Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:09, 26 lis 2016

Ananasek napisał(a)

Joluś! Piękne masz te jeżówki, jeśli na wiosnę będziesz chciała zrobić porządek z nimi i kilka sadzonek będzie Ci zbywało chętnie przygarnę białe i różowe. Są piękne! A u mnie w szkółkach nie mogę ich spotkać
Za koszty przesyłki oczywiście zwrócę (w zamian mogę Ci zaproponować sadzonki irgi major.. na TWOJĄ SKARPĘ

Kurczę, Ananasku!! Pewnie, że Ci dam. One się sieją jak nie wiem co! Przedwczoraj jeszcze je ścinałam, pełno nasion było. Może Ci nasiona wysłać, to sobie posiejesz?? Szczerze mówiąc, to żal mi było ich wyrzucać... A jak coś to wiosnę normalne sadzonki też Ci wyśle. Tylko się przypomnij!

Irgę już sobie kupiłam, ale dziękuje
Jeszcze ze trzy sadzonki by mi się przydały, ale to już myślę, że sobie wiosną ze swoich porobię.

Macham kulkowo
wrobelki 23:22, 26 lis 2016

jolka napisał(a)

No coś TY, eM. sobie wszystko z ziemi oczyścił, umył i wysuszył na słoneczku
A selerem mogę się podzielić

Macham słoneczkiem dzisiejszym

Jolu co to za czerwone listki? Szukam krzewu ( mini krzewu ) o czerwonych listkach najlepiej zimozielonego na moją skarpę
alis 11:18, 27 lis 2016

Piękne kadry!
MirellaB 11:39, 27 lis 2016

A władnie wczoraj o Tobie myślałam, że coś długo fotek nie było.
Wiesz, że bardzo lubię Twój ogród, fajne zdjęcia. U nas dzisiaj słoneczne, ale wietrzenie
leon60 20:17, 27 lis 2016

mieszkasz w przepięknym miejscu
m_gocha 21:45, 27 lis 2016

Jola, cudne masz widoczki Wiem, że się powtarzam, ale cóż zrobić jak mnie oczarowały i zachwycają wciąż. Więc pewnie nie raz będę wzdychać do nich
Ścieżki w warzywniku idealne i do tego z kancikami (tak przynajmniej wyglądają na zdjęciu)a to że szerokość różna to detal . Dla mnie majstersztyk!
Ogród posypany "cukrem pudrem" bardzo urokliwy Pozdrawiam cieplutko

ren133 22:09, 27 lis 2016

jolka napisał(a)

Przez całe lato nie miałam za bardzo koncepcji na jego (jarmużu) wykorzystanie, a jak już się kończy to robi furorę jako składnik koktajli. Dobrze, że zima mu służy Macham warzywniaczkowo Dzisiejszy poranek zamglony i zaszroniony

Na zdjęciu idealnie widać, jak to sobie "idealnie" zaplanowaliśmy szerokość ścieżek w warzywniku. Ech, inżynieria ogrodowa Trzeba będzie jakoś korygować wiosną...

Suuuper to wygląda
ren133 22:12, 27 lis 2016

jolka napisał(a)

Jakie drzewa rosną w hortkach? graby? co ile sadzone? i jaka jest szeroka rabata od cisa?
Kawa 08:37, 28 lis 2016

no Jola bo juz się martwiłam

super oszronione dzieisj to już chyba cię zasypało jak i mnie?
ściskam
anbu 09:28, 28 lis 2016

jolka napisał(a)

O jak pięknie
Joluś Ty chyba na szczycie góry masz domek, nie ma to jak sobie na mgły z góry popatrzeć