Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród Mirelli 20:08, 27 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Hej bidulko, czytam to tu to tam, że dał Ci dziś ogród popalić.
Ja dziś pierwszy raz używałam odkurzacza ogrodowego i powiem Ci, że praca z nim to też spory wysiłek, ale ułatwia życie.

Krokusy i hiacynty u Ciebie oszalały, u siebie nic takiego nie zaobserwowałam.
Przy sadzeniu świdośliw musieliśmy uważać bo właśnie mam tam sporo krokusów, część wykopywaliśmy żeby nie uszkodzić, no to miały takie 2 cm kiełki, ale jeszcze nawet się z ziemi nie wybiły.

Od ogrodu już fizycznie odpoczęłam, ręce to mam pokłute okropnie.

Odkurzacz muszę kupić, a jak będzie mi ciężko to ktoś będzie musiał mi pomóc.

Cieszę się, że sezon ogrodowy zakończyłam,bo jednak zmęczona w tym sezonie ogrodowo jestem - teraz odpocznę.
Tu ma być ogród :) 19:50, 27 lis 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

A dlaczego chciałabyś przesadzić brzozę? Co Ci nie odpowiada? Odległość? Wypytuję, żeby uniknąć u siebie błędu.

Dokładnie, robiąc ta rabatę teraz brzozy posadzilabym w znacznie większych odlaglosciach od siebie, a sama rabata byłaby dwa razy większa.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:21, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ta masa rozchodników robi wrażenie!
Ale ostatnio wróciłam się kawałek do zdjęć jesiennych i zakochałam się w Twoich gruszach i strzępkach - świetnie sobie z nimi wykombinowałaś, to piękne drzewa!
Cebule posadzone? Ja wczoraj skończyłam.

Też.lubię te drzewa
Cebulę....hmm jeszcze mi jakas 1/3 została.....przesadziłem z ilością. ...albo za rzadko sądzę
Na zielonej... trawce :) 18:59, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.

Twoja może i mała ale jaka wypasiona
Tu ma być ogród :) 18:27, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja już kram z cebulami zamknęłam wczoraj, w korze to się sadzi bez problemu, w kamieniach koszmarnie.
No i jeszcze problemem jest to, że jak dosadzasz na rabaty, gdzie już w poprzednich latach poutykałaś cebul to przy kopaniu dołków zawsze jakieś stare się uszkodzi.

Trochę mnie wczorajszy wpis Magdy wprawił w konsternację, miejmy nadzieję, że jednak zdążą się ukorzenić i wiosną zakwitną.

Nie martw się na pewno zakwitną ja posadziłam w lutym czosnek mount everest i zakwitł
Typografia ogrodu 18:07, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Moja 6-latka jak na razie zachwycona pierwszą klasą, twierdzi, że o niebo lepiej niż w przedszkolu i jak na skrzydłach tam chodzi, na pierwszej wywiadówce pani też zadowolona z poziomu jaki prezentują dzieci w klasie, ale powiedziała, że widzi różnicę między 1 klasą złożoną z 7 i 6 latków.
oby tak było wszędzie.u nas w niejednej szkole są 6,7 i 8 latki.bez komentarza.nasza corka od początku edukacji chodzi z rocznikiem starszym od siebie.kilkoro dzieci nawet dwa lata starszych. Wychowawczyni przyznała bza dopiero po dłuższym czasie x dokumentacji dowiedziała się że nasza córka jest młodsza.a myślała wręcz odwrotnie
Tu ma być ogród :) 17:15, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zacznę wiosną, bo te mankamenty, których wcześniej nie widziałam teraz coraz bardziej mnie męczą. Na przesadzanie brzozy eM się nie zgodził, stwierdził, że lepiej kolejną dokupić i zrobić tą rabatę większą, także w tym kierunku pójdziemy.

Świdośliwy stoją, teraz jak wjeżdżam do bramy tam swój wzrok kieruję, a przy okazji ich sadzenia eM wpadł na rewolucyjny pomysł, ale na razie sprawa w toku, to ciiiii.

A dlaczego chciałabyś przesadzić brzozę? Co Ci nie odpowiada? Odległość? Wypytuję, żeby uniknąć u siebie błędu.
Tu ma być ogród :) 16:09, 25 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ja to nawet lubię sadzić cebule dzisiaj posadziłam trzy cebule cozsnków które wczoraj kupiłam w biedronce po 99groszy sztuka i tak mi szkoda było że tylko trzy mam do posadzenia haha w sumie to jeszcze bym coś dokupiła

ja już kram z cebulami zamknęłam wczoraj, w korze to się sadzi bez problemu, w kamieniach koszmarnie.
No i jeszcze problemem jest to, że jak dosadzasz na rabaty, gdzie już w poprzednich latach poutykałaś cebul to przy kopaniu dołków zawsze jakieś stare się uszkodzi.

Trochę mnie wczorajszy wpis Magdy wprawił w konsternację, miejmy nadzieję, że jednak zdążą się ukorzenić i wiosną zakwitną.
Typografia ogrodu 16:01, 25 lis 2016

Do góry
Moja 6-latka jak na razie zachwycona pierwszą klasą, twierdzi, że o niebo lepiej niż w przedszkolu i jak na skrzydłach tam chodzi, na pierwszej wywiadówce pani też zadowolona z poziomu jaki prezentują dzieci w klasie, ale powiedziała, że widzi różnicę między 1 klasą złożoną z 7 i 6 latków.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:51, 25 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Mam pewną wizję tej stalowej choinki, ale... pewnie mnie zaskoczysz

ja też bo sporo się na P ostatnio naoglądałam choinkowych inspiracji z drewna i stali, spawarka w domu jest, ale prędzej ja się nauczę spawać niż eMa do tego zapędzę
Tu ma być ogród :) 13:26, 25 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ale ładne

dzisiaj dzieci maja lepsze zdolności niz ja o wyobraźni nie wspomnę

pewnie mamusie były w te dzieła mocno zaangażowane, a w internecie aż się roi od pomysłów na różniste dekoracje więc teraz jest prościej, nie trzeba nic nowego wymyślać, wystarczy gdzieś podpatrzeć.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:24, 25 lis 2016

Do góry
ta masa rozchodników robi wrażenie!
Ale ostatnio wróciłam się kawałek do zdjęć jesiennych i zakochałam się w Twoich gruszach i strzępkach - świetnie sobie z nimi wykombinowałaś, to piękne drzewa!
Cebule posadzone? Ja wczoraj skończyłam.
Tu ma być ogród :) 13:07, 25 lis 2016

Do góry
Nowalijka napisał(a)
masz rację. Dziś jestem nieprzytomna. Ale jutro sobota- odpoczne i będę z Wami

Forum jest już tak opasłe, że choćby się chciało dotrzeć do każdego fajnego wątku to jest to fizycznie niemożliwe.
Miłego odpoczywania a potem buszowania
Tu ma być ogród :) 13:05, 25 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Qurcze, faktycznie wysoki poziom na tym szkolnym kiermaszu...
Wianek hand made??? Od dłuższego czasu zbieram się, aby nazbierać badyli na taki....

Zainteresowanie głównie było dekoracjami w złoto-czerwonych barwach, a ja celowałam w inne kolory

Tak, hand made - ja już nawet gałęzie brzozowe mam przygotowane i planuję taki wianuszek zrobić.
Tu ma być ogród :) 13:03, 25 lis 2016

Do góry
bdan napisał(a)

No coś Ty takie napięcie, toż my Cię privami będziemy męczyć o uchylenie rąbka tajemnicy

zabrzmiało górnolotnie, a to nic wielkiego, powiem jak będzie pewne

Typografia ogrodu 12:14, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A tu zaś wesoło

U mnie też takich śmiesznych historii trochę by się znalazło, tylko zapominają mi się, ile razy sobie mówiłam, że trzeba zapisywać te mądrości, ale jakoś nie wyszło.
ja zapisywałam choc pierwsze słowa takie jak: gebasa (kiełbase), śiś (śnieg) i duzo imnych fajnych. ale dzieci są boskie to fakt
np moja mlodsza ostatnio oglądając Peppę w trakcie wizyty u wujak (wujek wyszedł na chwilę z pokoju po czym wrócił).

I. do wujka(relacjonuje bajkę): Oni teraz sa u lasu i ją.
wujek do I. (po zastanowieniu): sa w lesie i jedzą?
I. do wujka: no. ją.

Tu ma być ogród :) 11:48, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zdradzę Ci

No coś Ty takie napięcie, toż my Cię privami będziemy męczyć o uchylenie rąbka tajemnicy
Tu ma być ogród :) 11:03, 25 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Bardzo pomysłowa ta choinka wszystko Ładne ) )) kiermasze coraz wyższy poziom prezentuja ))

Zdałam pytanie gdzie sie skonczy ? Hahaha Bo czytałam u Angeliki ze bedziesz poszerzać )))

No cos Ty zaczęłaś i nie powiesz , nie nie odpuszczę bede sie męczyła ))) co to za pomysł ))

Zdecydowanie, zajrzę jeszcze na miejski kiermasz, za kilka dni, bo coraz więcej fajnych rzeczy się pojawia, no i myślę, że to bardzo fajna metoda na wspieranie finansowe różnych instytucji - przyjemne z pożytecznym!

Teraz jak już eM nie broni każdego centymetra trawnika to w końcu będę mogła działać z rozmachem.

Zdradzę Ci

Tu ma być ogród :) 10:59, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Elu, chyba dlatego, że Ty nowa jesteś i chłoniesz, ze swoich początków też pamiętam trochę zarwanych nocy przy oglądaniu ulubionych ogrodów.
Miłego dnia
masz rację. Dziś jestem nieprzytomna. Ale jutro sobota- odpoczne i będę z Wami
Tu ma być ogród :) 10:48, 25 lis 2016

Do góry
Nowalijka napisał(a)
hmm, czyli zostałam sama. Pozdrawiam i uciekam do pracy. Miłego dnia.

Elu, chyba dlatego, że Ty nowa jesteś i chłoniesz, ze swoich początków też pamiętam trochę zarwanych nocy przy oglądaniu ulubionych ogrodów.
Miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies