Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Moje zmagania ogrodowe 18:25, 09 wrz 2013

Do góry
Ewelinko, cudne te jesienne kompozycje...i super patent z tymi szyszkami...i przyznaję się bez bicia, że zmałpuję...wianek zresztą też
Moje zmagania ogrodowe 15:10, 09 wrz 2013

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Muszę w końcu się odezwać- choć skrycie zaglądam tu regularnie Ewelino- wianek śliczny, ja nie mam jakoś pomysłu na swój jesienny. A kompozycja kapuściano -wrzosowa super, muszę upolować takie śliczności i zgapić pomysł
Pozdrawiam gorąco.

Pomysł przyszedł sam podczas wyprawy do lasu, grzybów nie było to głóg i przytargałam
Zgapiaj do woli, szyszki tez z lasu przytargałam to i doniczki udało się przysłonić
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 15:07, 09 wrz 2013

Do góry
Muszę w końcu się odezwać- choć skrycie zaglądam tu regularnie Ewelino- wianek śliczny, ja nie mam jakoś pomysłu na swój jesienny. A kompozycja kapuściano -wrzosowa super, muszę upolować takie śliczności i zgapić pomysł
Pozdrawiam gorąco.
Moje zmagania ogrodowe 14:59, 09 wrz 2013

Do góry
Wianek śliczny
Moje zmagania ogrodowe 14:57, 09 wrz 2013

Do góry

trzmielina też już czerwienieje

i wianek na drzwi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 08 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sobota spędzona z Irenką i innymi ogrodomaniakami. Relacja jest tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3404-spotkanie-w-domu-dzialkowca-warszawa?page=21

A dodatkowo na deser Irenka.

Inspiracje na wianek jak znalazł również.

Och jak pięknie!
Tylko wolałam starego Fukiera, z drewnianymi ławami, gdzie wino lało się strumieniami, ale to dawne, cudowne, studenckie czasy....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:30, 08 wrz 2013

Do góry
Sobota spędzona z Irenką i innymi ogrodomaniakami. Relacja jest tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3404-spotkanie-w-domu-dzialkowca-warszawa?page=21

A dodatkowo na deser Irenka.

Inspiracje na wianek jak znalazł również.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:23, 08 wrz 2013

Do góry
Dopiero skończyłam wklejać relację z działek u Debry https://www.ogrodowisko.pl/watek/3404-spotkanie-w-domu-dzialkowca-warszawa?page=21

patrzę, upominancie się o fotki, - ależ z wielką przyjemnością

Czy smacznie? jakaś tam mała herbatka ciasteczko, czasu nie było, samolot czekał

Inspiracje na wianek jak znalazł, Sebek rób kolejne

Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:15, 08 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hania pokazuje niesamowity wianek, a ja oczywiście zauważyłam Bentleya na ścianie, czyżby był ozdobą?

Jest ozdobą, ale do przycinania kancików też służy
Znaczy kanciki kiepskie u mnie ....
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 12:12, 08 wrz 2013

Do góry
Hania pokazuje niesamowity wianek, a ja oczywiście zauważyłam Bentleya na ścianie, czyżby był ozdobą?

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:47, 08 wrz 2013

Do góry
W wątku spotkaniowym kolejne relacje z oglądanych ogródków, więc żeby nie przerywać wątków, u siebie wkleję kilka zdjęć ze wspaniałymi darami jakie przywieźli Wspaniali Goście

Cebule cuda od Ani Dąbrowskiej

Wianek jakże romantyczny od Agnieszki (Gagu)

Niesamowicie śliczny domek dla owadów, zrobiony własnoręcznie przez Halinkę Zawitkowską

Wrzosy i trawka - pięknie oprawione, ale WSTYD mi strasznie bo się pogubiłam od kogo

Dziewczyny przyznajcie się I jaka to trawka, bo nie wiem

Bodziszki od Ewy G. i Hani, trzmielina od Joasi, hosty od Hani

Dziękuję też za napoje o różnej mocy, własnoręcznie upieczone ciasta o pysznym smaku, pyszne ciasteczka Bluberry puffs od M&S, za cudowną oprawę tych wszystkich wspaniałości, za serce jakie włożyłyście Dziewczyny w przygotowanie, opakowanie, ozdobienie tych prezentów.
Jestem szczęśliwa, że mam takie pamiątki z tego spotkania.

Jeszcze raz dziękuję Wszystkim, a że nie robiłam więcej zdjęć, bo obowiązki gospodyni mnie pochłonęły bez reszty , idę cieszyć oczy Waszymi zdjęciami w wątku spotkaniowym.
Świeto różane, ogród przy lesie i inne - wrzesień 2013 10:19, 08 wrz 2013

Do góry
Meble na tarasie z rózanymi poduszkami, zdjęcie nie oddaje jego wygladu.

Domek dla owadów , zwróccie uwagę na wasnorecznie wykonany decopage.

I wianek z ptaszkami na stole

i taca z pierwiosnkami - czy nie piekna? Była jeszcze druga z niebieskimi kwiatkami

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:26, 07 wrz 2013

Do góry
O maturze swojej wspominać nie będę ..... zdałam i mam to za sobą

wianek delikatny , godny powielania ..... mam chrapkę na taki sam hortensje już mam ......i nic więcej ....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:59, 06 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Świetny temat, ściągę masz częściowo na ogrodowisku, bo istnieje wątek "Książki o ogrodach, ale nie ogrodnicze", na pewno bym to wybrała. A w sztuce od motywu raju (Ogród rozkoszy ziemskich - Bosch), przez Bruegela Aksamitnego, Moneta, Mehoffera i na razie tyle mi przyszło do głowy na szybko.
Bym wybrała, ale już wszystko stracone.

Wianki śliczne, ale się bardziej namęczyłeś ze sznurkiem, czy kleiłeś? Mój już się pięknie zasuszył, kwiaty nic a nic nie straciły koloru, hortensje są świetne do wianków.

Dziękuję za przykłady Też właśnie pomyślałem o tym wątku od razu Wianek jest częściowo klejony, częściowo kwiaty upchane za sznurkiem oplatającym słomę lub w wolnych przestrzeniach w drugim wianku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:43, 06 wrz 2013

Do góry
Sebek,super wianek!
Ja też taki zrobię!

Wpadnij do mnie bo doradcy potrzebuję.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:12, 06 wrz 2013

Do góry
Ja bym do wianków już nic nie dokładała, jest bardzo elegancko.
Jak dodasz jarzębinę, to będą zupełnie inne klimaty..., ale będzie kolorowo...

Chyba pokuszę się o podobny wianek, bardzo w moim stylu.
Ogródkowe perypetie:) 12:01, 05 wrz 2013

Do góry
Prawie mnie nie ma u siebie, ale zmiany się szykują w ogrodzie więc może nadrobię zaległości. Nieobecność wytłumaczę tym, że " wyszłam za mąż, zaraz wracam.." w końcu
Dla tych co czasami jednak tutaj zaglądają - są tacy? pokażę wianek na drzwi, zrobiony wczoraj z tego co znalazłam w rowie.. jakoś lubię jesień
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 27 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

No co Ty, 15 zł to nie jest zła cena, ja mam właśnie takiej wielkości wianek. Im bardziej skomplikowany i "wyfikany" kształt gąbki, tym większa cena.

Zobaczę W końcu dostawa jeszcze
W Krakowie kupiłem taki za 19 Chyba bym już wolał taki drugi

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 27 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeżu malusieńki....cena tego ringu mnie powaliła

No co Ty, 15 zł to nie jest zła cena, ja mam właśnie takiej wielkości wianek. Im bardziej skomplikowany i "wyfikany" kształt gąbki, tym większa cena.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:36, 27 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Na przykład tutaj sprzedają: http://www.sklep.asflor.pl/gabka-mokra-c-11_70.html

Wianek trochę trudniej znaleźć, najpopularniejsza jest kostka.

Jeżu malusieńki....cena tego ringu mnie powaliła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies