Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 30 sie 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
Energii od Ani to i ja poproszę ale może kurierem byłoby szybciej

Kurier odpada... za drogo

Wysyłam tylko priorytetem.. Coś dawno Cię nie było widać i słychać..
Ale same energetyczne Czyli oczotegliwe

Japoński ogródek Anety 12:06, 30 sie 2013

Do góry
C.D.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:06, 30 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)

lubię takie katowanie i poczekam a energii proszę mi przesłać priorytetem

Miałam pracować, ale jak priorytet to priorytet..... wysyłam W różnych ujęciach....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:03, 30 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pokaż te pączusie wrzosowe...u mnie z 5-6 odmian wrzosów, ale pączków nie mam. Jak się zestarzeją, na takie wymienię.
Byłaś już w tych Katowicach?

Jeszcze nie byłam.... chyba w przyszłym tygodniu pojadę, bo już sie niecierpliwią ..

i dalsze katowanie wrzosami... nie tylko pączkowe są ładne .. wszystkie są ładne..
Ale teraz pączkowe...

Japoński ogródek Anety 12:02, 30 sie 2013

Do góry
Potem powstał tam na szybko plac zabaw z piaskownicą. Z tyłu dalej nic ciekawego:

Dopiero w tym roku zmieniłam to miejsce. Powstała rabata z kwiatów kwitnących jednorocznych, ziół i pomidorków, sałaty. Za nią zbiornik do podlewania warzyw na wodę pompowaną ze studni. Równolegle do rabaty wysypałam żwirek i ułożyłam kamienną ścieżkę z płyt betonowych. Z przodu, blisko tarasu, powstała duża piaskownica na zabawki, domek, basen, itp. (przez dzieci miejsce zwane plażą )

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:01, 30 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
miłego dnia Aniu.

Nawzajem
Dzień piękny, słoneczny.... i widok na warzywnik i szlarnię....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:00, 30 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Pozdrawiam "Pomysłowy Dobromirze" i czekam na nową rabatę

Anuś.. to za rok...... w tym roku muszę uporządkować liliowce i posadzić bukszpany i cisy.... boję się że nie zdążę

Moje głodomory.... część głodomorów..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:59, 30 sie 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Już jestem ciekawa tej nowej rabaty
Tych rewolucji ogrodowych u Ciebie, Aniu, co niemiara. Sebek niech się ze swoimi schowa

Basiu... Sebka ogród to tylko kawałek mojego ...wiec proporcjonalnie do ogrodu dobierane są rewolucje.. Zdziwiłam się jak mały ogród jest u Sebka.. Mały ale bardzo ładny

Na końcu osi widokowej nowa rabata i serby.. co maja zasłonić sąsiednią architekturę drewnianą

M stwierdził, że tam też ułoży linie kropkującą ... niech szybciej rosną

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:56, 30 sie 2013

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, miało być katowanie zdjęciami wrzosów pączkowych, będzie?
Podziwiam nieustająco Twoje niespożyte siły i energię

Viva..... Tobie tej energii też nie brakuje

Przerwę zrobiłam dłuższą i przebiegłam się z aparatem...
No to katujemy... (szkoda, że połowa wrzosów już jest do niczego... krzaki się rozrosły i wygłuszyły lub zacieniły.... ale to było wkalkulowane.. przez kilka lat nie miałam pustych miejsc straszących korą

Ulubione białe pączusie

Moje wyzwanie 11:53, 30 sie 2013

Do góry
mój azyl cdn
Japoński ogródek Anety 11:53, 30 sie 2013

Do góry
A teraz coś nowego, powstało w tym roku wiosną. wąski teren wzdłuż domu, południowy wschód.
Tak było 2 lata temu wiosną. Nieciekawy trawnik i przechowalnik zbędnych, niepasujących nigdzie roślin:

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:53, 30 sie 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Aniu, Ty jednak ogród masz duży, ale serce to masz wielkie
Jak się cieszę już biegnę na PW.
Ja na razie to szyszkami się mogę odwdzięczyć i jeszcze bym musiała wybierać takie nie objedzone przez wiewióry Postaram się za rok coś uhodować do podziału.

Wiadomość przeczytana....

A to moja gęstwina do zmiany..... ale to już w czerwcu... traw teraz nie ruszam .. i szkoda mi tych tulipanów.. a czerwiec to już po tulipanach, a trawy jeszcze w miarę małe ...
Japoński ogródek Anety 11:41, 30 sie 2013

Do góry
Teraz rabata pod oknem:

ogrodoweimpresjejolki 11:39, 30 sie 2013

Do góry
Jolu to wspaniala wiadomosc Sciskam mocno i ciesze sie razem z Toba Usiadz sobie na laweczce i podziwiaj swoj uroczy zakatek ...i pomysl o nas ze tak niedawno i my tam bylismy i spedzilismy cudowne chwile Buziam bawarkowo
Japoński ogródek Anety 11:38, 30 sie 2013

Do góry
I rośliny na niej:
Japoński ogródek Anety 11:33, 30 sie 2013

Do góry
Dalej rabata pod płotem z klonem Artropurpureum i formowanym jałowcem:
Japoński ogródek Anety 11:28, 30 sie 2013

Do góry
Wracam oficjalnie na ogrodowisko! Nie było mnie bardzo, bardzo długo, ale wiecie jak to jest. Dzieci, praca, dom, na przyjemności typu: pisanie i czytanie na ogrodowisku, naprawdę nie było już czasu i siły Ale tęskniłam i jestem! Obecnie ogród prezentuje się tak:
Rabata przy altanie:

i przycięte na niej w kulki tuja i bukszpan:

Ogród z prostymi liniami 11:06, 30 sie 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Jeśli rośliny są małe, to przeważnie jest niedosyt . 10 lat temu też mi się tak wydawało, a teraz wszystko mam takie wielkie, że z przesadzaniem jest bardzo duży problem, bo sił brak. Twój ogród prezentuje się pięknie moim zdaniem. Przypomina ogrody o kątach prostych tutaj prezentowane. Tosia tak robi, Madżen ma taki, Monia kwiat holandii, Wieloszka przecież i jeszcze parę dziewczyn widziałam jak tworzą geometrię. Jak wszystko trochę podrośnie, to będziesz sama widziała, gdzie brakuje koloru, gdzie zwiewności itd. Bylinami, trawkami zawsze zmienisz rabatę, więc się tak nie przejmuj. Mam nadzieję, że żywopłot cisowy urośnie Ci szybko . Sama posadziłam mały wokół kompostownika i mojego "roślinnego szpitala", ale nie wiem, kiedy ten bałagan zasłoni. Rośnie jednak wolno niestety. Polecam Ci choinę kanadyjską, na którą się czaję. Jeśli oczywiście jeszcze mam miejsce. Dla mnie ... jeszcze kanty trawnika wyrównać i jest perfect! No i sama zrobiłaś, dobrałaś, posadziłaś ... brawo. Gratuluję.
Pozdrowienia.

Dziękuję.Czasami trzeba wylać kubeł zimnej wody na głowę o poranku. Masz rację, rośliny są małe, teraz jeszcze nie prezentują się okazale, ale by się chciało ciągle więcej. Wiem, ze można łatwo przesadzić z ilością gatunków, bronię się żeby nie "zostać ogrodową kokoszką" - za malkul. Weszłam do Twojego ogrodu, piękny!!!Już mi lepiej
Ja też cisy posadziłam koło kompostownika. Po wrzuceniu skoszonej trawy sączy się zawsze z niego i nie wiem czy to cisom nie zaszkodzi, czas pokaże.
Powiedz mi w takim razie, gdzie tą choinę mogłabym posadzić, bo ja myślę o tych brzozach 'Doorenbos'.
Chciałabym zrobić w części ogrodu zakątek z brzozami 'Doorenbos' jak w pięknym projekcie Danusi Ogród z lustrem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=234

Jeszcze raz moje rabaty, które może mogłabym zmienić.

W daliach ukrywa się buk chyba 'Pendula', męczą go te kwiaty, ale żal mi ich usuwać, nie spodziewałam się takich rozmiarów. Może tego świerka kującego wymienić na większego serbskiego i brzozy 'Doorenbos' ze srebrnymi miskantami? Brak doświadczenia jest dla mojego ogrodu szkodliwy!

kalina na razie wygląda słabiutko, podciałam ją, zeby się rozkrzewiła i nic.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:52, 30 sie 2013

Do góry
Dzisiaj o 7mej rano poszłam do sklepu wstałam żeby zrobić sernik na zimno, a tu galaretki czy żelatyny w domu brak już przed 8mą był gotowy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:43, 30 sie 2013

Do góry
Irenko spóżnone życzenia urodzinowe Ci przesyłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies