Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:17, 09 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Biegasz do innych a u siebie jeszcze nie byłaś????

Ano tak, u mnie nuda, nic ciekawego. Ile można pokazywać te same oleandry, kumwkwaty, czy inną kamelię? Wolę podpatrywać innych. Obudzę się wiankowo pewnie zaniedługo.
Gabriela 20:18, 09 gru 2013

Celina napisał(a)
Witaj

To my chyba Gabrysiu taką tworzymy parę , pojawiającą sie i znikającą

Ważne ,że trafiamy w końcu na siebie

Mala_Mi 22:15, 09 gru 2013

Przyszłam sprawdzić czy faktycznie nieobecność jest usprawiedliwiona... i niestety dostajesz uwagę do dzienniczka.. za nieobecność...
paniprzyroda 23:41, 09 gru 2013

Długo się nie odzywałaś, Ania ma rację. Jestem w trakcie poznawania Twego ogrodu, jeszcze troche mi zejdzie, bo teraz czas na wagę złota. Ale jak chcę odpocząć, to taka lektura najlepsza, tak jak Dzidka napisała, tu można odreagować. Ale chyba zimy mi nie starczy, by przeczytać wszystko, co na forum zamieszczasz. Poszalałam w ogrodzie u Dzidki, nawdychałam zapachów u Poziomki i utknęłam u Ciebie, a nie lubię tylko pisma obrazkowego... Ale ferie będą...Pozdrawiam.
monteverde 23:52, 09 gru 2013

Gabrysiu czy dużo berberysowych jagód potrzeba na nalewkę i jak ona smakuje, bo nigdy nie piłam? pozdrawiam
Agania 20:21, 10 gru 2013

Gabryielko, pojawiasz się i znikasz, puk, puk, ja stukam do Ciebie jak dzięcioł jakiś

Chciałam Ci napisać, że ja Twoje bylinowe zagony mogę ogladać bez końca

Twoje niebieskie hortunie i Twój tarasik opływający cały w bukietach kwiatów i w owocach

i nie mogę się doczekać Twoich wianków, na pewno będą śliczne i naturalne, może mi podpowiesz, co mam przygotować do zrobienia wianków, bo nie wiem co ja mogłabym zmajstrować jeszcze sama

Napiszę Ci co będę miała
1) bazę z wikliny
2) gąbkę
3) drucik
4) koszyki
5) wstążkę wąską
6) sizal w kolorze naturalnym
7) pistolet z klejem termicznym

brakuje mi pozostałych ozdób, masz jakiegoś dostawcę z takimi cudami, ja lubię jak najbardziej naturalne ozdoby, ale żywe się nie utrzymają za długo, pomożesz Agani
Gabriela 21:16, 10 gru 2013

asc napisał(a)
Przyszłam sprawdzić czy faktycznie nieobecność jest usprawiedliwiona... i niestety dostajesz uwagę do dzienniczka.. za nieobecność...

No trudno, najwyżej będę miała nieodpowiedni z zachowania na semestr.

Ty mi uwagę, a ja Tobie różę...

Gabriela 21:21, 10 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Długo się nie odzywałaś, Ania ma rację. Jestem w trakcie poznawania Twego ogrodu, jeszcze troche mi zejdzie, bo teraz czas na wagę złota. Ale jak chcę odpocząć, to taka lektura najlepsza, tak jak Dzidka napisała, tu można odreagować. Ale chyba zimy mi nie starczy, by przeczytać wszystko, co na forum zamieszczasz. Poszalałam w ogrodzie u Dzidki, nawdychałam zapachów u Poziomki i utknęłam u Ciebie, a nie lubię tylko pisma obrazkowego... Ale ferie będą...Pozdrawiam.

Mariola, zapraszam nieustająco, a ponieważ nie jestem rekordzistą w ilości stron, to nie będziesz miała problemu, a obrazków u mnie nie brakuje.
Prezent dla Ciebie - jeszcze jeden obrazek.

Sebek 21:25, 10 gru 2013

Gabriela napisał(a)

No trudno, najwyżej będę miała nieodpowiedni z zachowania na semestr.

Broń się No kto jak kto, ale Ty to umiesz robić perfekcyjnie
Gabriela 21:34, 10 gru 2013

monteverde napisał(a)
Gabrysiu czy dużo berberysowych jagód potrzeba na nalewkę i jak ona smakuje, bo nigdy nie piłam? pozdrawiam

Aniu, spróbowałam tej nalewki w zeszłym roku u Dzidki, poezja smaku to była, jest kwaskowa i ma przepiękny, intensywnie czerwony kolor. Zrobiłam tylko kwaterkę, bo miałam dosłownie ze trzy garści owocków, w dodatku drobnych, berberysa z odmiany Rose Głowe. Zasypałam cukrem i zalałam spirytusem z wodą tak wymieszanymi, że nalewka ma co najmniej 65-70%. Owoce macerowały się przez miesiąc, po tym czasie zlałam i się teraz przegryza.
Napisałam "kwaterkę", he he, tak dawno temu moja babcia i ciotki mówiły. Archaizm taki, tak teraz patrzę i myślę że uroczy.
Za to na święta będę miała gotowy rumtopf - zbierane od truskawek owoce w wielkim słoju, zasypywane cukrem ( po truskawkach wiśnie, brzoskwinie, śliwki, morele, ananas) i zalewane dobrym, prawdziwym ciemnym rumem. Delicje.