Sebek dziewczyny się postarały ja wolę konkretniejsze robótki np taki kominek wspomniany wyżej
czekam tylko na okazję żeby zrobić go od nowa bo przy tych wypasionych kominkach które widzę tu i tam to
jednak skubaniec tak dobrze grzeje że nie mam podstaw do zmian
Bogdzia są naprawdę smaczne , nawet lukier - choć nie przepadam za lukrem
Ania śmiało łosia za rogi wnuk przywiózł statyw to polowanie na księżyc będzie skuteczniejsze ale pełnia dopiero za parę tygodni
droga piernikowa
na jej końcu ciemna plama to kuchnia kaflowa -bardzo użyteczna w okresie świątecznym i oczywiście awaryjne ogrzewanie -cały dom ogrzewany jest tylko kominkiem jeszcze nikt nie narzekał że zimno -wręcz przeciwnie
No to coś dla chorych jeszcze...... a może nogę w jaką ortezę i da sie trochę pokuśtykać..
To mgła.... z kominów sąsiednich domów.. sezon grzewczy w pełni.... dlatego w ramach ochrony środowiska i własnej wygody nie mamy żadnych piecy i kominków w domu...
Piękny słoneczny dzień i t zapachy z kominów , i ta mgłą ścieląca sie nisko....
A to moje choinki świateczne .. które sie przyjęły i rosną.. po prawej widać zieloną choinkę , ta była pierwszym drzewkiem (chyba świerk to jest), i ten srebrny świerk ..
Trzecim drzewkiem był też niebieski świerk.. krzywy jak nie wiem co.... (otoczenie jeszcze nie zagospodarowane, wiec nie patrzeć...zrobi sie wiosną)
Ubiegłoroczna choinka się nie przyjęła..... a w tym oszczędzam lasy i kupiłam sztuczną.. coś strasznego.. ale nie mam już gdzie sadzić tych drzewek.. a sypiących sie igieł w domu nie chcę z uwagi na psa.. Ale może nie będę i tak jej ubierać, bo sie cała zakurzy..
U mnie króluje złoto i czerwień, od lat jestem wierna tym kolorom. Kupiłam już tyle ozdób , że ten kolor zostanie z nami chyba na zawsze. Nieraz wkradnie się coś jeszcze
To jest misiu, którego mój tato przywiózł zza Buga, jako swoja zabawkę. To pamiątka po Jego dziadku - jest dla nas bardzo ważny. I choć ktoś powie, że nie pasuję, to u nas zawsze ma szczególne miejsce.