Witek powiedział, że parametry ma dobre. Pewnie by zajrzał jej jeszcze pod spód, jak ma coś tam wyprofilowane, bo wtedy nie "gubi" trawy, szczególnie jak jest mokra.
Kaisog dała dobrą listę, dodaj do tego turzyc zimozielonych typu Carex morrowii 'Ice Dance' lub Carex morrowii 'Silver Sceptre', może Ophipogon czarny dla kontrastu.
Ja bym pominęła kosodrzewiny z tej listy, a dodała więcej liściastych.
Ile gatunków musisz wybrać?
Wybierz takie, które będą się różniły kolorem i wysokością i zestawiaj je obok siebie.
Tuje w końcu lata i wczesną jesienią mogły mieć gorzej również z powodu suchej pogody. Pamiętacie jak podlewaliśmy zimozielone ? Niezły rachunek wyszedł mi za wodę wtedy
Ale roślinki się nawadniały systematycznie.
Może przemyślcie w przyszłości założenie tujom linii kroplującej, choćby sterowanej "ręcznie" ?
Ostatnio pooglądałam sobie piękny program, który nagrałam chyba z rok temu o tym, jak znani hodowcy storczyków z Tajwanu przenosili swoją szkółkę do zimnej Kanady.
Te wszystkie ciapuski i ciemne i plamiaste to z ich ręki wyszły. To była cudowna historia pt. Raj odnaleziony.
To zdjęcie od początku należało do moich ulubionych - raj na ziemi - a raczej na podjeździe
Chciałoby się widzieć taką ilość na żywo - a potem to jeszcze sadzić, hmmm
Danusia pięknie ,aż dech zapiera Powiedz prosze jak nazywają sie te zielone roślinki na zdjęciu powyżej w donicy z hortensjami ? Czy to jakaś odmiana tawuł?
Danusia pięknie, aż dech zapiera Powiedz prosze jak nazywają sie te zielone roślinki na zdjęciu powyżej w donicy z hortensjami ? Czy to jakaś odmiana tawuł?