Zanim Was odwiedzę ostatnie mgnienie jesieni... Od jutra ma być zimno... Zobaczymy. Jak odpale dzisiaj iluminację to sąsiedzi powiedzą, ze przeze mnie nadeszła zima
Tak dłuzgo róże chyba się jeszcze nie trzymały... nawet austinka kwitnie ale jej foty są brzydkie
Pokazuję moje trzmieliny szczepione. Może ktoś je zidentyfikuje i podpowie okrywać czy nie? Mam je pierwszy rok i nie mam pojęcia jak zniosą zimę a trochę szkoda by mi było pożegnać się z nimi po tak krótkim czasie
Danusiu SUPER ! Jeszcze raz ogromnie Ci dziękuję ! ! !
W miejscu garażu planujemy zrobić prostą altanę coś na wzór jak pokazywała w swoim wątku kwiatholandii i taki kamienisty placyk będzie tam super pasował. Na pewno nie nastąpi to szybko bo mamy mnóstwo ważnych rzeczy jak np. wykończenie poddasza ale kiedyś się doczekam
Będę sukcesywnie działać na ile będę mogła i dziękuję raz jeszcze bo dzięki Tobie widzę teraz swój ogród zupełnie inaczej
Wszystko co piszecie o tym "kulkasie" to święta prawda. Mój osobnik, im bardziej o niego dbałam, tym bardziej strajkował. Żółkły mu liście, pędy marniały, a jak urósł nowy pęd to taki króciutki na 5 listków. Oczywiście przesadzenie w większą doniczkę tylko pogorszyło sytuację. Zezłościłam się i pomyślałam, to ja ci teraz pokażę. Postawiłam go na podłodze w zacienionym miejscu i "zapomniałam" na parę tygodniu o podlewaniu. No i kulkas się poddał. Teraz ma już długie pędy i aktualnie wypuszcza 4 nowe - widoczne na zdjęciu
Ewa apetyt na róże ogromny jest !!! ... plany różane są ... te już posiadane oglądane każdego dnia troskliwie ... Leo ma jeszcze 1 kwiat ... okrywowe kwitną w najlepsze ... ...
wiosna ta najpierwsza mam nadzieję wybuchnie tulipanami ... nigdy na nią jeszcze tak nie czekałam ... więc w tym roku droga pani wiosna musi sobie wkroczyć na czas i bez żadnych tam numerów ze strony nie umiejącej ustąpić ani zimy ... o niiiiiiiiiiiie ... ład i porządek musi być ... bo ja czekam !!! na moje tulipki i spektakl wiosenny ...
powieść piszesz Ewuś ... rany to masakra ale czasami tomik jakiś sobie kurzem obrasta a ja retrosekcje po wątkach robię do późnej nocy ... wykopuję rady ... zasady i tony śmiechu ... ...
W środku na płot szczelnie bluszcz lub ekran z cisa (3)
Po lewej Thuja 'Aureospicata) 3 szt nr 1
Potem cis lub choina strzyżona nr 2
potem 3 Thuja 'Smaragd'. cięta na odpowiednią wysokość (tak jak płot)
Przed ekranem z cisa hortensje 'Bobo" (4), a po bokach dwa pola żurawek po kilkanaście sztuk. Z lewej 'Berry Smoothie', a po prawej 'Caramel' lub 'Creme Brule'.
One nie zasłaniają płotu wcale, a płot robi konkurencję tym pięknym okienkom z lusterkami.
Wyobraź sobie, jakby była na tle płotu łany hortensji bukietowych do wysokości płotu, a nad nimi dopiero okienka No i płotu oczywiście nie byłoby widać.
Berberysy sa każdy inny nie dadzą żadnego w sumie efektu, a przecież na tym Ci zależy. Ot chude trzy berberysy. Ja bym radziła zamienić na inne nasadzenia Zaraz coś wymyślę.
Wklejam plan. Słup trzeba otoczyć rabatą i posadzić 6 świerków serbskich, jeśli oczywiście wejdą.
Ubieranie słupa w winobluszcz skończy się katastrofą budowlaną, jeśli jest betonowy. Mój słup już prawie skruszał i niedługo pewnie się zawali
A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?
Witaj
wydaje mi się, że możesz mieć rh cunningham white, tak jak ja
nie okrywam go nigdy i radzi sobie dobrze. Dołączę zdjęcie, bo może chciałabyś porównać:
Tak jest Violu. Najlepiej jest zapomnieć o niej gdzie jest postawiona. Im więcej o nią dbasz tym jest gorzej i nie kwitnie. A to nasze hoje. Stoją na parapecie okna od Zachodu.