Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Rododendronowy ogród II. 10:12, 28 lis 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jesli chodzi o pierwsza częsc tego co napisałas to powiem że naprawde tak myślę. Programy stare były szerokie i logiczne ułozone logicznie i wypracowane przez cały czas trwania osmioklasowej szkoły. Moje dzieci w podstawówce umiały bez porównania wiecej niz dzis po gimnazjum , np funkcje trygonometryczne były w podstawówce i dzieci świetnie sie nimi posługiwały , dzis sa w drugiej klasie liceum ledwo liźnięte. W podstawówce były tez wektory których nie zauwazyłam by znała moje wnusia w maturalnej klasie do tego o profilu mat-fiz i mogłabym tak długo....np rach prawdopodobieństwa ale ze juz nie uczę to nie bedę wymieniac bo tych teraźniejszych programów ze szczególami nie znam. Co do nauki w Finlandii to nie ma sie czym zachwycac. Jak u nas zaczynały powstawac pierwsze prywatne szkoły to moja znajoma bardzo postepowa dała dwoje dzieci do szkoły która reklamowała sie jako bezstresowa. Zachwycała sie nia , nie było zadan domowych i rządzili uczniowie ale jak ta dwójka jej dzieci nie zdała matury to trzecie dala juz do dobrego liceum z wymaganiami i do klasy mat-fiz mimo wielkich sprzeciwów dziecka i nawet przyznała sie ze była głupia ze poszła za łatwizna i modą. Podobnych przykładów znam wiecej. Mnie matka wychowała na człowieka obowiazkowego i to cenię równiez u innych. O ministrach pisac nie bedę bo to polityka . Ja sie cieszę ze mój wnusio (w klasie o rok niżej niz Twoje dziecko) bedzie chodził osiem lat do postwawówki a zal mi ze wnusia tak nie chodziła .

Jeszcze dopiszę o nauczycielach. Moim zdaniem jest wielu dobrych ale oni nie sa w modzie bo teraz rzadzi uczeń i rodzic , więcej pisac nie bedę choc duzo byłoby do pisania, pewnie wiecj niz dotychczas na Ogrodowisku napisałam

Zgadzam sie z Tobą Bogdziu ... nowsze, cool, bez zadań domowych nie znaczy lepsze ...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:00, 28 lis 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
na dzisiejszy wieczor polecam :

litrowy dzbanek herbaty earl grey (lub innej, ale ta moja ulubiona)
kilka gozdzikow
1/3 lyzeczki imbiru
2 plastry pomaranczy...pycha

Mus wypróbować dziś u mnie zimno jak diabli ... brrrr
Czasem słońce czasem deszcz 09:26, 28 lis 2016

Do góry
Pozdrawiam Ewuniu
Droga do spełnienia 09:23, 28 lis 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Betonki od Pauliny

lubię je
ale
zrodził się problem
mała gwiazdka mały aniołek i choinka prawdopodobnie zostaną bezczelnie zainkasowane prze moja córkę
która stwierdziła że szary jest beee i mus jakiś kolor zrobić na razie walczę liczę że jej przejdzie
Aniołki jeszcze nie w miejscu docelowym
a gwiazdki wśród kryształów mojej babci
może to demode ale sentyment mam i juz

Piękne te polinkowe betony Jak tak patrzę u Ciebie na nie to myślę czy sie nie skusić ... chyba na anioły
Pogubiłam się po drodze... 09:17, 28 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Reniu no on nie jest aż taki zły, jak sam na coś wpadnie i ma chęci, gorzej jak ja na coś wpadnę i coś chce dziś wojna na noże o karmnik

czyli czasami tylko brakuje odbioru na wspólnych falach?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:14, 28 lis 2016

Do góry
Pozdrawiam
Ogród - Brzóstowa 09:12, 28 lis 2016

Do góry
Olga
Wstawiłam zdjęcia z Barce
Dziękuję Urocze miejsce)))))
Ogród wśród pól i wiatrów 22:12, 27 lis 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Jakie drzewa rosną w hortkach? graby? co ile sadzone? i jaka jest szeroka rabata od cisa?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:09, 27 lis 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Przez całe lato nie miałam za bardzo koncepcji na jego (jarmużu) wykorzystanie, a jak już się kończy to robi furorę jako składnik koktajli. Dobrze, że zima mu służy Macham warzywniaczkowo Dzisiejszy poranek zamglony i zaszroniony

Na zdjęciu idealnie widać, jak to sobie "idealnie" zaplanowaliśmy szerokość ścieżek w warzywniku. Ech, inżynieria ogrodowa Trzeba będzie jakoś korygować wiosną...

Suuuper to wygląda
Ogród Nety- moje marzenie 22:05, 27 lis 2016

Do góry
Pozdrawiam Anetko
Proste linie ... dobrze, ze sama do tego dojrzałaś
Moja codzienność - ogród Oli 22:04, 27 lis 2016

Do góry
Ja też cierpliwie czekam na kuchnię
Ogród Mirelli 20:41, 27 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Co to się dzieje? ... u mnie tylko główkowate wychodzą ale w ubieglym roku tez tak miały

Renia główkowate w zeszłym roku posadzone we wrześniu to w grudniu już były na wysokość palca wskazującego, a w tym roku ich jeszcze nie widzę, ale wiem, że pod ziemią kiełkują. Sadziłam przy nich tulipany i kilka niechcąco odkopałam.
Z Pszenicznej ... 20:39, 27 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Aga szukam rozwiązań, nie w pośpiechu tak by sobie zaplanować zakup na spokojnie Hortki miały być ale chyba mam ich przesyt
Kolejny plan dotyczy tego miejsca

Jak patrze na to zdjęcie to tak jakby drzewa wyznaczaly ścieżkę ... tylko dokąd?
i wtedy pasowalaby rozplenica po obu stronach ściezki ... chociaz pomysł z molinią bardzo mi sie podoba
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:28, 27 lis 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
wszstkie stipy w donicy powiązane:

i czosneczki główkowate już wychodzą

Pięknie stipę powiązałaś
Moja "przyziemna" :) pasja 20:17, 27 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
porównanie

Listopad 2016

Piękna jesień
To zdjęcie utwierdziło mnie w przekonaniu, że hortki świetnie wyglądają podsadzone trawami
Typografia ogrodu 20:15, 27 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzyciel
nie wiem tylko czy by Sebkowo ogrodu wystarczyło i chyba by traktora do niego nie wpuścił
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ach te stożki))))
Ja mam dwa takie ok 100cm ... jak długo muszę czekać na taki efekt jak u Ciebie? czy w ogóle uda mi się go osiągnać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:05, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wystąpiłam w 43 odcinkach Mai w ogrodzie, od trzeciego, a potem w co dziesiątym. Teraz daję miejsce innym. Mam inne plany niż własny program. Chcę żyć spokojnie
I cieszyć się tworzeniem ogrodów To mnie uszczęśliwia. Presja, że co tydzień mam mieć nowy odcinek sprawiłaby, że przestałabym być sobą, a zaczęliby mną sterować sponsorzy. Wolę sama kierować tym, co robię

Danusiu
A jest to gdzieś zebrane/podane, w ktorych odcinkach wystąpilaś? chętnie obejrzałabym w nadchodzące zimowe wieczory
Ogród Mirelli 20:03, 27 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Czy u Was również widać na rabatach wiosnę? Szkoda mi tych roślin, przyjdą mrozy i pewnie nie przetrwają.

Krokusy, hiacynty, tulipany

Co to się dzieje? ... u mnie tylko główkowate wychodzą ale w ubieglym roku tez tak miały
Typografia ogrodu 19:58, 27 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja bym takiej kupy nie chciał, co innego całą przyczepę kompostu

Marzyciel
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies