Bogdziu piękna róża, a ja zostawiam pierwszy kwiatek tuberozy, czujesz jak pachnie? Bogdziu pamiętasz piosenkę Marka Grechuty "Pomarańcze i mandarynki"? tam pierwsza zwrotka leciała:
Pani pachnie jak tuberozy.
To nastraja i to podnieca.
A ja lubię zapach narkozy,
A najbardziej - gdy jest kobieca.http://www.youtube.com/watch?v=PbuByYZtFy0
To ja poproszę o 10 szt. Zostanie 74 szt. Ktoś chętny? Mi się one bardzo podobają. Mam 3 szt. u siebie od roku. W cieniu rosną bardzo dobrze, na słonku się przypalają. Mają ładne kwiatki w zdecydowanym czerwonym/ ciemnoróżowym kolorze. Reszta na pw.
U Nas dziś zimny jesienny dzień Na ocieplenie przesyłam kilka fotek z ogrodu. Na pierwszy plan poszła budleja. Pięknie zakwitła pierwszy raz w Naszym ogrodzie. W zeszłym roku kupiliśmy ja na targu jako małą przywiędniętą roślinkę. Po zimie byłam pewna że już po niej, ale się bardzo myliłam. Jak widać
Nieocenione aksamitki jak zawsze cieszą swoim widokiem
Rozchodnik pokazuje Nam swoje wdzięki Z roku na rok jest piękniejszy.
ML śliczne musisz im znaleźć jakieś fajne nowe miejsce skoro przesłaniają widok na resztę ogrodu.
Obejrzałam obrazki od początku wątku i zaznaczam do podglądania
Upiekłam ze śliwkami! Nie próbowalam jeszcze, bo gorące! Ale nie zarzekam się, że jeszcze dziś spróbuję
Następne z brzoskwiniami będzie i z półtorej porcji!
Przed chwilą wyjęłam z pieca drożdzówkę ze śliwkami w/g przepisu Joli/Jotki! Jeszcze gorąca, ale sam zapach utwierdza mnie w przekonaniu, że smakowita będzie
Dziewczyny obiecuję ze wszystkie Was odwiedzę! Dziękuje Wam za wszystkie miłe słowa i strasznie mi głupio ze nie mam czasu na neta, ale obowiązki mamy zwłaszcza gdy obie dziewczyny zaczynają szkołę, do tego po urlopach, delegacji itp sama nie wiem w co ręce włożyć.
Teraz wklejam Wam fotki z oststnich 3 lat, niektóre nieaktualne ale sentymentalne...