Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:22, 01 wrz 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 13:20, 01 wrz 2013

Do góry
Ha ha ... Jeszcze fotkę zrobię tym przyjemniaczkom , co to przez otwory wchodzą ......

Są tak maciupkie ,że ich nie widać ... Bo przecież zmieścić się w.... larwy opuchlaka , to wyzwanie niamałe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:16, 01 wrz 2013

Do góry
Sprawdzone odmiany to Cherry Cola, która jest jedną z moich ulubionych żurawek ze względu na zwart kompaktówy pokrój i ładne niskie czerwone kwiatostany, które nie szpecą rośliny co przy ,żurawkach często się zdarza

Kolejna to Root Beer, wolno rośnie i tworzy niewielką kępe, jednak w słońcu troszke traci ten ładny kolor.

Autumn Leaves nie nadaje się do pokazywania a Georgia Peach i Berry Smothie raczej znane, ale im daleo do czerwonego
Ogród z platanem. 13:14, 01 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
mmmiałam podobny problem z moim bukiem..dwa lata sie męczył...żadnych przyrostów i ciągle jakieś choroby...nic nie pomagało, ani opryski ani nawozy... w tym roku wiosną został przesadzony...okazało się że był po prostu posadzony za głęboko i w tym roku ( mimo przesadzenia ) wypóścił nowe piękne listki, nie choruje i już wykształtował sobie nowe zawiązki na przyszły rok...ten rok to była jego ostatnia szansa...

Mój jest odpowiednio posadzony, bo pilnowałem, żeby wszystko było ok. Możliwe, że ten rok odchorowuje wsadzanie. Znalazłem jego jedyną fotkę z zeszłego roku po wsadzeniu. Widać, że miał ładne przyrosty. W tym roku był już gęstszy, ale nie przyrósł prawie w cale i latem zaczął się dziwnie przebarwiać. Zobaczymy...ma jeszcze cały przyszły rok
Pomysł na ogród 13:13, 01 wrz 2013

Do góry
Toszka napisał(a)

Skula odnośnie wody w ogrodzie - zrozummy się dobrze- chcesz uwag i spojrzenia trzeciego oka to masz, ale ja nie mówię ci co masz robić u siebie w ogrodzie - twój ogród, twoja twierdza Czytam od początku twój wątek i odnoszę wrażenie, ze czekasz na rady i podpowiedzi tylko po to by zrobić odwrotnie...

ale ja jestem bardzo wdzięczny na każdą poradę czy nawet krytyczne uwagi - po to tu jestem i prezentuje ogród by z Waszą pomocą stawał się coraz piękniejszy
za wszystkie wpisy i uwagi bardzo dziękuję

woda była planowana przy wgłębniku i przy jego wykańczaniu pewnie zostanie zrealizowana
nie wiem czy gdzieś tutaj już umieszczałem projekt tego "przedsięwzięcia"?

Cyprysik japoński"Nana Aurea" 13:11, 01 wrz 2013

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:09, 01 wrz 2013

Do góry
Specjalni dla Ani ASC
Moje faworytki pod względem oczodajnej czerwieni to trzy nowości
Rio

Paprika

Fire Alarm

Wszystkie rosną w słońcu i nie przypalają się. Jednak zbyt wiele o nich nie moge powiedzieć bo są u mnie pierwszy sezon. Rio ma duże liście i już widać, że będzie tworzyć duże kępy.
Ogród z platanem. 12:54, 01 wrz 2013

Do góry
Czekam na jesień i jadę po stożek na to miejsce! Będzie zaraz za bukszpanami zasłaniał przerwę pomiędzy sosnami Dosadziłem hakonechloe 'All Gold'. Szafirki już wybiły.

Platan pięknie przyrósł w tym roku. Jestem z niego bardzo zadowolony! Dosadziłem pod nim nową turzycę 'Ice Dance'

Ogród w skali mikro :) 12:54, 01 wrz 2013

Do góry
Madzen , Ewciu , Gabrysiu.. Dzięki za info w sprawie limki... Choć przyznam się ,że już teraz zbaraniałam ... Najpierw obstawiałam grzyb , popsikałam , ale poprawy brak.. Potem było że przypalenie i sądziłam ,że to prawda... Bo górne kwaiaty wyglądają tak

A te u dołu tak...

A u Was limki rosną w pełnym słońcu i mają się świetnie , ba nawet lepiej niż sąsiadki w cieniu.... I bądż tu mądry ....
Ogród z łezką 12:46, 01 wrz 2013

Do góry
Pokaże jeszcze ML ... po posadzeniu (maj tego roku)

i z wczoraj...

teraz czas na obchód ogrodu

Miłego
Ogród Dominiki 12:43, 01 wrz 2013

Do góry
Domi napisał(a)
Nawiązując do konkursu donicowego wstawiam fotki donicowych ogrodów w Bangkoku:

w tych wiszących donicach czyżby storczyki
Moje poletko 12:37, 01 wrz 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Witajcie w niedzielne przedpołudnie:)

Dzisiaj u mnie zachmurzenie umiarkowane z przelotnymi opadami. Wiatr dość silny momentami porwisty

Ale ja życzę Wszystkim, pomimo niesprzyjającej aury, słonecznego nastroju

Pogodna mimo wszystko

pozdrawiam
Zieleń to Życie 2013 12:25, 01 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To było najpiękniejsze moim zdaniem

Dla mnie to najładniejsza rabata
Małymi kroczkami do celu... 12:17, 01 wrz 2013

Do góry
Czekam na zdjęcia, jak już je "zainstalujesz" w swoim ogródeczku

A przy okazji... jeśli chcesz hosty (takie jak na zdjęciu), mogę Ci dać z 10 szt.
Wiosną "przyszalałam" z rozmażaniem. A teraz posadziałam u siebie, u Mamy i jeszcze mi zostały

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:17, 01 wrz 2013

Do góry
Kilka migawek na dobry dzień i muszę uciekać..

Tu wylądowały złocienie

A chłopak zaprasza

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:12, 01 wrz 2013

Do góry
Doleciały i te, i te. Dziękuję.
U mnie aż takiej ulewy nie było, ale wiatr się uwija po gałęziach! Na morzu sztormowo.
Domowe prace nie do przerobienia, ale dziś odpuszczam wszystkie i poleguję na kanapie.
A co? Niedziela!
Jutro szkoła, to wnusio się szykuje na inaugurację sezonu. I koniec wakacji!

A niezłe było lato! I słoneczne i w dary i w podróże bogate!

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:09, 01 wrz 2013

Do góry
Jabłonki mi kiepsko rosną, ale gruszki... szaleją..

Tą gruszkę chyba zlikwiduje.. gruszek bardzo dużo i nie nadają sie to przetrzymania nawet przez tydzień... to z tych "japońskich". Wiec na raz tylu się zjeść nie da...

Ta grusza sie zostanie

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 01 wrz 2013

Do góry
Poziomki

Truskawki

To będzie rzodkiewka i burak liściowy.... a może i ogórki???
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:06, 01 wrz 2013

Do góry
Aaaa!!!! po co pytałam!! A na serio - pomaluję na biało. Bożenko masz rację, to o rośliny chodzi, ale chciałabym żeby obeliski też ładnie wyglądały, a zielonych nigdy w życiu bym nie chciała. Nie lubię zielonego, ani jednego ubrania w tym kolorze nie mam Płot mamy zielony, żeby się wtapiał w tło. Ale nic więcej zielonego nie chcę
U nas też cośtam rano posiąpiło, słonko wyszło i osuszyło roślinki. A teraz znowu pełne zachmurzenie... może coś popada??

Makkasiu, witaj u mnie, cieszę się że Ci się podoba Jest coraz lepiej, ale do doskonałości wiele brakuje. Ale co chwilę coś zmieniam i idzie ku lepszemu, mam nadzieję Pokaż ten Twój obelisk niebieski??? Ja mam jeden metalowy, czarny, też może być. Ale drewniany czarny nieeee.....

Co to są "pędy po czochach"???

Wczoraj kupiłam 2 kilo papryki, dzisiaj są już w słoiczkach, Młoda bardzo lubi pomagać, powkładała kawałki papryki do słoików samodzielnie Zaraz idziemy obierać aronię, najwyższy czas

Moja nowa róża - Abraham Darby?? oczywiście w szkółce jako NN

pozdrawiam!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:05, 01 wrz 2013

Do góry
To już kolory jesieni.. wrzosy i jarzębina.. kwiczoły zpałaszują ją w jeden dzień....

I pączusie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies