Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 13:56, 12 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Słuchajcie, pewnie głupio, że sama nie wiem co mam w swoim ogródku, ale jak się nazywa ta roślinka kwitnąca na różowo? Strasznie ją lubię

...może to jest serduszka?...zdjęcie z daleka ,słabo widać.
Mój jesienny ogród 13:46, 12 paź 2013

Do góry

Witajcie, teraz mam długi weekend, jest w poniedziałek Dzień Dziękczynienia. Dziś tylko 10 zdjęć samych liści znad rzeki, resztę czasu chcę poświęcić na szukanie miejsca na wyjazd. Namówiłem swojego kolegę żeby gdzieś jechać ale jeszcze nie wiemy gdzie. Mam nadzieję że taka super pogoda utrzyma się chociaż do końca wolnego. Wczoraj było jeszcze cieplej, taka jesień to ja rozumiem. Rozmawiałem z chłopakami o grzybach. Oni tu nie zbierają grzybów a są takie że wiadrami się wynosi. Wczoraj przyjechała nowa polska ekipa murarzy i z nimi rozmawiałem. Jeden przyjechał tu do Montrealu wziąć udział w maratonie i już został. W niektórych lasach to nawet nie wolno zbierać, pewnie się boją żeby się ludzie nie truli.
Znalazłemm fajną stronkę z opisem mojej okolicy. Ja mieszkam ma granicy Toronto i Missisaugi, też w polskiej dzielnicy Etobicoke.http://www.podroze.pl/wasze-wyprawy/relacje/relacja/kolory-jesieni,3708/
Halino, orzecha może jest trochę mniej niż w naszych. Jest gruba ta zielona łupina i sam orzech też jest pancerny. Ogólnie jednak jest co pojeść. Najważniejsze, jest dobry, który lepszy ciężko powiedzieć.Piszczie jaka pogoda u Was, jestem ciekawy.
Moniko, gdybyś miała taką okazję to ją wykorzystaj, widoki nie zapomniane, Klony są inne niż u nas i całkiem inaczej się wybarwiają.
Janinko, polecam klony, ja mam kilka u siebie i każdy inny, czerwonych dębów mam trzy, też są boskie Trzmielinę oskrzydloną sobie kup..
Bogdziu, naprawdę piękna jak sami widzicie. Już z tą dostępnością, jest różnie, jest tu dużo prywatnych terenów i tabliczek, prywatne zakaz wstępu. Jesień u Ciebie wspaniała tu palmowe jeszcze grzeczne, też czekam na nie. A zwierzęta naprawdę super, że są takie ufne. Kupiłem sobie dwa karmiki ale o tym innym razem. Dlaczego nic się nie chwalisz że masz takie super fotki z ogrodu, dopiero Hania mi zareklamowała.
Haniu, dzięki za odwiedziny i podpowiedź o pięknej jesieni u Bogdzi, zdjęcia super . Pozdrawiam i zapraszam na liście.

Znowu na wsi 13:42, 12 paź 2013

Do góry
Debro, miałam jeszcze dwie stare olbrzymie grusze owocujące mniej więcej co 2 - gi rok. Zbieranie opadających i gnijących oraz nadjedzonych przez ptaki owoców przez kilka tygodni to dopiero było zajęcie. Byłam szczęśliwa jak trafił się rok wolny od "klęski urodzaju". Ale te drzewa były piękne i dawały klimat w przedogródku. Stoją do dziś. Nowi właściciele póki co ich nie wyrąbali.

To te dwa "potfory", z przodu jabłonka (z tą jakoś sobie radziłam, bo mniejsza)

Rododendronowy ogród II. 13:14, 12 paź 2013

Do góry

To wszystko wczorajsze zdjecia , dzis jest zimno i liście gwałtownie zaczeły opadac. Miłego dnia wszystkim życze.
Rododendronowy ogród II. 13:12, 12 paź 2013

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:11, 12 paź 2013

Do góry
eda napisał(a)
Witam witam buźiaki posyłam fajna donica podobają mi się w niej kolorki roślinek super pracę wykonałaś i jesień też się przebarwia jak u mnie gratuluję przedsiębiorczości w zmaganiach

Edytko ,donicę zrobił M-muś.Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 13:11, 12 paź 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 13:10, 12 paź 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 13:08, 12 paź 2013

Do góry
No to teraz ,,Bogdzia Summer"

Rododendronowy ogród II. 13:03, 12 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogdziu te klony to istne cuda gdzie mojemu Ginnali do Twoich on jeszcze taki malutki, ale również piękny pozdrawiam

Pięknie Ci się Aniu przebarwił. O moich ginnalach pisałam juz , chyba sie ich pozbede ale decyzja jeszcze nie podjęta.Pozdrówka serdeczne.
Rododendronowy ogród II. 12:57, 12 paź 2013

Do góry
viva napisał(a)
Bogdziu, jakie Ty masz zjawiskowe klony! Cudo, cudo !!!
Dopraszam się więcej zdjęć z azaliami, przecież to ich drugie pięć minut w ogrodzie.
Proszę, pokazuj je w dużych ilościach

Azalie pokazywałam ale nie za wiele bo bardziej przebarwione sa oczywiście klony i buki. To azalia dla Ciebie.

Fajnie przebarwiaja sie tez azalie japońskie choc nie wszystkie i to nie zależy tylko od gatunku ale również od ekspozycji , mam tylko takie zdjęcie

Viva serdecznie pozdrawiam.
Znowu na wsi 12:41, 12 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Pozdrawiam weekendowo wszystkich zaglądających. Nie trzeba było dzisiaj zrywać się o 5.30 , teraz snujemy się razem z M leniwie po domostwie. I nadrabiamy zaległości komputerowe.
Plan minimum na dzisiaj: pomalować murek przy tarasie. Wczoraj nabyłam stosowne pędzle, wiaderko farby czeka od jakiegoś czasu. W ogrodzie wypatrzyłam rozwijający się pączek Mary Rose i kwitnącą kępę złocienia arktycznego. Liści na trawniku nie ma, bo moje krzaczki i drzewka jeszcze mikre. Jaka to ulga po grabieniu worów liści w poprzednim ogrodzie

Zostawiam zdjęcie odratowanego cisa w igłach sosny

Plan idealny na sobotę
A co do grabienia liści Mam lekko dosyć, codziennie wybieranie suchych liści z pośród kamieni, grabienie, a na drzewach nadal mnóstwo. No syzyfowa praca, ale za nic z drzew bym nie zrezygnowała.
Cis śliczny, wygląda na okaz zdrowia
Znowu na wsi 12:31, 12 paź 2013

Do góry
Pozdrawiam weekendowo wszystkich zaglądających. Nie trzeba było dzisiaj zrywać się o 5.30 , teraz snujemy się razem z M leniwie po domostwie. I nadrabiamy zaległości komputerowe.
Plan minimum na dzisiaj: pomalować murek przy tarasie. Wczoraj nabyłam stosowne pędzle, wiaderko farby czeka od jakiegoś czasu. W ogrodzie wypatrzyłam rozwijający się pączek Mary Rose i kwitnącą kępę złocienia arktycznego. Liści na trawniku nie ma, bo moje krzaczki i drzewka jeszcze mikre. Jaka to ulga po grabieniu worów liści w poprzednim ogrodzie

Zostawiam zdjęcie odratowanego cisa w igłach sosny

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:19, 12 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, za rzadko cisy som

Tego wyłysiałego, drugiego od lewej odwróć łysym do płotu. Dokup jeszcze ze dwa, trzy, ustaw ładnie i dotnij poziomo, żeby była ładna linia, inaczej gimza
Ogród Tosi 12:12, 12 paź 2013

Do góry
Na pocieszenie oka i serca
ambrowiec

klon

rozplenice

Ogród Tosi 12:05, 12 paź 2013

Do góry
Tuje dziś. Jeszcze nie wygląda to dobrze, ale będzie wyglądało.

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:46, 12 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mnóstwo zmian, Agato. Napracowałaś się bardzo, ale efekt jest! Nie wiedzialam, że masz skarpę. Jakoś na wcześniejszych zdjęciach jej nie zauważyłam. Lubię skarpy, to dodatkowa powierzchnia do zagospodarowania i urozmaicenie terenu. Co posadziłaś na niej oprócz żurawek?
A jak wygląda lewa strona od wjazdu? Czy zlikwidowałaś tuje?

Basiu cała skarpa jest już zagospodarowana ....
trochę wywrotek ziemi poszło,
ale teraz mam fajnie oddzielony sad od reszty ogrodu....
na skarpie mam czarną folię ...
wiem, że jest mnóstwo argumentów przeciw...ale na razie musi tu być,
ziemia tak nie zjeżdża i chwastów nie ma

jak roslinki podrosną to ją wyrzucę ....
no i lewa strona podjazdu

zobacz na fotki

W cieniu - zacieniona 11:21, 12 paź 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Jakie jeszcze cynie śliczne u Ciebie .U mnie dziś ponuro ,mglisto i pełno liści spada .Pozdrawiam
Ewuniu u nas dzisiaj też ponuro...mgliście i chłodniej,nie pojechałam na zacienioną, bo pogoda nieciekawa.Poczekam na lepsze dni.pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 12 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

i róża pomarszczona....

Ależ śliczne to zdjęcie, bo i róża pomarszczona szczególnie piękna teraz. U mnie tylko żółto-zelona, bez takich ślicznych czerwonych akcentów.
Moje trudne początki, domek przy lesie. 10:43, 12 paź 2013

Do góry
Zdenerwowałam się, wczoraj była ładna pogoda więc nagoniłąm m do porządków za domem, robienie rabaty zaplaanowałam na dziś bo mam wolne soboty i jestem sama w domuz dziecmi ,a tu klops, dziś zimno i wietrznie, wolałabym nie brać maluchów na dwór w taką pogode, musze poczekać aż jakis domonik wróci chyba
A to moja wczorajsza paczuszka

Faktycznie berberys ma kolce, a tak mieciutko na fotkach wygladał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies