Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Celina 17:56, 09 gru 2013

Basiu to niewybaczalne! Jak mogłam nie wysłać zyczeń Barbórkowych do Ciebie! Strasznie mi wstyd

i na dodatek z samiutkiego Śląska!

A przyjmiesz jeszcze?

Dużo zdrówka Basiu buziaki
barbara_kraj... 18:46, 09 gru 2013

Jakże mi miło, że kiedy po tak długiej przerwie zaglądam do wątku a w nim życzenia imieninowe czekają
Serdecznie dziękuję Wszystkim za pamięć i życzenia

P.s. Celinko, zdrowia nigdy za wiele
barbara_kraj... 19:03, 09 gru 2013

Zanim w W-wie spadł śnieg zdążyłam zrobić kilka ujęć ciekawszych miejsc - jesiennych prawie - w ogrodzie córki,
zachowały się dwa baldachy kaliny japońskiej

berberysy czerwonymi owocami zwracają na siebie uwagę

barbara_kraj... 19:10, 09 gru 2013

Breberysy, ostrokrzewy i irgi ubrane w czerwień

Gabriela 19:14, 09 gru 2013

Basiu, kalina o tej porze roku zachwyca i piękne owoce berberysów też. No i ostrokrzew, ja chyba w tym roku zrobię z niego duży wieniec na miejsce koło drzwi frontowych, mam już co obciąć.
A robiłaś z berberysu nalewkę? Wzięłam przepis od Dzidki, bo ta nalewka jest genialna, zrobiłam w tym roku troszkę i wiosną sadzę berberysy z jak największymi czerwonymi owockami.
barbara_kraj... 19:20, 09 gru 2013

Złocisty cyprysik groszkowy z dwóch stron

Na buku liście utrzymają się do wiosny

an_tre 19:22, 09 gru 2013

Basiu pięknie pokazałaś jesienny ogród córki, aż nie chce się wierzyć, że to grudzień
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 19:33, 09 gru 2013

an_tre napisał(a)
Basiu pięknie pokazałaś jesienny ogród córki, aż nie chce się wierzyć, że to grudzień

Tak było do minionej środy, potem zawiało śniegiem i zrobiła się zima. Dziś już pewnie wszystko odtajało.
U mnie śniegu do wczoraj było niewiele a dziś nie ma go wcale, bo deszcz wszystko spłukał I ociepliło się nieco
barbara_kraj... 19:54, 09 gru 2013

Gabriela napisał(a)
Basiu, kalina o tej porze roku zachwyca i piękne owoce berberysów też. No i ostrokrzew, ja chyba w tym roku zrobię z niego duży wieniec na miejsce koło drzwi frontowych, mam już co obciąć.
A robiłaś z berberysu nalewkę? Wzięłam przepis od Dzidki, bo ta nalewka jest genialna, zrobiłam w tym roku troszkę i wiosną sadzę berberysy z jak największymi czerwonymi owockami.

Tak się przyglądam temu ostrokrzewowi córki i widzę, że można by go sporo przyciąć i również na wieniec gałązki wykorzystać. Wcześniej nie pomyślałam o tym.
Nie wiedziałam, że owoce berberysu na nalewkę się nadają. Skoro taka dobra, to muszę wypróbować
an_tre 19:57, 09 gru 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Tak było do minionej środy, potem zawiało śniegiem i zrobiła się zima. Dziś już pewnie wszystko odtajało.
U mnie śniegu do wczoraj było niewiele a dziś nie ma go wcale, bo deszcz wszystko spłukał I ociepliło się nieco
to tak jak u mnie, jeszcze wczoraj z wieczora padał śnieg, wszędzie było biało a potem zaczął padać deszcz i dziś rano było znowu ponuro
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies