Do góry
A może parę foteczek ze zmoczonego i przemarzniętego mikro ogrodu ....

Przynajmniej widać moją konsekwencję kolorystyczną ... No i to , że choć jedną babkę cisową udało mi się trafić

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/45ze0085/original.jpg[/img]

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:16, 02 wrz 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:15, 02 wrz 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:13, 02 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
przyszłam jeszcze raz popodziwiać Twoje róże, bo mocno mi się podobają! a jak jeszcze piszesz, że do tego pięknie pachną
pozdrawiam i miłego wieczoru :*
poszłam w ten deszczyk i zrobiłam kilka fotek, trochę nieostre ale widać , że różyczki rwą się do kwitnienia, i dobrze

Znowu na wsi 19:10, 02 wrz 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Trochę trzeba głowę przekrzywić żeby złapać poziom

Widoczek "z lotu ptaka"

Jestem pełna podziwu rabaty super i jaka konsekwencja w nasadzeniach, ale jest elegancko
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:06, 02 wrz 2013

Do góry
Haniu, pytałaś u mnie o penstemona, więc i u Ciebie odpowiem, że kupiłam sadzonkę wiosną i tak sobie kwitnie, rozrasta się i kwitnie
Ciekawa jestem czy zimę przetrwa ?
A jeśli nawet nie, to warto wydać całe 5 zł na nią, bo doprawdy ujęła mnie za serce swoim kwitnieniem.

Moja różyczka, zwie się Tip Top, jest równie wdzięczna jak opisany wyżej penstemon

Czytam o deszczu u Was, i aż mnie z żalu ściska, u nas tylko ochłodziło się. Wczoraj oszczędnie pokropiło, ale mniej niż ksiądz kropidłem

O przetworach z rozrzewnieniem czyta się, tak ciepło i domowo u Ciebie Haniu
Przyjazny ogród 19:01, 02 wrz 2013

Do góry
To prawda Przemyśl też jest piękny
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:00, 02 wrz 2013

Do góry
Raczej pomiędzy kulkami nic nie będzie.. na wiosnę może krokusy... może tulipany....... na jednym brzegu może dam jakie trawki... tak jak w inspiracji z kostrzewą. Dziś trzymałam już sadzonki kostrzewy w garści Ale odłożyłam.. trzeba przemyśleć na spokojnie.
Pojechałem po większe kulki...ale było już zamknięte
Pojechałam do sklepu gdzie kupowałam te bukszapny.... z tej wielkości zostały sie same wypłosze. Wiec wzięłam 4 nieco mniejsze... jak nie tu, to gdzieś indziej posadzę.. problemu nie ma... Widać jak zabiedziłam moje w tych doniczkach.. przez całe lato nie dostały ani razu nawozu Za to w przyszłym roku .... już dostaną.. dzięki głosom które oddaliście na gierczusiowe doniczki

Ogród z łezką 18:58, 02 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

cynie

Pamiętasz jak zachwycałaś się moimi cyniami w ubiegłym roku? Teraz ja zachwycam się Twoimi, są piękne.
Moje tegoroczne nie nadają się do pokazywania ale w przyszłym roku znowu zasieję, może rok będzie dla nich łaskawszy
Pozdrawiam ciepło

Mazurkowo 18:57, 02 wrz 2013

Do góry
Wstawiam mojego bohomaza Aaaa, trochę masakra, zwłaszcza kolory Ale to tak poglądowo tylko. Powiedzmy, że tak by to wyglądało w lipcu. Wystawka zachodnia.

I zastanawiam się tylko czy dam radę wcisnąć drugiego miskanta za hortensję czy nie będzie miał za mało miejsca? Pomyślałam sobie, że zakupię 2 a tego drugiego upchnę najwyżej gdzie indziej.
Na przedzie fioletowa obwódka. Tutaj akurat w wersji roboczej żeniszek. Ale to na razie roboczo. Chyba chciałabym coś jednorocznego, żeby przez całe lato kwitło. Za obwódką fioletową - runianka japońska (albo Green Carpet albo Variegata). Bardziej podoba mi się Variegata
Poza tym czytam o werbenie i kusi żeby wpakować tam jeszcze werbenę.

A teraz kto zgadnie co to za patyk? No....wie ktoś? Nieee? Uwaga, to moja LIPA. Małżonek przytargał takiego lipnego patyka a on zaczął rosnąć i wypuścił liść. Ciekawe czy przeżyje?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies